NESTLÉ PyjamaPapje® Biscuit is een lekker gebruiksklaar flessenpapje met vitamine D. Het kan gegeven worden als variatie op een fles melk of een bordje pap. Lekker voor het slapen gaan.
'Een hele bekende is bijvoorbeeld het Pyjamapapje. Dat is een product dat veel ouders kopen omdat ze denken dat het een gezonde toevoeging is voor het eetpatroon van de baby. Maar als je gaat lezen, karamel room suiker, allemaal ingrediënten die niet goed zijn.
Schenk het papje in een fles of drinkbeker. Het papje in een fles of drinkbeker, in een flessenwarmer of in de magnetron, gedurende 45 seconden op 500 watt opwarmen. Controleer altijd de temperatuur voordat je het papje aan je kindje geeft. Het pakje niet rechtstreeks in de magnetron verwarmen.
Omschrijving. Kant-en-klaar bewerkt voedingsmiddel op basis van granen, melk en 2,7% biscuit. Raadpleeg een arts of het consultatiebureau voordat je begint met het geven van bijvoeding in aanvulling op borst- en/of flesvoeding.
Nestlé PyjamaPapje Biscuit - babypap - vanaf 6 maanden - 4 stuks - totaal 12 porties.
Je kunt Nestlé PyjamaPapje klaarmaken in een flesje of in een bordje. Tenzij anders geadviseerd door een arts of het consultatiebureau, kun je 1 of 2 keer per dag een papje geven.
Nestlé Pyjamapapje 6+ maanden
Dit pyjamapapje is het verantwoorde en lekkerste kant-en-klare flessenpapje voor kindjes vanaf 6 maanden. Nestlé Pyjamapapje zorgt voor een heerlijk verzadigd gevoel voor het slapen gaan. En als je kleine lekker slaapt, slaapt jij ook lekker!
2x per week meestal als variatie op de flesvoeding.
2 Knip het pakje aan de bovenkant open en schenk het in een fles of drinkbeker. 3 Het papje kan warm of koud worden gegeven.
2 Kook 150ml water en laat het tot een handwarme temperatuur* afkoelen. 3 Schenk het water in een bordje of fles en voeg 9 afgestreken eetlepels (50g) NESTLÉ PyjamaPapje® aan het bordje of 7 afgestreken eetlepels (37,5g) aan het flesje toe. 4 Roer de pap of schud de fles goed totdat er een gladde pap ontstaat.
Omdat rijstebloem maar weinig vezels bevat is het licht verteerbaar. En dat maakt het ideaal wanneer je begint met bijvoeding voor je baby. Het advies van het Voedingscentrum is om pas met bijvoeding te beginnen wanneer je baby 4 maanden oud is.
Ligt je baby nog te slapen terwijl het tijd is voor een voeding? Neem dan de tijd om rustig je baby wakker maken. Zo kun je eerst zachte geluidjes maken en over zijn gezicht wrijven.Ook zijn sokken uittrekken kan ervoor zorgen dat hij wakker wordt.
Een ideale kamertemperatuur voor een slapende baby is 16 tot 20 graden Celsius. Je baby mag dan slapen in slaapkleding met een dekentje of slaapzakje. Slaapkleding is fijn zittende kleding. Dat hoeft niet perse een pyjama te zijn.
Hoeveel uur je baby zou moeten slapen, is niet strikt te zeggen. Het verschilt van kind tot kind. Gemiddeld slaapt een baby zo'n zestien uur per etmaal. Maar als dat meer of minder is, hoef je je dus geen zorgen te maken.
Variëren is gezond, dus je kunt gerust verschillende soorten pap aan je baby geven. Vanaf de leeftijd van acht maanden kun je je baby ontbijtpap of volkoren granenpap geven. Let op: havermout, Bambix en Brinta zijn zwaar voor je baby om te verteren en kun je dus het beste pas na twaalf maanden geven.
Liever niet elke dag rijstebloempap
Dat komt omdat er relatief veel arseen in rijstproducten kan zitten. Het kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid als je er langdurig te veel van binnenkrijgt. Als je jouw baby pap op basis van rijstebloem wilt geven, doe dit dan liever niet elke dag.
Wist je dat? Normaal wordt melkvoeding op lichaamstemperatuur (ongeveer 37 °C) gegeven. Je mag ze ook op kamertemperatuur (ongeveer 20 °C) geven.
Vanaf 4-6 maanden, wanneer hij begint met vaste voeding, mag je af en toe pap aan je baby geven, zoals een papfles. Dit is zijn vertrouwde flesje melk, maar dan ingedikt met granen. Lees hier alle voor- en nadelen en tips voor het geven van een papfles.
Houd de nachtvoeding kort, als je die geeft. Voed je baby als hij dat wil, maar zorg wel dat er minstens twee uur tussen de voedingen zit. Heeft je baby voldoende voeding binnen voor de dag, laat hem dan 's nachts zo lang mogelijk slapen.
Borstvoeding geeft u op verzoek of ongeveer om de drie uur. Ook bij flesvoeding kunt u kiezen voor voeden op verzoek of ongeveer om de drie tot vier uur. Als uw baby overdag een langer dutje doet, kunt u hier vier uur tussen twee voedingen aanhouden.
Als het bij jouw baby niet precies zo gaat als hier staat, is dat geen reden tot ongerustheid. Elk kind is anders. Pasgeboren baby's slapen gemiddeld 14-18 uur per 24 uur. 's Nachts slaapt een baby meestal 2,5 tot 4 uur achter elkaar.
Vanaf 6 maanden kan je bijvoorbeeld 'fijne granen' geven. Er zijn verschillende merken die deze soort pap aanbieden. Ook speltpap, haverpap of oerpap zijn op deze leeftijd geschikt voor je baby. Bij 8 maanden kan je overstappen op ontbijtpap of volkoren granenpap.
Voor 's avonds is een melk-granenpap het traditionele gerecht. De melk in deze pap levert licht verteerbaar en goed opneembaar eiwit, terwijl de zachte graanvlokken energie leveren. De volwaardige granen zorgen er bovendien voor dat het lichaam voor langere tijd over deze energie kan beschikken.
Je kunt ook wat pap toevoegen aan de avondfles of geef een kant-en-klaar drinkpapje zodat je baby goed kan doorslapen. Dat is vooral handig bij erg hongerige baby's, die anders heel vroeg wakker worden voor hun eerste voeding!