Hotelkussens zijn met 90 of 100 centimeter een stuk breder dan 'gewone' kussens en vullen dan ook de gehele breedte van je bed.
Het unieke Van der Valk hoofdkussen zoals je vindt in onze hotels. Het hoofdkussen is heerlijk veerkrachtig en geeft een uitstekende ondersteuning voor nek en hoofd. Het hoofdkussen heeft een 1200 grams 100% Ecodown synthetische vulling die voelt als dons en is anti-allergisch en anti-bacterieel.
Bij Novotel hebben ze de webshop NovotelStore met een bescheiden assortiment. Je vindt er alleen kussens, dekbedden, beddengoed en een volledig bed zoals ze die ook in de hotels hebben. De verzendkosten zijn afhankelijk van het orderbedrag en liggen voor Nederland en België tussen de 10 en 90 euro.
Het beste kussen voor een zijslaper is het boxkussen, omdat een boxkussen een hoge opstaande rand heeft. Deze opstaande rand zorgt ervoor dat de ruimte tussen je hoofd en schouder optimaal opgevuld wordt, waardoor je pijn in je nek, schouders en rug voorkomt.
Onderzoek toont aan dat latex kussens de slaapkwaliteit en het comfort het meest verhogen. Het kussen biedt zowel een goede ondersteuning als een hoog comfort. Het dons zorgt voor een uitstekende vochtopname. Een natuurlatex kussen behoud de oorspronkelijke vorm veel langer dan bijvoorbeeld een veren kussen.
Maar het betekent iets heel anders. Een kussenmenu wordt aangeboden in hotels. Het bestaat uit vijf tot soms wel 16 verschillende kussens: met een vulling van boekweit, een middenvering tegen nekklachten of met lavendel om beter te kunnen ontspannen.
De standaard. Een hotelbed is dan ook standaard opgemaakt met twee tot vier donzen kussens en twee kussens met microvezels, aangevuld met twee lichaams- of leeskussens.
De meeste mensen hebben gewoon 1 slaapkussen op hun bed liggen. Slaap je met z'n tweeën? Dan liggen er natuurlijk 2 kussens. Slaapkussens zijn er vaak in 3 verschillende maten: standaard, kingsize en queensize.
Hoe breder je schouder-partij, hoe hoger het kussen dat je nodig hebt. De hoogte van je kussen is ook afhankelijk van de hardheid van je matras. Heb je een zacht matras, dan zakt je schouder verder in het kussen, waardoor het gat dat overblijft tussen je hoofd en matras kleiner wordt. Een lager kussen volstaat dan.
De levensduur van een hoofdkussen
Over het algemeen heeft jouw hoofdkussen een levensduur van 2 à 3 jaar. De levensduur van een hoofdkussen is veel korter dan dat van een dekbed bijvoorbeeld, omdat je elke avond met jouw hoofd op het kussen ligt en deze dus meer gewicht - gemiddeld zo'n 7 kg - moet dragen.
De keuze voor een hard of een zacht kussen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel zien we dat de buik- en de rugslaper over het algemeen wat zachtere kussens verkiezen, terwijl de zijslaper juist de voorkeur geeft aan een harder kussen.
Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.
Op je zij slapen is het beste voor je lichaam, mits je met een kussen slaapt. Een kussen – in combinatie met een goed matras – zorgt er namelijk voor dat je ruggengraat recht loopt, van je heupen tot je hoofd. Op je zij slapen zonder kussen geeft zelfs een verhoogd risico op artrose in je nek.
Kussen voor zijslapers tussen benen
Het voorkomt drukplekken bij de knieën en legt je lichaam in een rechte houding. Dus wanneer je een van onze kniekussens, beenkussens of orthopedische kussens gebruikt kun je drukplekken voorkomen en heb je een betere nachtrust.
Het gewicht van de stof, uitgedrukt in gram per m2. Boven de 550 gram/m2 heb je te maken met een middelzware stof. Boven de 650 gram/m2 gaat het om hotelkwaliteit.
Een synthetisch dekbed houdt bijvoorbeeld veel warmte vast en ventileert slecht. In de hotelkamer zet je de airco dan een tandje hoger, maar als dit thuis niet kan is een donzen of tencel dekbed een beter alternatief.
Hotelbedding is Marktleider in het leveren van hotelbedden aan hotels en andere logies verstrekkers in Nederland. Naast het leveren van boxsprings, matrassen, bed- en badgoed en andere slaapoplossingen aan hotels, bungalowparken, bed & breakfast etc. verkopen wij ook hotel boxsprings aan particulieren.
De onderste laag van het Emma hoofdkussen bestaat uit visco-elastisch schuim (traagschuim). Het verdeelt de drukpunten en past zich optimaal aan de vorm van jouw hoofd aan. Deze schuimlaag zorgt voor een aangenaam zacht liggevoel. De grafietdeeltjes in het Emma Diamond kussen zorgen voor een snelle warmteafvoer.
Een hotelbed is een boxspring voorzien van een matras. In hotels wordt veel gewerkt met boxsprings in verband met de ventilatie en dus hygiëne. De binnenveringmatras of pocketveringmatras die meestal daarop geplaatst wordt is zo populair omdat het voor een breed publiek geschikt is.
Wit blijft wit
De reden dat (bijna) alle hotels witte lakens hebben, is omdat wit altijd wit blijft. Lakens met een kleur vervagen sneller in de was, terwijl witte lakens dat probleem niet hebben. Hotels wassen de lakens natuurlijk ontzettend vaak, dus dan vervagen ze extra snel.
Met de zacht/hardheid van je matras. Hoe breder je schouders zijn, hoe hoger je kussen moet zijn om de ruimte op te vullen tussen matras en hoofd in zijlig. Is je kussen te laag, dan ligt de nek in een knik naar beneden.
Je voorkomt dit met een anti-transpiratie kussen. Luchtige, goed ventilerende en vochtregulerende kussens van wol of kapok zijn uitermate geschikt voor mensen die 's nachts veel zweten. Een vulling van zo'n materiaal zorgt ervoor dat overmatige warmte en vocht goed weg kan vloeien.
Volgens verschillende fora en onderzoeken zit je met het 1 keer in de week verschonen van je bed altijd aan de veilige kant. Zo vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen. Dit lijkt misschien wat vaak, maar zoals eerder gezegd klinkt het ook vrij logisch.
Het wordt aangeraden om je kussens zo'n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën.