Een lysing is een hoornlaagverdunnend masker, dankzij toegevoegde eiwitsplitsende enzymen. Hierdoor valt een lysing onder de categorie exfolianten. De enzymen weken de lijmstof op tussen de dode huidcellen, waardoor deze dode huidcellen sneller los zullen laten en de hoornlaag verdunt.
In een Lysing staat de werking van enzymen voorop. Dit zijn eiwitsplitsende enzymen die ervoor zorgen dat de hoornlaag verdund wordt. Een Lysing is geschikt voor ieder huidtype en met name voor een oudere, verslapte huid, een huid met roodheden en actieve Acne.
Het bevat voornamelijk fruitzuren, glycolzuur, trichloorazijnzuur, salicylzuur enz. De chemische peeling is een techniek die wordt gebruikt om de huid weer te laten stralen en oneffenheden te verminderen door in te werken op de regeneratie van de huid en de celvernieuwing.
Een lysing kan dezelfde stoffen als een peeling bevatten, met uitzondering van de schurende bestanddelen. In een lysing staat de werking van enzymen voorop. Dit zijn eiwitsplitsende enzymen die ervoor zorgen dat de hoornlaag verdund wordt.
Een voorbeeld van een mechanische exfoliatie is een scrub; een chemische exfoliatie wordt ook wel een peeling genoemd. Exfoliëren is dus de algemene term voor het verwijderen van dode huidcellen; met de woorden 'scrub' en 'peeling' wordt de manier waarop deze producten exfoliëren beschreven.
Tijdens de dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt van make-up en vuil met een door de huidtherapeut gekozen reiniging. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van de verstoppingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald.
Behandelplan van een huidtherapeutische dieptereiniging
Wat vrij standaard voorkomt is dat een dieptereiniging wekelijks of tweewekelijks uitgevoerd moet worden. Dit om nieuwe acne-uitbraken zoveel mogelijk te voorkomen.
Er bestaan twee manieren om de huid te reinigen: oppervlakkig en diep.
Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de ophopingen van talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid hier gaat ontsteken. Deze behandeling wordt veel ingezet in combinatie met een peeling.
Oppervlakkige peeling
Glycolzuur werkt vooral bij het aanpakken van huidveroudering. Na deze peeling zal de huidconditie verbeterd zijn en zal de huid beter het vocht vast kunnen houden. Heb je een gevoeligere huid en last van acne? Dan is de salicylzuur peeling beter voor je.
Heb je last van puistjes, mee-eters of een vette huid? Dan is de Sal Pulp peeling de beste keuze! Deze chemische peeling bevat een hoog percentage salicylzuur en retinol. Salicylzuur werkt talgregulerend en ontstekingsremmend terwijl retinol zorgt voor een versnelde celdeling.
Hoe vaak gebruik je een peeling:
Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.
Voor het verzorgen van jouw huid raden we jou aan om je huid 1-2 keer per week te peelen met een milde peeling met korrels. Kies voor een crème peeling met verzorgende eigenschappen zodat je huid niet uitdroogt.
Breng na het gebruik van een exfoliant altijd een dag- of nachtcrème aan. Gebruik je de exfoliant in de ochtend? Dan is het belangrijk om daarna te smeren met een crème die minstens SPF 30 bevat. Door het exfoliëren wordt je huid gevoeliger voor uv-straling, je verwijdert immers het bovenste laagje van je huid.
Let op de kwaliteit en hoogwaardigheid van het product en gebruik het niet vaker dan 1-2 keer per week. Tip: gebruik na een fruitzuurpeeling altijd een hydraterende verzorging omdat er aan de huid door de zuren eerst vocht is onttrokken.
De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd of huidtype.
Wat doet de stof salicylzuur in de huid? In tegenstelling tot glycolzuur, is salicylzuur een middel dat vet (talg) oplost en poriën reinigt. Salicylzuur werkt in op de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de hechting van huidcellen. Deze buitenste cellen laten hierdoor makkelijker los van de huid.
Het reinigen van je gezicht 's avonds is cruciaal.
Reinig je gezicht altijd, zelfs als je geen make-up hebt gebruikt. Dep jouw gezicht droog in plaats van af te vegen. Deppen is veel huidvriendelijker en zachter op de huid.
Om verstopte poriën weer vrij te maken en mee-eters te verwijderen kun je je huid exfoliëren. Dit betekent dat je dode huidcellen verwijdert met producten die een mild zuur bevatten. Deze zuren weken mee-eters los, lossen vet en talg op en verwijderen dode huidcellen.
Te vaak of intensief je gezicht reinigen
Je maakt zo je natuurlijke huidbarrière kapot en verwijdert ook de bacteriën die juist goed zijn voor je huid. Reinig je gezicht dan alleen 's avonds met een milde cleanser op melk- of oliebasis. In de ochtend kun je alleen met lauw water je gezicht reinigen.