Je gebruikt het om je nagels steviger te maken als je nagels snel breken. Wat doet nagelverharder? Het legt een extra laagje over je nagels en zorgt voor meer keratine verbindingen in je nagels.
Als de sterkte van de natuurlijke nagel is verkregen, kan een nagelverharder gebruikt worden als onderhoud door 1x in de week een laagje aan te brengen.
Het kan geen kwaad om je nagellak gewoon over de nagelverharder te doen, maar als je wilt dat de lak beter hecht en langer blijft zitten heb je toch echt een basecoat nodig.
Daarnaast moeten nagelverharders verwijderd worden met behulp van nagellakremover, wat ook zeer belastend is voor de nagel. Tenslotte kan nagelverharder ook het tégengestelde effect bereiken dan wat ermee beoogd wordt.
1. OPI Nail Envy: de beste nagelverharder. Zachte, broze nagels zullen direct profiteren van de cult-klassieker Nail Envy van OPI. Een wonderdoener in een fles, de krachtige formule van deze nagelversterker gaat meteen aan het werk met voedende nagels met zijn mix van gehydrolyseerd eiwit en calcium.
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Herôme Nagelverharder Extra Sterk belooft lange, harde nagels binnen 14 dagen. Het stimuleert de nagelgroei en voorkomt inscheuren van zeer slappe nagels. De gebruiksaanwijzing is als volgt: de eerste dag één laagje aanbrengen, de volgende dag een tweede laagje. De derde dag beide laagjes verwijderen.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Je kunt het beste een watje met de alcohol op je nagel leggen en dit tien seconden laten intrekken. Wrijf daarna zachtjes heen en weer om de nagellak los te krijgen. Smeer je nagels, nagelriemen en de huid hieromheen daarna in met een verzorgende crème of olie, want de alcohol kan dit behoorlijk uitdrogen.
Breng essie treat, love & color™ manicure op de nagel aan met lange, soepele bewegingen. Er is geen top coat en geen base coat nodig voor een ultrasnel resultaat. Raadpleeg de verpakking voor de meest actuele ingrediëntenlijst.
Dunne laagjes
Less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Nagelverharder breng je in laagjes op je nagels aan die je daarna weer verwijderd. Het is net of je nagellak aanbrengt, maar dan zonder kleur. Er bestaat overigens wel nagelverharder met kleur. Dat is handig als je nagels echt zwaar beschadigd zijn.
De nagelverharder zorgt ervoor dat zwakke en broze nagels niet afbreken. Zo kunnen je nagels eindeloos groeien. Werkzaamheid van het product is onderzocht en bewezen. Voor zwakke en broze nagels.
Wanneer je nagelbijt, komt dit vuil in je mond terecht, wat tot infecties kan leiden. Ingegroeide nagels: langdurig nagelbijten kan tot een verkeerde nagelgroei leiden. Een slechte adem: door te nagelbijten krijg je nog meer bacteriën in je mond. Deze kunnen voor een slechte adem zorgen.
Aceton kan via inademing irritatie van neus en keel veroorzaken. Bij hoge concentraties kan het zenuwstelsel worden aangetast. Enkele mogelijke symptomen zijn: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, slaperigheid en verwardheid. Een ernstige blootstelling kan leiden tot bewusteloosheid.
Aceton staat bekend als een populair product om nagellak te verwijderen, maar als je geen aceton meer hebt, kun je ook deodorant-sprays als vervangingsmiddel gebruiken. Deodorantsprays hebben dezelfde component als aceton. Als je een kleine hoeveelheid op je nagels aanbrengt, kan het je nagellak af doen.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gellak op schimmelnagels: verdikte nagels worden dunner gefreesd, behandeld met een schimmeldodende vloeistof(werkt ong 48 uur) daarna een laagje gel om de nagel glad te maken, dan een gekleurde gellak erop. De schimmelnagels kunnen gewoon behandeld worden met een LCN schimmeldodend middel .
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Mocht je sneller uitgekeken zijn op je keurtjes, dan kun je met gewone nagellakremover je nagellak eraf halen. De gellak blijft dan zitten en hier kun je dan gewoon weer een ander laagje overheen lakken. Na een week tot twee weken gaat de gel los zitten en kun je dit er vaak vrij gemakkelijk weer af trekken.
Gellak is een lak, die je moet uitharden onder een LED of UV lamp. Het is niet sterk genoeg om de nagel mee te verlengen (nepnagel), maar wel veel sterker dan gewone nagellak. Hierdoor heb je er minimaal 14 dagen plezier van. Ook heb je minder snel last van chippen en is de lak super glad en glanzend.
Wanneer je de nagel hebt gebouwd met normale UV gel (of een soak off UV gel), breng je de kleur gellak gewoon aan over de plaklaag van de uitgeharde UV gel. (eventueel 2 laagjes gellak voor een dekkend resultaat – tussentijds uitharden).