De Chef de partie is verantwoordelijk over een gedeelte van de keuken, bijvoorbeeld de sauzen, of de vis. Elk heeft een specifieke naam, verwijzend naar zijn of haar 'afdeling': Chef-Saucier, voor sauzen, maar vaak ook vlees, gevogelte en wild. Chef-Rôtisseur, voor alle braadgerechten, grill en oven.
Hierbij heeft iedere chef de partie een eigen naam, waarbij meteen zijn afdeling duidelijk wordt: Chef-saucier, voor sauzen en soepen. Chef-rôtisseur, bereidingen van vlees, gevogelte en wild. Chef-entremetier, voor groente, aardappelen, eiergerechten en warme groenten.
De Chef de partie heeft het vermogen om de (uitvoering van) werkzaamheden van de medewerkers in de partie te coördineren en te regelen, waarbij hij uitgaat van de opdrachten van de Chef- kok/souschef en van het algemene beleid in de keuken.
Chef de partie
Hij/zij bereidt al de sauzen en heeft ook de functie van poissonier in de brigade; met andere woorden hij bereidt ook de vissen, schaal- en schelpdieren.
Chef de partie / Chef de cuisine: zelfstandig werkend kok, dus overal inzetbaar. Wordt door de chef-kok ingedeeld waar nodig. Dit kan in de koude keuken zijn maar ook in de warme keuken; de chef de partie is verantwoordelijk voor de afdeling waar hij/zij werkt.
De Chef de partie is verantwoordelijk over een gedeelte van de keuken, bijvoorbeeld de sauzen, of de vis. Elk heeft een specifieke naam, verwijzend naar zijn of haar 'afdeling': Chef-Saucier, voor sauzen, maar vaak ook vlees, gevogelte en wild.
De afwasser, of plongeur, is een cruciale rol in het brigadesysteem. Deze persoon maakt borden schoon en bereidt ze voor op een volgende serveerronde door ze te drogen en te ordenen.
Het gemiddelde maandsalaris bij Ministerie van Defensie varieert vanaf ongeveer € 2.387 per maand voor een Kok (m/v) tot ongeveer € 5.597 per maand voor een Senior Beleidsmedewerker (m/v).
Personel Assigned to Excersise. (1 PAX staat voor 1 Persoon. Veel gebruikt tijdens oefeningen.)
De commis-chef werkt samen met het andere keukenpersoneel, meestal helpt hij / zij de chef de partie met voedselbereiding. Deze baan geeft u de mogelijkheid om zelf te zien hoe het er in een keuken aan toe gaat en om naast een ervaren kok te werken.
Als Chef de partie mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 32.400 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef de partie ligt tussen 26.600 € en 37.000 €.
Het koksmes (ook wel chef- of demi-chef genoemd) is hét basisgereedschap voor zowel professionele als hobbykoks. Het is een klassiek groentenmes met een Europees design maar door het veelzijdige gebruik hebben ook onze Japanse messen dit design in hun assortiment opgenomen.
Sous-chef = Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Hieruit kunnen we afleiden dat chef-koks (met inbegrip van de leidinggevende) een leidinggevende positie in de keuken bekleden, terwijl de kok een meer instrumentele rang heeft.
De grondbetekenis van acht was 'werking van het denkvermogen'. Later kreeg het betekenissen als 'gedachte' en 'aandacht'. In het Middelnederlands ontwikkelde zich daaruit onder meer de betekenis 'oplettendheid, opmerkzaamheid'.
Kennisgeving van ontvangst. Controlewijze van een ontvangen bevel of radiotelefoniebericht. Onderaan een bevel een aanduiding dat het bevel door de ontvanger van het bevel is ontvangen en begrepen.
Een F16-piloot, oftewel jachtvlieger in dienst bij de luchtmacht, verdient een salaris tussen de € 2.600 en € 3.500 bruto per maand. Dit salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en leeftijd van de piloot.
Volgens de Amerikaanse zender ABC verdient een Navy Seal een jaarsalaris van maximaal 54.000 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 33.413 euro per jaar. Om te vergelijken: een Amerikaanse onderwijzer verdient ongeveer 55.350 dollar per jaar.
Salaris chirurg
Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.
Ga je op uurbasis werken? Dan bedraagt het uurloon meestal tussen de 10 en 12 euro per uur. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, kan je ook fooi krijgen. Dit bedrag wordt verdeeld over bediening en keuken.