Een footer wordt in het Nederlands 'voettekst' genoemd, al wordt de Engelse term in dagelijks gebruik vaker toegepast. Het betreft een typografische term die staat voor een sectie aan de onderzijde van een pagina. Het is daarmee het tegenovergestelde van een header.
Vaak bestaat een footer uit 2 delen.
Het onderste deel is een dunne balk met de copyright regel en eventueel juridische links (e.g. privacyverklaring). Het bovenste deel kan veel verschillende elementen bevatten, zoals contactgegevens, navigatie, social media links, branding, zoekbalk, certificaten, etcetera.
Een footer is het tegenovergestelde van een header. Een header staat namelijk bovenaan in de website en een footer onderaan. De twee bevatten daarnaast ook erg verschillende informatie. Een footer is een vast onderdeel van de website, onderaan de pagina.
De footer is het onderste gedeelte van de website. Het komt na de content (de teksten, afbeeldingen en video's) en is bijna op elke website gelijk. Een footer is niet essentieel. Er zijn een hoop websites zonder footer of met een minimale footer.
Definitie footer
In drukwerk staat de footer voor het deel van de pagina waar het paginanummer en mogelijke annotaties worden geplaatst.
Een email handtekening is een tekstblok of een HTML element dat aan het einde van een mail wordt weergegeven. Standaard bestaat dit deel uit een naam en contactinformatie maar het kan ook bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap zijn.
Een website kan opgedeeld worden in 3 delen: de header, body en footer. Waarbij de header het meest bovenste gedeelte is, de body het middelste gedeelte en de footer het onderste gedeelte van een website. Deze onderverdeling is natuurlijk gebaseerd op het menselijk lichaam.
Een footer wordt in het Nederlands 'voettekst' genoemd, al wordt de Engelse term in dagelijks gebruik vaker toegepast. Het betreft een typografische term die staat voor een sectie aan de onderzijde van een pagina. Het is daarmee het tegenovergestelde van een header.
HTML, of HyperText Markup Language, is een 'opmaaktaal': een vaste set 'codes' waarmee je op een website de indeling in alinea's, en van kopjes, tekst en tabellen kunt aangeven. Over het algemeen bevat een website verschillende HTML-pagina's, iedere landingspagina heeft namelijk aparte HTML-bestanden.
Header is een Engelse term die staat voor de kop of (sub)titel in een tekst zoals in een boek of digitaal document. Normaal gesproken wordt met headers verwezen naar een deel op de pagina die los staat van de rest van de tekst. Op webpagina's kunnen headers koppen en subkoppen aanwezig zijn.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
Een footer is het website element onderaan een pagina. De laatste jaren zijn footers op websites steeds meer aanwezig en herbergen ze steeds meer functionaliteiten. Footers worden gebruikt om bezoekers de juiste informatie te geven waar ze naar op zoek zijn.
Een header is de bovenzijde van een webpagina, de informatie die hier wordt geplaatst zal doorgaans op alle pagina's van de website terugkeren. Een HTML header dient als een codering om titels en subtitels aan te duiden, wat voor SEO relevant kan zijn.
Zoek naar “wp-content” in de broncode
Als de betreffende website op WordPress draait, dan zul je links naar mappen zien zoals “/wp-content/” en “/wp-includes/.” Die kun je eenvoudig terugvinden door te zoeken op “wp-.”
Navigeer in je WordPress menu naar 'Templates → Theme builder'.Kies voor het template 'Header' en vul een naam in. Bijvoorbeeld 'Header'. Je krijgt nu templates te zien van Elementor die je zo kunt gebruiken.
De informatie die niet mag ontbreken zijn je bedrijfsnaam, je vestigingsadres (dus géén postbus!), een telefoonnummer, en een e-mailadres (of een ander medium waarmee je snel reageert, zoals een contactformulier). Het is ook erg belangrijk dat je jouw KvK- en BTW nummer vermeld!
De header is het bovenste gedeelte van je website. De content of informatie in een header zal doorgaans op alle pagina's van de website terug te zien zijn. Zo kan de bezoeker te allen tijde in een oogopslag zien waar alle informatie staat, waar hij/zij deze kan vinden en welke informatie hij/zij nog meer kan vinden.
Een header is het bovenste gedeelte van een website. Vaak is in de header een logo te zien en bevindt ook het navigatiemenu van een website zich in dit gedeelte.
Een goede header geeft de identiteit van de website weer en biedt bezoekers snel toegang bieden tot de belangrijkste secties van de site. Het kan bijvoorbeeld de naam van de website, een slogan of tagline, contactgegevens, sociale media links en een zoekbalk bevatten.