Het kleine broertje van de Manon Café. Het jasje van witte Leonidas-chocolade is gevuld met roombotercrème met koffie, op een fijn laagje van Leonidas-praliné. Kleiner, maar net zo heerlijk als de Manon Café!
Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat). Kan sporen van eieren en van sesam bevatten.
De Manon is gevuld met een luchtige roombotervulling waar dikwijls een smaak aan wordt toegevoegd. De meest gekende versie van de Manon is die met een krokant laagje witte chocolade en een roomvulling met koffiesmaak. Je vindt in ons assortiment echter nog tal van andere smaken.
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon.
Deze praline staat half tussen de marsepein, vanwege de witte suiker, en de praline, door de toevoeging van gedroogd fruit. Het kleine beetje extra bestaat uit de toevoeging van cacaoboter of chocolade. De ganache versie gebruikt gekookte room en chocolade, ingrediënten waar men soms likeur, thee of fruit aan toevoegt.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
Jean Neuhaus Jr. was de bedenker van de praline. Hij was de kleinzoon van Jean Neuhaus, en Zwitser van Italiaanse afkomst die in België een apotheek was begonnen in de Brusselse Koninginnegalerij.
In Nederland is een bonbon een snoepje van chocolade, gevuld met bijvoorbeeld noga, marsepein, likeur en praliné. In België worden bonbons vaak pralines genoemd en dit kan ervoor zorgen dat er een verwarring ontstaat tussen praline en praliné; het zijn namelijk twee verschillende dingen.
In elk geval geen bonbon – Belgische bonbons heten pralines. Praliné – of beter Franse praliné – is een knapperig geheel van amandelen en/of hazelnoten met gekaramelliseerde suiker. Stamp je dit fijn, dan heet het 'pralin' en is het een geweldig bakingrediënt.
Meer dan 80 soorten pralines
Leonidas is trots om een van 's werelds bekendste Belgische pralinemakers te zijn en heeft door de jaren heen heel wat recepten ontwikkeld.
Leonidas: onze Pralines
Geniet van onze creaties van uitzonderlijke kwaliteit, gemaakt van 100% Belgische chocolade met 100% pure cacaoboter (geen palmolie) en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten ! Leonidas is Gebrevetteerd hofleverancier van België, de ultieme bekroning van meer dan 100 jaar vakmanschap.
Onder massieve chocolade verstaan we tabletten, chocoladeletters en repen, maar ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Hoe minder toevoegingen (lees andere ingrediënten) er in chocola zitten, hoe langer je deze kunt bewaren.
Etymologie. Het woord bonbon is aan het Frans ontleend, waar het de algemene benaming is voor snoepgoed. Het oorspronkelijke Franse woord is een verdubbeling van het bijvoeglijk naamwoord bon, dat "goed" – of in dit geval vooral "lekker" – betekent.
Gevulde bonbons maken doe je door eerst de binnenkant van de mal van een laagje chocola te voorzien. Deze laag laat je hard worden. Een snelle manier om de mal te vullen, is door alle holtes vol te gieten met chocolade. Vervolgens kan de mal op zijn kop gehouden worden, zodat de overtollige chocola er uitloopt.
Jean Neuhaus gaf aan zijn chocoladebonbon de naam 'praline', een verwijzing naar de zeventiende-eeuwse Franse edelman César de Choiseul, graaf van Plessis-Praslin.
De Franse minister César (1598-1675), hertog van Choiseul en graaf van Plessis-Praslin had veel last van een slechte spijsvertering. In de veronderstelling zijn baas goed te doen, bedacht de kok van César daarom een nieuw snoepje: een chocoladepraline met amandel en suiker.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen. Leonidas, dat is 100% kwaliteit en traditie. De kwaliteit van Leonidas zit dus in de pure cacaoboter, zonder ook maar een druppel palmolie.