Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Een groot voordeel waarom balayage minder schadelijk is, is omdat er minder gebruik wordt gemaakt van folies. Je kan je haar het beste beschermen door gebruik te maken van verschillende haar-wellness-behandelingen, met producten die voorkomen dat je haar gaat uitdrogen en het haar ongezond wordt.
Shadow balayage toning creëert natuurlijk ogende schaduwen in je haar met meer kleurdiepte, terwijl de overgang van je de verschillende kleuren naadloos in elkaar overgaan.
Het is een haarverf techniek waarbij je met je kwast de haarverf in het haar veegt. Hierdoor creëer je een subtiele, natuurlijke sunkissed look. Het voordeel van de balayage, is dat je amper uitgroei gaat zien, omdat je niet helemaal vanaf de hoofdhuid kleurt.
De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei.
Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.
Verschil tussen ombré en balayage
Het grote verschil tussen de twee technieken is dat ombré een donkere uitgroei geeft met lichte punten en balayage een subtiele overloop van kleur is. De kleurverdeling bij ombre is meer horizontaal en bij balayage is meer verticaal.
Tijdens deze methode wordt je eigen haarkleur voorzien van verschillende tinten die in elkaar smelten. Dit wordt gedaan door middel van een highlight of balayage techniek. Het doel van deze techniek is om de kleur eruit te laten zien alsof hij overvloeit in de andere tinten in het haar.
Over het algemeen kost het laten aanmeten van balayage je ongeveer 75 tot 150 euro. Ga je van erg donker naar erg licht, bijvoorbeeld van zwart of donkerbruin naar blond of lichtblond? Dan zal het haar eerst ontkleurt moeten worden.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Wat kost een Balayage? Een Balayage kost tussen de €80-€150 De exacte prijs is afhankelijk van de wensen en de lengte van het haar. Uiteraard kan het per haarsalon ook verschillen.
Jewel tones staan vrijwel iedereen met grijs blond haar of blond haar met grijze highlights. Denk hierbij aan rijke tinten zoals paars, fuchsia, smaragdgroen en koningsblauw. Neutrale tinten passen ook geweldig bij grijs blond haar, terwijl pasteltinten goed bij blond haar met grijze highlights passen.
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring.
Maak kennis met het fenomeen 'Shadow Roots'. Shadow Roots is geen haarkleur op zich, maar het is een kleurtechniek waarbij de aanzet, roots dus, iets donkerder of feller gekleurd is dan in de lengtes. Precies, dit ziet er uit als een soort schaduw!
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op.
Foliage is een techniek wat heel erg lijkt op een Balayage, maar nu met folies in het haar geschilderd wordt. Een Foliage techniek kan in verschillende tinten aangebracht worden. Doordat je in een folie heel precies kunt werken en uitgroei effect zeer gering kunt maken is dit een zeer populaire kleurtechniek.
Lichtbruin haar is mooi in combinatie met highlights in *metallic koper* of* warm brons*. Deze subtiele roodbruine tinten geven extra sprankeling aan je donkere coupe.
Deze kleurtechniek is een balayage met aan de contouren Teasylights – Highlights waardoor het haar lichter in je gezicht valt. Een face framing kun je ook subtiel doen, waardoor het frisser staat in je gezicht.
Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet.
Drie vierde highlight
Het gedeelte dat dan in de staart zit, wordt in de folies gezet. Het eindresultaat is hierbij al een stuk lichter. Als je vanaf de voorkant in de nekpartij kijkt, heb je nog steeds diepte in je haar, wat door het contrast een natuurlijk effect geeft.
HOE LANG DUURT HET INZETTEN? Houd rekening met een behandeling van 1,5 tot 2 uur. Echter kan het ook langer duren, dit hangt af van de wensen en de bestaande kleur op dat moment.
Wil je je geblondeerde haar of highlights donkerder verven, let dan op een paar dingen om ervoor te zorgen dat je de juiste kleur bereikt. Verzorg je haar acht dagen voorafgaand aan het verven goed om je haarschubben zoveel mogelijk te sluiten. Kies een lichtere en warmere kleur dan waar je op wilt uitkomen.