Wie besluit om een object gedeeltelijk of geheel te slopen, moet daarvoor een sloopmelding indienen en een gedetailleerd sloopveiligheidsplan kunnen overleggen. Dit plan geeft een gedetailleerde omschrijving van de wijze waarop en de fasen waarin de sloop wordt uitgevoerd.
In het sloopplan worden de maatregelen en voorzieningen beschreven, die nodig zijn om de arbeids-veiligheid en omgevingsveiligheid (zoals belendende percelen) te waarborgen.
Het bevoegd gezag bepaalt van geval tot geval of er een bouw- of sloopveiligheidsplan nodig is; in dit geval is er sprake van bouwen vlak naast een (drukke) openbare weg. Dan is al snel een Bouwveiligheidsplan vereist.
In het Veiligheidsplan beschrijft BouwAdviesNL maatregelen en voorzieningen die gaan over de veiligheid van de weg, de weggebruikers, de naburige bouwwerken, de naastgelegen terreinen en hun gebruikers.
Bouwveiligheidszone. De Landelijke Richtlijn ziet toe op de bouw- en sloopveiligheid in relatie tot de omgeving van het project. Dit betreft dus de veiligheid buiten het bouwhek voor personen en belendingen.
In een veiligheidsplan staat altijd een omschrijving van uw evenement en welke risico's u realistisch gezien kunt verwachten. Ook staat er beschreven hoe u als organisatie werkt. [Geef hier het programma van activiteiten, programmering van artiesten, eventuele locaties enzovoort in weer].
Elke school is wettelijk verplicht om een veiligheidsplan op te stellen. Dit schoolveiligheidsplan is gebaseerd op de Arbowet en op de Wet Veiligheid op school: Reeds sinds 1 januari 1994 verplicht de Arbowet alle werkgevers tot het maken van een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E).
Bij aanvang van bouw of -sloopwerken kunt u als (onder)aannemer gevraagd worden om een VGM-plan (Veiligheid-Gezondheid-Milieu) op te stellen. Hierin worden verscheidene aspecten van het project vastgelegd, zoals beheersmaatregelen, risico's, taken en verantwoordelijkheden.
Het V&G plan ontwerpfase is een projecteigen document, waarin de veiligheids- en gezondheidsrisico's en beheersmaatregelen worden beschreven. Het V&G plan ontwerpfase is een verplichting vanuit het Arbobesluit.
De nieuwe eisen worden op 1 januari 2021opgenomen in het Bouwbesluit 2012. In het Bouwbesluit 2012 staan regels voor onder andere het bouwen van een veilig, energiezuinig en milieuvriendelijk gebouw. De BENG-eisen zorgen ervoor dat een nieuw gebouw straks energiezuiniger is.
Denk aan hekwerk om hangjeugd buiten te houden, het aanleggen van riool, beveiliging van materieel en verlichting van het terrein. Maar ook toiletten en schaftwagens zijn onontbeerlijk voor het creëren van een goed werkklimaat. Net zoals liften en kranen onmisbaar zijn tijdens het dagelijkse werk.
Sloopvergunning. U vraagt een sloopvergunning aan als u een gebouw gaat slopen in een beschermd stadsgezicht. U heeft ook een sloopvergunning nodig als in het bestemmingsplan is opgenomen dat er voor het slopen een vergunning nodig is.
De sloopvergunning valt onder de Omgevingsvergunning. Voor het aanvragen van deze vergunning moeten er vaak bouwtekeningen, constructieberekeningen en een asbestinventarisatierapport worden aangeleverd.
Wat is het verschil tussen een V&G-dossier en een V&G-plan? Het V&G-plan is gericht op de bouwfase, dus op de ontwerp- en uitvoeringsfase. Het V&G-dossier richt zich op de vervolgfase, wanneer de locatie in gebruik wordt genomen.
Iedere werkgever op de bouwplaats blijft zelf verantwoordelijk voor naleving van zijn wettelijke verplichtingen m.b.t. veiligheid en gezondheid van zijn eigen werknemers.
VGM is een afkorting van veiligheid, gezondheid en milieu. Een VGM-coördinator is een werknemer die de werkgever bijstaat op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieuaspecten binnen het bedrijf.
Doordat een goed uitgedacht VGM-plan ontwerpfase uw efficiëntie verbetert, lopen projecten minder vertraging op. Dat scheelt u weer kosten. En door uw arbeidsveiligheid in de ontwerpfase goed in te richten, voorkomt u ook nog eens aanpassingskosten tijdens alle volgende bouwfases.
Begint u aan een bouwproject met mogelijke veiligheidsrisico's? Dan moet u een V&G-plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan) opstellen. Hierin staat hoe opdrachtgever, hoofd- en onderaannemers ervoor zorgen dat werknemers veilig werken aan een bouwproject.
In een pestprotocol staat wat de school onder pesten verstaat. En hoe de school pesten probeert te voorkomen. In het veiligheidsplan staat ook hoe een school omgaat met een incident en of zij bijvoorbeeld hulp vraagt aan de politie of bureau Jeugdzorg. En wanneer een school aangifte zal doen.
Een veilig pedagogisch klimaat is een voorwaarde om goed te kunnen leren. Het zorgt ervoor dat leerlingen zich prettig en veilig voelen op school en in de klas. Dit is bevorderlijk voor het leren en de motivatie van leerlingen, en is vooral voor jongens van belang.
Pesten is een belangrijk onderwerp als het gaat over sociale veiligheid op scholen. Pesten creëert een onveilige sfeer, die het leer- en ontwikkelklimaat aantast. Leerlingen die gepest worden kunnen hier bovendien jaren later nog hinder van ondervinden.
In een veiligheidsplan staat welke maatregelen de organisator heeft genomen om de openbare orde, gezondheid en veiligheid tijdens het evenement te waarborgen en hoe wanordelijkheden/ (voorzienbare) incidenten worden bestreden.
De medewerker Veilig Thuis bespreekt de voorwaarden met de gezinsleden en vraagt hen een veiligheidsplan te maken. In het plan staan afspraken waaraan iedereen wordt gevraagd zich te houden en die nodig zijn om de veiligheid te herstellen. Deze afspraken zorgen ervoor dat het thuis weer veilig wordt en blijft.