Het Certificaat van Overeenstemming (CvO) is het 'geboortebewijs' van een voertuig. Een CvO toont aan dat het voertuig voldoet aan de Europese goedkeuringseisen. Een CvO vraagt u op bij de fabrikant. Heeft u geen CvO bij het voertuig gekregen?
Met het COC-conformiteitscertificaat van ons Euro-conformiteit bureau kunt u uw personenauto, bedrijfsauto of motorrijtuig in Nederland laten registreren. Het gelijkvormigheidsattest is een verplicht document voor de inschrijving in Nederland van een voertuig uit een EU-land.
Indien men niet meer in het bezit is van het gelijkvormigheidsattest of COC van het voertuig, dient men een duplicaat aan te vragen. Dit kan gebeuren bij de officiële invoerder of mandataris van het merk of de constructeur.
Als je een ingevoerd voertuig wil laten inschrijven, dan is het gelijkvormigheidsattest daarentegen wettelijk verplicht. Het document vermeldt ook de CO2-uitstoot die gebruikt wordt om je verzekeringspremie te berekenen.
Is je gelijkvormigheidsattest gestolen of ben je het verloren? Vraag een duplicaat aan bij de officiële invoerder van het merk of de constructeur. Als het gelijkvormigheidattest werd afgeleverd door een keuringstation naar aanleiding van een gelijkvormigheidprocedure, kan je het duplicaat daar aanvragen.
Waar krijg ik een gelijkvormigheidsattest? Wanneer je een nieuwe wagen aankoopt, geeft de constructeur of officiële verdeler je het gelijkvormigheidsattest mee. Vraag hier zeker naar als je het niet meteen krijgt. Je betaalt geen extra kosten voor dit document.
Een gelijkvormigheidsattest is zowat de identiteitskaart van je wagen. Net zoals jouw identiteitskaart zegt wie je bent, wat je geboortedatum is en hoe je eruit ziet. Zo toont het attest aan hoe oud je wagen is, wat het merk en de CO²-uitstoot is.
Gelijkvormigheidsattest & inschrijvingsbewijs
Het gelijkvormigheidsattest krijg je bij de aankoop van je wagen. Het inschrijvingsbewijs – ook wel 'kentekenbewijs' genoemd – krijg je van de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) wanneer je een nummerplaat aanvraagt. Het bestaat uit twee delen.
Wie met de auto rijdt, is verplicht om altijd volgende documenten bij te hebben: rijbewijs en identiteitskaart. groene of witte kaart afgeleverd door uw verzekeraar. inschrijvingsbewijs afgeleverd door de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV)
Rijden zonder geldig inschrijvingsbewijs
Je mag je enkel met een voertuig op de openbare weg begeven wanneer het geldig is ingeschreven bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) en het de nummerplaat draagt die bij de inschrijving werd toegekend.
Als u uw auto particulier wilt verkopen heeft u de volgende papieren beslist nodig: het keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje. Ook moet u de auto bij particuliere verkoop laten keuren.
Verplicht. Alle aanhangwagens die na 1 november 2012 geproduceerd worden beschikken standaard over deze verklaring.
Om je bromfiets of lichte vierwieler in te schrijven dien je in het bezit te zijn van een gelijkvormigheidsattest of een certificaat van overeenstemming.
Als je een oldtimer invoert heb je GEEN gelijkvormigheidsattest nodig. Een oldtimer word NIET gecontroleerd op gelijkvormigheid en het is dus absoluut niet nodig.
Een Certificate of Conformity, ofwel een COC document is een officieel fabrieksdocument van een voertuig. Dit document bevat 52 technische punten van een auto en is afgegeven aan vrijwel alle Europese voertuigen na 1996. Het document kent verschillende benamingen.
Controles. Ook het Rijbewijzenregister wordt verbeterd. In deze door de RDW beheerde databank kunnen politie, OM en CBR onder meer controleren of iemand beschikt over een rijbewijs, of sprake is van een geschorst of ongeldig rijbewijs, of het rijbewijs is ingeleverd en zo ja, waar het zich bevindt.
Kan je een auto op naam zetten zonder rijbewijs? Om maar direct met de deur in huis te vallen: ja, het is mogelijk om een auto op naam te zetten zonder rijbewijs. Als koper van een auto heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen.
Als een voertuig al eens gekeurd werd, kan de politie het keuringsbewijs opvragen.
Het is aangeraden om steeds een Europees aanrijdingsformulier in jouw wagen te hebben. Indien je als bestuurder betrokken bent bij een verkeersongeval, dan moet je een Europees aanrijdingsformulier invullen.
Zonder deel 1A en deel 1B mag je niet op de openbare weg rijden en zonder deel 2 kun jij je auto niet verkopen. Je kunt online, telefonisch of schriftelijk een nieuw kentekenbewijs aanvragen.
Vraag een nieuw kentekenbewijs aan. U krijgt automatisch een nieuwe tenaamstellingscode. Ook als u een deel van het papieren kentekenbewijs (bijvoorbeeld uw Overschrijvingsbewijs) kwijt bent, heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig.
Re: Gelijkvormigheidsattest
Gelijkvormings- attest van motor is niet verplicht , was de mijne verloren en heb dit nagevraagd bij politie Neteland. Het ontbreken is geen aanleiding voor een proces-verbaal. Uw motor is al eens ingeschreven in België, dus kan een andere koper die ook inschrijven.
SYNERGRID/Gelijkvormigheidsattesten omvormers
het type growatt kan u aan de rechterkant van uw omvormer of op uw keuringsattest terugvinden.
Als u het laatste keuringsbewijs kwijt bent, vraag dan een duplicaat bij de kassa van het keuringscentrum.