Louter is een bijwoord en betekent 'enkel en alleen'. Synoniemen van louter zijn: slechts, puur en zuiver.
alleen, bloot, enkel, slechts, uitsluitend. als synoniem van een ander trefwoord: puur (bn) : louter, onverdund, onvermengd, straight, zuiver.
zuiver informatief. bedoeld om u er een idee van te geven.
Een ander woord voor vriend. Voorbeeld: Louter paardje amice!
weliswaar = weliswaar bijwoordUitspraak: [`wɛlɪswar, wɛlɪs`war] <dit woord gebruik je om iets toe te geven, voordat je iets anders zegt> Voorbeeld: `Het is weliswaar laat, maar nog niet te laat.
Het Franse vilain betekende zowel 'dorpeling, niet-adellijke' als 'gemeen, slecht'. In het Nederlands betekende vilein ooit ook 'kinkel, schurk', maar uiteindelijk is alleen het bijvoeglijk naamwoord blijven bestaan.
de zegetocht
Verbuigingen: zegetochten (meerv.) een triomftocht, overwinningsronde, ereronde.
'Vo is een afkorting van 'bravo', wordt vooral gebruikt bij studentenverenigingen ter vervanging voor applaudisseren. 'Vo kan ook worden gebruikt om respect te tonen. Als een lid iets goeds zegt, dan zeggen zijn maten 'vo om respect te tonen.
Mijn zusje zit bij het corps en zegt tegenwoordig 'honds bien' en ook 'hdp'. Dat staat voor 'heerlie de peerlie'.”
Louter is een bijwoord en betekent 'enkel en alleen'. Synoniemen van louter zijn: slechts, puur en zuiver. De zin: 'Ik heb me louter verveeld', geeft aan dat de persoon zich enkel en alleen verveeld heeft. Louter kan ook puur betekenen, zoals in de volgende zin: 'Het was louter toeval dat ik hem daar zag.
De indicatief of aantonende wijs is een wijs die zoals gewoonlijk vervoegd wordt naar persoon of getal. De indicatief kent zoals alle wijzen verschillende tempora en in de meeste talen bestaat ook het onderscheid actief/passief.
Iets dat een aanwijzing bevat, dat een plausibel idee geeft van de werkelijkheid zonder dat je de zaken met je eigen ogen kunt waarnemen. Iets dat je bij benadering een eerste idee geeft van wat je kan verwachten, zonder specifiek te zijn of zekerheid te bieden.
buigzaam (bn) : flexibel, gedwee, gewillig, lenig, meegaand, plooibaar, soepel, toegeeflijk.
bijv. naamw. niet uitdrukkelijk gezegd of erbij geschreven, maar wel in het gezegde of geschrevene opgesloten liggend.
Studenten zeggen dat zij onderling stuko spreken dat een afkorting is voor studentikoos. Van Dale omschrijft stuko als: 'zoals past bij of op de wijze van (echte) studenten, (gewild) ongedwongen, los'.
De afkorting cc staat voor carbon copy of ook wel copie conforme. De betekenis is 'in afschrift gestuurd aan'. Cc's worden gebruikt in brieven en e-mails.
Knor: Student die niet lid is van een corporale studentenvereniging, volgens leden van een corporale studentenvereniging.
KMT is een afkorting voor 'kennismakingstijd', ook wel bekend als de legale benaming voor ontgroening. De tijd dat je zal worden omgetoverd van feut tot sjaars.
De benaming voor de trein die een ar gebruikt om naar hun werk te gaan. Voorbeeld: Toen ik wegging van de borrel stapte ik op de burgerrups samen met de mensen die naar hun werk gingen.
Iets wordt triviaal genoemd als het onbeduidend is of alledaags. Het woord kan een neutrale betekenis hebben (met name in de exacte wetenschappen), maar het kan ook negatief van inhoud zijn.
Wat is het tegenovergestelde van venijnig? Antoniemen van venijnig zijn gemoedelijk en minzaam.