De gewonnen prijs is er niet zomaar een, het is een onderscheiding van de International Wine Challenge. In totaal werden er 391 medailles uitgereikt tijdens deze 'Oscaruitreiking voor wijnen'. De Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva van Lidl ontving één van de veertien gouden medailles.
Budgetwijnen.nl is de voordeligste online wijnhandel van de Benelux. Wij profileren ons als dé betaalbare totaalleverancier op het gebied van kwaliteitswijnen voor zowel de zakelijke als particuliere markt.
“Sauvignon Blanc uit Sancerre van Domaine Daniel Crochet, Verdejo uit Rueda, zoals Erminta Veracruz (Spanje) en Pinot Bianco is ook een wijn die veel mensen lekker vinden.”
“Een allemanswijn moet soepel, rond en aangenaam zijn.
Geen zoete wijn, dus. Goede voorbeelden zijn chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, viognier … De meeste mensen drinken graag droge witte wijnen, maar ze zijn ook prima bruikbaar om een verfijnde, frisse toets te geven aan je gerechten.
Stuivende, groene aroma's en een heerlijk pittig pepertje in de afdronk. Dat is typisch grüner veltliner. De belangrijkste fruitsmaken zijn limoen, citroen en grapefruit. De groene en kruidachtige smaak wordt vaak omschreven als witte peper.
Hugo is officieel een cocktail. Het is een beroemd aperitief afkomstig uit het Bolzano in het Italiaanse Zuid-Tirol. Overal in deze regionen kent men Hugo en staat het trots op de drankenkaart. Ze mixen het zelf, met spumante uit de regio.
Tijdens een diner drinken gasten vaak 1 glas wijn per gang. Bij het hoofdgerecht zal dit waarschijnlijk uitkomen op 1,5 glas. Dit houdt in dat je gasten zo'n 4,5 glas per persoon zullen drinken bij een viergangendiner.
Elle Eten zette de Zinfandel Rosé van de Lidl in het zonnetje: “… zoete, spotgoedkope maar fruitige rosé!” Deze rosé is door de druif Zinfandel een zoete, frisse wijn. Voor de liefhebbers van een zoet Rosétje is deze wijn van 2,99 euro echt een aanrader.
De meeste rode wijn is droge rode wijn, dit komt omdat bij de productie van rode wijn meestal alle suikers vergist worden. Echter, sommige druiven bevatten meer suikers dan gemiddeld en wijn van deze druiven wordt ook wel zoete rode wijn genoemd.
Bij het aperitief drink je het best een rosé die licht en hoog op zuren is, zoals een pinot noir. Bij een barbecue kies je beter een shiraz, een Australische rode druif die veel body heeft. Aarzel je nog? De meeste supermarkten hebben deskundig personeel dat je kan adviseren over wijn en dus ook over rosé.