Een goede schommel bevat zo min mogelijk spleten en splinters en is zoveel mogelijk bestendig tegen het buitenleven. De afwerking van het hout is dus belangrijk. Een houten schommel is bij ons leverbaar in rondhout of in vierkant hout.
Bij een balkdikte van ongeveer 70 mm vierkant en een bovenbalk dikte van 70 x 140 mm, heb je genoeg draagkracht. Let bij het samenstellen van de schommel op de stabiliteit van de schommel. Zorg voor een zachte ondergrond onder de schommel, zodat je kind niet hard van de schommel kan vallen.
We vertellen je graag waar je op moet letten bij aankoop van een babyschommel voor je kindje; Zo is het materiaal heel belangrijk omdat dat alles zegt over de stevigheid van de schommel. De beste babyschommel van 2021 en 2022 is daarom ongetwijfeld de Smoby baby schommel met z'n metalen frame.
In principe gaat de schommel dus gerust een jaar of 20 mee. Echter dit kunnen we niet garanderen in de meest nadelige situaties, bijvoorbeeld: als de douglas schommel in een bosrijke omgeving staat, er blad op de bovenbalk komt te liggen wat gaat composteren in de kieren van het hout.
Beton is erg hard en vormt de constructie van het huis. Daardoor draagt beton het geluid van de schommelhaak door het hele huis heen. Kies daarom bij voorkeur voor een bevestiging met een goede lager. De Marathon schommelhaken zijn hiervoor erg geschikt.
Kies voor een tak met een diameter van minstens 20 cm en let erop dat er nog voldoende ruimte onder de schommel is. Kies daarnaast voor een stevig touw van minstens anderhalve cm dik. Een touw van polyester of metaal is hiervoor geschikt.
De afstand tussen schommel en frame moet steeds minstens 60 cm aan iedere kant bedragen. Indien twee schommels gemonteerd worden geldt tussen de schommels een afstand van minstens 45 cm, ten opzichte van het frame aan beide kanten 60 cm.
Voor een goede dikte kies je het best voor 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. Voor de bovenbalk gebruikt u een vierkant paal tussen de 9 x 9 t/m 12.2 x 12.5 cm. Voordat je de palen in de grond zet, maar je van de palen eerst 2 driehoeken. Bevestig de palen halverwege met een halfronde regel om zo een stevige driehoek te maken.
De afstand tussen de schommelhaken moet 45 cm zijn. De afstand tussen de schommel accessoires moet 45 cm zijn. Een klimtouw of een touwladder moet altijd onder en boven vastgemaakt worden, omdat anders het vrije uiteinde van het touw tot een strop geknoopt kan worden.
Voor de constructie van een schommel worden vaak geschilde en geschuurde robinia palen gebruikt. Een goede keuze want robinia is heel duurzaam en de geschilde en geschuurde palen zijn een lust voor het oog. Het voordeel van deze palen is ook dat de kans op splinters minder groot is.
Vanaf ongeveer 3 jaar hebben je kinderen dus de leeftijd dat ze helemaal zelfstandig op een gewoon schommel zitje kunnen. Deze zitjes komen in allerlei varianten voor je schommel.
Het is erg leuk en ontspannend om even zo vrij als een vogel te zijn, hoog in de lucht. Per leeftijdscategorie bestaat er een speciale reeks. Zo blijft het een uitdaging. Een schommel is al geschikt voor kinderen vanaf 3-4 jaar, of zelfs eerder met een speciaal kinderzitje.
Maak de staanders passend en zaag de uiteinden weer onder een hoek van 60 graden. Positioneer het dwarsbalkje (E) zo dat de bovenbalk er op rust wanner je het passtuk weghaalt.
Om een indicatie te geven voor een enkele schommel (schommel met één zitplankje) heb je hoofdbalk nodig van tenminste 1 m lang. Hierin kun je zitplank hangen van 50 cm. Wij adviseren om 2,50 m vrij te houden aan beide zijden van de bovenbalk om veilig te kunnen schommelen. De meeste schommels zijn gemaakt van hout.
Je hebt minimaal 5 rechte balken nodig tussen de 300 en 500 cm lang. Daarnaast heb je ook nog houten balken nodig voor de versteviging. Let op dat het hout dat je gaat gebruiken geïmpregneerd is. Hierdoor gaat je schommel langer mee en is het hout beter beschermd tegen bijvoorbeeld schimmel.
De tip van Werner, onze expert in schommels:
Voor een schommel van bijvoorbeeld 2,5 m hoog moet de ruimte rondom de nokbalk binnen een straal van 2,5 m ook vrij zijn. Op die manier ben je er zeker van dat kinderen veilig kunnen schommelen. »
Met deze schommelhaken kan je ervoor zorgen dat je favoriete schommel goed vast zit en dat jij je best kan doen om zo hoog mogelijk te komen of juist even lekker relaxt op de schommel. Haken die standaard met een schroefkop zitten of haken die je nog zelf vast moet schroeven.
1m de grond in is zeker voldoende.
Stap 1: Plaats de grondankers verticaal in de grond. Stap 2: Bevestig het oog van het anker aan het speeltoestel met de bijgeleverde schroeven. Stap 3: Dek de schroeven af met de bout doppen voor meer veiligheid en zodat het speeltoestel er netjes uit ziet!
Een zak snelbeton kost ongeveer 10,- en meer dan 2 zakken per paal heb je niet nodig, meestal is 1 zak per paal al genoeg.
Bij Praxis hebben wij schommels in allerlei varianten. Zo vind je bij ons naast een los schommelzitje ook een schommel met schommelframe. Voor de avonturiers hebben wij een disk schommel, een duoschommel of een toffe nestschommel waar je zelfs in kunt liggen.
Ook al heeft je wipstoeltje een ligstand, je baby ligt er meestal niet helemaal vlak in, het is immers een stoeltje. Het advies is om je baby niet langer dan 1 uur achter elkaar en niet langer dan 2 uur per dag in een wipstoeltje en/of autostoeltje te laten liggen.
Met een schommelstoel op de babykamer creër je een speciaal plekje voor jou en je baby. Een plek om even tot rust te komen en een hechte band op te bouwen. Hierbij is het goed om je baby op je blote huid te leggen, want de huidhonger van baby's is vooral in de eerste maanden heel groot.