Welke shampoo bar is het beste? Volgens recensies is deze pérfect voor een droge hoofdhuid en roos. Deze shampoo bar is bovendien geschikt voor maar liefst 80 wasbeurten, is voor elk haartype en bevat Dode Zee-mineralen.
4. Shampoo Bars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee. Eén shampoo bar vervangt 3 plastic flessen shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Omgerekend is een Shampoo Bar dus voordeliger dan een reguliere shampoo uit plastic fles.
♡ Loofy's Shampoo Bar Yellow
Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haar optimaal wordt verzorgd en is rijk aan antioxidanten wat helpt bij het herstellen van je hoofdhuid. Het snel vet worden zal hierdoor afnemen. De shampoo bar is daarnaast palmolie vrij, dierproefvrij, SLS/SLES vrij en vegan!
Omdat shampoo bars geen water bevatten gaan ze net zo lang mee als 4 tot 5 flessen vloeibare shampoo en je hebt naderhand geen plastic fles om weg te gooien! Hoe lang je precies doet met een haarzeep is afhankelijk van hoe vaak je je haar wast. Een groot stuk haarzeep gaat ongeveer 3 tot 6 maanden mee.
Een stuk haarzeep is vergelijkbaar met drie flessen shampoo. Daarnaast zitten er reststoffen die niet afgebroken kunnen worden in je 'oude' shampoo. Haarzeep daarentegen is wel helemaal biologisch afbreekbaar. Zo komen er geen schadelijke stoffen meer in het water terecht.
Gedaan met een droge, trekkerige huid na het douchen! De WONDR shower bars zitten bomvol heerlijke ingrediënten, waaronder shea butter, arganolie en aloë vera. Ze hydrateren en voeden je huid voor de hoogste aaibaarheidsfactor.
De juiste hoeveelheid shampoo verschilt per product, maar meestal wordt een hoeveelheid in je handpalm ter grote van een 1 euro muntstuk aangeraden.
Of anders gezegd: we wassen ons haar te veel. Bij elke wasbeurt spoel je natuurlijke vetten die het haar beschermen weg. Onze hoofdhuid reageert daarop door snel meer talg (vetten) aan te maken. Het gevolg: snel weer vet haar na het wassen.
Hoe bewaar je de haarzeep? Laat na gebruik de shampoo bar goed drogen op een zeepbakje, of bewaar hem in het speciale blikje. Ook handig: ons zeepzakje van bio katoen. Hierin verzamel je reststukjes shampoo bar (of zeep).
Water wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel of solvent, dus om de andere ingrediënten in op te lossen, het zorgt er voor dat je een mooi geheel krijgt, een fijne textuur en een meer vloeibaar product.
Voordelen van shampoo en soap bars
Ze zijn milieuvriendelijker dan zeep in plastic flacons. Ze gaan niet lekken en zijn daarom perfect voor op reis in je bagage. Minder verspilling, want je gebruikt niet te snel te veel (je schiet niet uit). Ze zien er hip uit.
Door een natuurlijke shampoo te gebruiken bied je jouw haar veel meer verzorging en word je haar er niet door beschadigd. Er zijn natuurlijke shampoos die geen sulfaten en alcohol bevatten, maar er zijn ook natuurlijke shampoos die zowel sulfaat, alcohol als parabeen en silicone vrij zijn.
Er zijn veel alternatieven voor een shampoo zonder microplastics. Enkele van de meest populaire opties zijn zuiveringszout, appelciderazijn en kokosolie shampoos. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen als alternatief gebruikt worden voor wie plastic in zijn haarverzorgingsproducten wil vermijden.
Een Shampoo Bar is een geperst blok shampoo die je nat maakt in je handen, laat schuimen en op je haar aanbrengt of direct op je natte haar gebruikt en laat schuimen. Omdat een bar makkelijk te doseren is, heb je minder product nodig en dat past goed in een zero waste lifestyle.
Conclusie: Helaas, het is niet zo dat je haar binnen een week zichzelf al schoon kan houden. Na 7 dagen niet wassen heb je dan wel een stralende coupe, maar eerder stralend omdat het zo vet is. Om erachter te komen of je haar zichzelf schoon kan houden, moet je het denk ik echt langer volhouden.
Wanneer je haar droog en beschadigd is, is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Niet te vaak, want dan droogt het namelijk sneller uit. Geef de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de tijd om je puntjes te bereiken.
Je haren niet wassen met shampoo is dus een stuk natuurlijker en beter voor je hoofdhuid, en je schijnt er niks van te ruiken. Toch zijn er ook mindere verhalen. Zo kan je hoofdhuid gaan jeuken als je lang je haar niet wast. Bovendien wordt het bij sommige mensen een stuk stugger en doffer.
De Ritual of Ayurveda Shampoo maakt gebruikt van ingrediënten van de Arganboom. Dit is één van de oudste bomen ter wereld en komt uit Marokko.
Organic. Dit Engelse merk staat bekend om het vermijden van chemicaliën zoals SLS en parfum, dierlijke ingrediënten en minerale oliën. Ook zijn de producten niet op dieren getest, voornamelijk vegan (behalve de lijn met honing) en zoveel mogelijk natuurlijk. Extra leuk, de producten zijn super betaalbaar!