De beroemdste appeltaart van Rotterdam en ver daarbuiten! Op ambachtelijke wijze bereide taart met verse appels, rozijnen en kaneel, afgedekt met een heerlijke kruimellaag. Een rijk gevulde taart van bijna 3 kilogram!
Willem Marinus Dudok (Amsterdam, 6 juli 1884 – Hilversum, 6 april 1974) was een Nederlands architect en stedenbouwkundige. Hoewel niet opgeleid als architect, is hij onder meer bekend door zijn ontwerp van het raadhuis in Hilversum.
Het begon allemaal ruim 25 jaar geleden, aan de Meent in Rotterdam. In de vestiging van Café Dudok in Rotterdam startten we in een klein hoekje met het bakken van de heerlijke Dudok Appeltaart. Onze appeltaart, gebakken volgens een geheim recept, werd al snel beroemd.
Omschrijving. Heerlijke smeuïge appeltaart van Dudok Patisserie. Ambachtelijk gemaakt! In de verpakking zit een appeltaart met 12 punten.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
Kun je dudok appeltaart invriezen? Dat is mogelijk. Houd er rekening mee dat de appeltaart wellicht smaak- en textuur verliest.
Dudok. Het is in 1952 gebouwd als kantoorgebouw voor de verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845 en in 1991 verbouwd tot Grandcafé restaurant Dudok. Het gebouw heeft de status van gemeentelijk monument.
Nergens heeft architect Willem Dudok meer gebouwd dan in Hilversum. Naast het wereldberoemde raadhuis heeft hij een breed scala aan gebouwen gerealiseerd, waaronder zeventien scholen, 25 woningbouwprojecten, twee begraafplaatsen, sport- en recreatiegebouwen.
De Bijenkorf, het grootste, mooiste en meest luxe warenhuis van de stad vind je in een monumentaal pand aan de Coolsingel 105. Maar daar stond hij niet altijd! Van 1930 tot 1960 stond de Bijenkorf waar nu ongeveer het Churchillplein ligt. Ontworpen door niemand minder dan Willem Dudok.
Dit lekker krokant gebakken appeltaart kan dan te vochtig worden. Dus in de koelkast altijd in een taartstolp, en goed afsluiten. Zo'n taartstolp kun je eigenlijk in iedere huishoudwinkel kopen. Op deze manier kun je de appeltaart een dag of twee maximaal in de koelkast bewaren.
Een tweede keer invriezen kan wel, maar enkel onder bepaalde voorwaarden: Het voedsel moet in de koelkast ontdooid zijn. Dus zeker niet onder warm water of op het aanrecht van de keuken laten ontdooien want dan geef je bacteriën de ideale omgeving om zich te ontwikkelen en te vermenigvuldigen.
– Mijn appeltaart valt uit elkaar. Het kan zijn dat je deeg te droog is, voeg daarom wat meer roomboter toe. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Het deeg is gaar, maar vulling is te nat.
Daarbij hoort natuurlijk ook een verleidelijke appeltaart. De Pink Lady® appels zijn ideaal voor dit appel-amandelrecept. Ze geven de perfecte zuurgraad en frisheid in combinatie met de zachte en zoete smaak van de amandelcrème voor een verrukkelijk geheel!
Toch zijn rode appels nog net wat gezonder dan de groene variant. Dit komt omdat de rode appels aanzienlijk meer voedingsvezels bevatten: zo'n 10 tot 18 procent meer dan in een groene appel. Daarnaast bevat een rode appel tot wel een derde meer pectinevezels (een type voedingsvezel) dan een groene appel.
Het is belangrijk dat producten, die worden ingevroren, goed zijn verpakt (met goede folie) om uitdroging tegen te gaan. Het hoeft niet perse vacuüm te zijn, maar vacuümfolie beschermt wel goed. vacuüm is dus prima, maar voegt niet iets toe.
79 cent, geen grap
Ze zijn precies groot genoeg voor één persoon en bevatten alles wat een appeltaart voor mij tot zo'n succes gebakje maakt. Een knapperige korst met zo'n lekkere roombotersmaak, en dat dus helemaal rondom, een klein beetje rozijnen en verse appelstukjes.
Kun je brood dat is ontdooid opnieuw invriezen? Brood dat is ontdooid, kun je beter niet meer invriezen. Kwaad kan het niet, maar de kwaliteit loopt wel snel terug en de veroudering treedt eerder in.
De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar nog wel een beetje wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven, met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld door er een pollepel tussen te steken).
Antwoord: Bewaar de appeltaart in de koelkast. Dan blijft de appeltaart drie dagen goed.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen.
End of interactive chart. Nederlanders eten gemiddeld 41 gram koek en gebak per dag. Mannen eten meer koek en gebak (44 g/dag) dan vrouwen (38 g/dag).