De Mora Ragoezi is een driehoekige snack gevuld met een ragout van kip, ham en verse groenten. De krokante korst maakt deze snack extra lekker. Een keer iets anders dan een traditionele snack!
Een gehaktsnack naar 'grootmoeders recept'.
De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën.
Gehaktvlees gehuld in paneermeel en gekruid met verse uitjes.
Ken jij de Belgische boulet? Deze heerlijke snacks van de frietkot (frituur) zijn makkelijk zelf te maken. Een heerlijke smaakvolle en krokante kip gehaktbal.
De Twijfelaar is een variatie van 8 mini-snacks zoals een kaassoufflé, frikandel, bitterbal, nasischijf, kipcorn, mexicano, nasi- en bamihapje. Allemaal natuurlijk van topkwaliteit!
Schijfjes kippengehakt op een spies met ui, omhuld door een heerlijk licht pikant deeglaagje.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
Wat zit er in een vlampijp
In de vlampijp zit varkensvlees met veel Spaanse pepers en verschillende specerijen. De uiteinden zijn bedekt met paneermeel.
Snacks. De berenklauw of berehap, gehaktbal, frikandel, mexicano en varken- of kipspiesjes (saté) behoren tot de koolhydraatarmere frituursnacks. De betere frituursnack is overduidelijk de varken- of kipspiesjes, deze bevat amper 99 kcal, 1,5 g koolhydraten en 3,7 g vet.
Een Mexicano is een snackproduct dat uit gekruid, gemalen vlees met conserveermiddelen en smaakversterkers bestaat.
Kruidig gepaneerd gehaktvlees met ui op een stokje. Een tikkeltje pikant, maar lekker knapperig langs de buitenkant.
Reacties. De Chickano is samengesteld uit kip en kalkoen. De Mexicano bevat: paardenvlees, varkensvlees, rundvlees en kip.
Jos Brinkie
Een frikandel met pindasaus. Een echte snackklassieker, als we de lezers van FavorFlav mogen geloven, en dat doen we. Sommige lezers waren zelfs oprecht onthutst dat we 'm niet kende, op de redactie. Wij op onze beurt, hebben dit met de naam.
Veel snackbars gebruiken gewoon curry ketchup, wat sla onder de carrero ( de diepvries snack die hiervoor gebruikt wordt) en sommigen doen er rauwe ringetjes ui, plakjes tomaat en/ of komkommer / augurk.
Wanneer je een portie van 70 gram zou eten (vergelijkbaar met het gewicht van een frikandel of kroket), kom je uit op zo'n 127 kcal. De loempia is dan nog steeds de gezondste keuze, al is het verschil met de rest wel wat minder groot. Daarnaast bevat deze snack ook relatief weinig (verzadigd) vet en zout.
Hoewel een patatje, portie bitterballen of een kroket op z'n tijd heel erg lekker kan zijn, staat gefrituurd eten bekend als een echte dikmaker.
5. Kan ik een frikandel ook rauw eten? Een frikandel is voorgeweld. U kunt een ontdooide frikandel dus “rauw” eten maar moet er niet raar van opkijken als de snack minder smaakt of last krijg van uw maag.
Onze Hete Donder® is een pittige gehaktsnack, bereid met eersteklas varkensvlees en met een fijne vleesstructuur. Dankzij de ambachtelijke bereidingswijze is de Hete Donder® uniek van vorm. Heerlijk bij de friet of als pittige tussendoor.
Het originele lihanboutje bestaat uit een mengsel van rund- en varkensgehakt, aangemaakt met een speciaal kruidenmengsel, in een krokante korst. De snack heeft de vorm van een kippenbout aan een stokje. Lihanboutjes zijn te verkrijgen in cafetaria's en automatieken, waar ze 'uit de muur' kunnen worden gegeten.