Het is verboden om een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.
NAVELPIERCING ZETTEN. Het zetten van een navelpiercing is mogelijk vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag een navelpiercing laten zetten? Dan hebben wij toestemming nodig van één van de ouders.
Helaas is een navelpiercing niet voor iedereen mogelijk. Wanneer er te veel druk op het sieraad kan staan is het ten sterkste af te raden om een navelpiercing te nemen, omdat er dan een grote kans is dat er irritaties en ontstekingen ontstaan.
Ja, absoluut. Samenvattend geldt er dus dat een navelpiercing een litteken geeft boven je navel. Het kan dan gebeuren dat er verklevingen ontstaan rondom je darmen en je baarmoeder. Door die verklevingen kan je baarmoeder minder goed functioneren en kun je problemen ervaren met je vruchtbaarheid.
Het kan echter ook gebeuren dat een buik simpelweg niet geschikt is voor een navelpiercing. Een goede piercer zal je hier advies over geven wanneer nodig. Wanneer bijvoorbeeld de navel te diep ligt staat er altijd spanning op de huid rondom de navel.
Het doet totaal geen pijn, en ook het blijven haken achter bijvoorbeeld kleding komt in de praktijk bijna niet voor. Wel is het iets om rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld op je buik van een glijbaan wilt. In dat geval kun je beter je piercing even uit doen.
Titanium. Titanium is de meest gangbare keuze voor piercings die net gezet zijn. Het is hypoallergeen en daarmee perfect wanneer je niet tegen de miniscule hoeveelheid nikkel in bijvoorbeeld chirurgisch staal kunt. Titanium wordt tevens gebruikt voor bijvoorbeeld microdermal anchors en microdermal discs.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
Ook een navelpiercing heeft een flinke geneesperiode nodig, meestal tot wel 9 maanden. Zwemmen, in bad gaan of naar de sauna gaan kun je tijdens deze periode het beste niet doen.
Slaap niet op de kant van de piercing
Bij een navelpiercing, mag je niet op je buik slapen. Probeer op je rug te slapen. Het kan enige tijd duren om aan een bepaalde slaaphouding te wennen maar het is het waard.
Maar ook als je piercing wel hygiënisch is gezet en goed wordt verzorgd, kun je soms lichamelijke klachten krijgen. In veel gevallen gaan deze klachten vanzelf over. Maar neem contact op met de huisarts als: je je zorgen maakt over de genezing.
Risico's. Piercings moeten hygiënisch gezet worden. Anders kun je huidinfecties krijgen, maar ook ernstige besmettingen oplopen, zoals hepatitis b, hepatitis c en hiv. Nog niet van alle piercings is bekend wat de gevolgen zijn op latere leeftijd.
Het is niet geheel verstandig om zelf piercings te zetten. Er komt meer bij kijken dan enkel alleen het piercen. De te gebruiken instrumenten moeten geheel professioneel steriel zijn, en zo is het “doe-het-zelven” dus ongeschikt.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing. Andere piercings kunnen ook best pijnlijk zijn maar de pijn die jij zal ervaren is volledig afhankelijk van jouw persoonlijk pijngrens en de ervaring van je piercer.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.
Een schone navelpiercing is essentieel als je wilt dat een pas gezette piercing goed geneest en niet ontstoken raakt. Het schoonmaken duurt maar een paar minuten per dag en zorgt ervoor dat je piercing er nog jaren goed uit zal zien.
Titanium piercings
Het materiaal is ontzettend sterk en daarmee krasbestendig, veel lichter dan staal en is nikkelvrij. Daar bovenop verkleurt het ook niet. Allemaal eigenschappen die titanium als het ideale materiaal bestempelen om piercings van te maken.
Dus vergeet jouw legitimatie niet mee te nemen! Hoeveel kost het laten piercen van je oor? Voor het piercen van je oor vraagt Lucardi €15,00. De oorbel voor in je oorschelp is al verkrijgbaar vanaf €8,99.
De neusvleugel piercen we altijd met een klein knopje of steentje. Deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes, zodat de piercing zo snel mogelijk geneest. Na de genezingsperiode van ongeveer 8 weken kun je eventueel een ringetje laten plaatsen.
Pijn, pus, zwelling en warm
Doet je piercing erg zeer, komt er dik/gekleurd vocht uit, is ie flink opgezwollen, stinkt het en voelt het warm aan? Neem dan meteen contact op met je huisarts.
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
De navel is dan bijvoorbeeld te diep of heeft juist te veel weefsel. Dat zal zorgen voor een constante druk op het sieraad, waardoor de wond niet genezen kan. Hierdoor ontstaat vaak irritatie of ontstekingen. Wanneer dit het geval is, is het misschien verstandig om een navelpiercing achterwege te laten.
Hou het accessoire goed vast en draai aan het staafje om je sieraad los te krijgen. Is je piercing geïrriteerd of nog niet genoeg genezen? Dan doet een wissel vaak meer kwaad dan goed. Laat het sieraad zitten tot je piercing helemaal genezen is.