Een Individueel Plan is bedoeld om jou meer de leiding over je eigen zorg te geven. Zo weten de begeleiders van ASVZ welke begeleiding jij wilt bij jouw dagelijks leven. Het Individueel Plan noemen we soms ook het IP.
Hoe je IP-adres is opgebouwd, is afhankelijk van het type IP-adres. Er zijn op dit moment twee soorten in omloop: IPv4 en IPv6.
De eerste en tegelijk de versie waarvoor internet en de meeste routers zijn geconfigureerd, is IPv4 of Internet Protocol versie 4. Deze versie maakt gebruik van 32-bit adressen, waardoor het aantal adressen beperkt wordt tot 4,294,967,296 mogelijke unieke adressen.
192.168.0.0/24 betekent 192.168.0.0 met een netmask van 24 bits, dwz 255.255.255.0. Zo'n notatie geeft aan dat je de eerste 24 bits van een ip adres wilt gebruiken als het netwerk adres, en de laatste 8 bits als het host adres.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
IP's zijn eigendom van internetproviders en elk IP-adres wordt toegewezen. Wanneer je verbonden bent met het netwerk van je werk, kan je werkgever mogelijk alles zien en volgen wat je online doet – waardoor je geen privacy hebt.
Je IP-adres vinden
Om het IP-adres van je telefoon te vinden, ga je achtereenvolgens naar Instellingen > Info telefoon en Status. Je huidige IP-adres wordt weergegeven tussen andere informatie, zoals je IMEI en je Wi-Fi MAC-adres: Operators van mobiele telefonie en internet wijzen ook een zogenaamde openbare IP-adres.
Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.
Afhankelijk van de blokgrootte betaal je nu tussen de 20 en 25 euro per adres. Onderstaande grafiek laat zien hoe dit bedrag al jaren gestaag oploopt.
Je openbare – oftewel externe – IP-adres is in tegenstelling daartoe een adres dat door je internetprovider wordt verstrekt. Deze is in principe zichtbaar voor het hele internet zodra er dataverkeer vanuit je thuisnetwerk ontstaat. Deze wordt dan ook door servers geregistreerd wanneer je een website bezoekt.
Met een IP-adres wordt een computer herkend die op het internet is aangesloten. Zo'n adres is vergelijkbaar met een telefoonnummer. Elk apparaat dat met internet wordt verbonden, krijgt een unieke code. Zo'n numeriek label wordt ook toegewezen bij deelname aan andere computernetwerken die op basis van IP communiceren.
Bij consumentenproducten is het IP adres altijd dynamisch. Vaak wel voor langere tijd hetzelfde, maar bij onderhoud of restart van systemen kan het gewoon veranderen.
Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.
Wie is de eigenaar van het IP-adres? Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) onderhoudt en distribueert IP-adressen. Deze organisatie distribueert IP-adressen naar verschillende bedrijven en organisaties, die ze op hun beurt toewijzen aan hun klanten. Ze blijven echter nog steeds hun eigendom.
In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven. Zelfs niet aan de politie. Alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan en een officier van justitie opdracht geeft aan de internetprovider, zullen ze dit doen.
Uw IP adres is direct gekoppeld aan uw internetverbinding. Dit betekent dat het verandert zodra u gebruik maakt van een verbinding op een andere locatie. Op uw werk zult u dus een ander IP adres hebben dan thuis.
Het oorspronkelijke ip-adres kun je vinden door in de message headers te zoeken naar X-Originating-IP:. Als deze ontbreekt dan kun je zoeken op Received: al zul je dan voor iedere computer die het e-mailbericht heeft doorgestuurd één regel vinden – neem dan het onderste ip-adres.
Simkaarten voor datagebruik hebben altijd een IP-adres, dit kan een dynamisch of een vast IP-adres zijn. Dynamische IP-adressen komen uit de grote pool van de provider en hebben de eigenschap dat ze continue veranderen waardoor deze niet via het internet te benaderen zijn.
Wie kunnen meekijken met wat ik online doe? Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Security onderzoekers hebben recent een kwetsbaarheid ontdekt in 3G en 4G netwerken. Hiermee wordt het mogelijk voor hackers om telefoons te monitoren en je locatie te traceren.
Jouw IP-adres kan worden gebruikt om je activiteiten te volgen en je locatie te onthullen, dus het verbergen van je digitale identiteit is perfect voor online privacy en beveiliging. Je IP-adres maskeren met een VPN is de veiligste en snelste manier om je privacy online te beschermen.
van een Vast IP-adres. Extra veilig: je bepaalt per apparaat de rechten en toegang tot jouw netwerk. Netwerktoegang op afstand: met een vast IP-adres heb je altijd toegang tot jouw bedrijfsnetwerk. Stabieler bedrijfsnetwerk: de apparaten in jouw organisatie blijven verbonden met het netwerk.