De Jamie Oliver fijne rasp: een echte Jamie rasp die geschikt is voor alles wat je fijn wilt raspen. Denk aan nootmuskaat, knoflook en Parmezaanse kaas. Deze rasp kost normaal € 20,95 en is nu in de aanbieding voor € 16,75.
Als je voedingsmiddelen meestal tot vlokken snijdt, dan kun je het beste een grove keukenrasp halen. Als je echter over het algemeen alleen maar fijn gemalen voedingsmiddelen wilt hebben, dan kun je beter een rasp kopen die wat fijner is.
Parmezaanse kaas raspen gaat je gemakkelijk af met de Handrasp Molen Romano. Deze handrasp is, met zijn slanke vorm en het handige draaimechanisme, geschikt voor harde kazen. Met de ene hand duw je de kaas door de rasp, terwijl je de andere hand gebruikt om te draaien.
Maak citroenrasp met een gewone fijne rasp of met een speciale citroentrekker. Je krijgt dan alleen de smaakvolle gele schil als rasp. Het wit dat onder de schil zit, is bitter en dat wil je liever niet. Heb je geen rasp of citroentrekker, dan kun je een stevige citroen ook schillen met een dunschiller.
De raspen van Microplane kenmerken zich door het vlijmscherpe raspoppervlak. U gebruikt de raspen van Microplane onder andere voor het raspen van groenten, kaas, chocolade en noten. De raspen van Microplane zijn te krijgen in extra fijn tot extra grof.
Kies het geschikte gereedschap om gember mee te raspen.
De gaatjes van een gewone rasp raken snel verstopt. Je kunt overwegen om te investeren in een rasp die is bedoeld om gember te raspen. Je kunt bijvoorbeeld gemberraspen van porselein gebruiken, of gemberraspen van het merk Microplane.
Microplane is een sinds 1990 geregistreerde handelsnaam van Grace Manufacturing Inc, een familiebedrijf in Russellville (Arkansas), dat rasp-, slijp- en schuurgereedschappen maakt voor zowel de industrie als consumentenmarkt.
Dit is de stelregel: Uit 1 citroen haal je 3 eetlepels sap en 1 eetlepel rasp.
Bijna alle Hollandse kazen kunnen geraspt worden, maar aan (zeer) jonge kaas moet dan wel zetmeel worden toegevoegd om het minder plakkerig te maken. Volgens de Warenwet mag er echter niet meer dan 3% zetmeel worden toegevoegd. Hoe ouder de kaas, hoe minder plakkerig en des te makkelijker te raspen.
Een Microplane is een rasp waarmee je flinterdunne sliertjes kaas kunt raspen. Perfect voor elegante sliertjes pecorino of parmezaan op je pasta. Gebruik wel de 'grove' rasp, zodat de slierten niet samenklonteren op je warme pasta.
Vijlen en raspen gebruik je om hout, metaal of kunststof bij te werken. Een rasp komt ook van pas bij zachte steensoorten, gipsplaten of gipsblokken. Vijlen en raspen helpen je daarnaast gebogen vormen te maken. Voor ruw bijwerken gebruik je een houtrasp en voor het fijne werk een houtvijl.
Er zijn speciale nootmuskaat-raspen verkrijgbaar, deze zijn zeker aan te raden, omdat deze hele kleine gaatjes bezit waardoor de rasp niet met te grote hoeveelheden tegelijk op het object terechtkomt. Gebruik je liever poeder, zorg dan voor een kruiden-strooier met zeer verfijnde gaatjes.
Citroensap uit een flesje is veel sterker van smaak, en hier worden ook nog conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Deze middelen heeft jouw lichaam niet nodig. Als je deze middelen dan ook wilt vermijden is het beter om te kiezen voor verse citroenen.
Dr. Oetker Citroenrasp bestellen | ah.nl.
De Japanse Benriner is een eenvoudige snijmachine van uitstekende kwaliteit en ze staat al jaren bekend de beste mandoline te zijn. Het sobere design zorgt voor een goede gebruiksvriendelijkheid.
Hoeveel gember mag je per dag
Per dag is het raadzaam om ongeveer twee a drie koppen gemberthee te drinken. Als je gember eet, dan is het ongeveer 1 cm van de gember per maaltijd per dag. Het verschilt wel per persoon, dus kijk even goed aan hoeveel je aankan.
Alleen wassen
De schil kun je gewoon eten; het is niet giftig. Sterker nog: door gember niet te schillen en in zijn geheel te eten, ga je voedselverspilling tegen. Wel is het verstandig om gember voor consumptie te wassen. Zo verwijder je eventueel vuil, stof en bacteriën.
Nog een groot voordeel als je gember met schil en al eet: je voorkomt een boel verspilling. Als je je zorgen maakt over bacteriën kun je de gember afspoelen met warm water zoals je ook met bijvoorbeeld een appel doet. Gebruik dan wel altijd verse gember.
De categorieën van Parmezaanse kaas zijn: Grana Padano en Parmigiano Reggiano zijn de twee enige echte originele Parmezanen. Laatstgenoemde is vaak langer gerijpt en intenser van smaak dan Grana Padano.
Bereiding. Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 15-20 sec/snelheid 10. Gebruik het geraspte parmezaan naar wens.