Dit is eigenlijk gewoon een rechte steek, maar je steekt je naald in in de steek eronder.Je breit de steek daarna gewoon recht, en laat omslagen daarna gewoon afglijden.
Zoals gezegd is dubbel breien een manier om tegelijkertijd twee lagen te breien: aan de voor- en achterkant van het werk. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt elke “steek” in het patroon gebreid in paren, één steek voor elke kant van de stof.
1 rechte dubbele steek wordt gemaakt als volgt: brei 1 rechte steek door de rechternaald niet in de volgende steek van de linker breinaald in te steken, maar in de steek die er juist onder ligt in de vorige naald. Brei deze steek en laat hierbij de steek van de linkernaald afglijden.
Bij dubbele gerstekorrel komen twee rechte steken naast elkaar en 2 rechte steken boven elkaar. Op dezelfde manier komen twee averechte steken naast elkaar en boven elkaar. Brei de eerste naald als volgt: herhaal 2 st r, 2 st av tot het einde van de naald. Naald 2: recht boven recht en averecht boven averecht.
Bij deze kantsteek wordt de eerste steek van de naald altijd averecht afgehaald, en de laatste steek van elke naald wordt recht gebreid. (Een tweede manier om exact dezelfde kettingsteek te breien is om de eerste steek van de naald juist altijd récht af te halen, en de laatste steek van elke naald áverecht te breien.
Hoe ziet een averecht gebreide steek eruit? Een averecht gebreide steek kun je herkennen aan het 'bobbeltje' dat je kunt zien direct onder het lusje dat op je naald staat. Als je goed kijkt, kun je zien dat zo'n bobbeltje ontstaat doordat het lusje op je naald van-voor-naar-achter door de voorgaande steek is getrokken.
Milia (gerstekorrel)
De behandeling van Milia is niet pijnlijk en duurt niet lang. De huidtherapeut maakt met een naaldje een kleine opening in de huid. Daarna wordt voorzichtig de hard geworden talg uit de holte gedrukt. De behandeling kan ook worden uitgevoerd met behulp van elektro coagulatie.
Gerstekorrels verwijderen
Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je er van af wilt, dan kan je een gerstekorrel zelf verwijderen. Je prikt met een scherpe, steriele naald een klein gaatje in de huid, zodat je de gerstekorrel eruit kunt drukken met je vingers.
De patentsteek oftewel de brioche stitch is een mooie steek die gelijk een comfortabel en dik effect geeft aan je kol of sjaal, zeker als die gebreid wordt met een wat dikker garen. Deze steek geeft ook een heel mooi effect als je hem met twee kleuren breit.
Wat is de tweekleurige patentsteek of brioche breien
Bij de tweekleurige patentsteek brei je elke naald twee keer. Eén keer met kleur A en één keer met kleur B. Hierdoor is het fijn om gebruik te maken van een rondbreinaald, zodat je het werk gemakkelijk kunt terugschuiven naar het begin.
De valse patentsteek
Deze steek lijkt op de patentsteek, maar geeft een minder 'dikkig' breisel, en je hebt er (dus) ook minder garen voor nodig. En natuurlijk gaat het breien ervan ook sneller dan bij de patentsteek… In het Engels wordt deze steek de Flat Brioche Stitch genoemd.
Je doet gewoon alsof je twee draden één draad zijn. Heel eenvoudig! Wat zijn de voordelen? – Je breiwerk is veel sneller klaar want je moet minder steken opzetten omdat je wol dubbel zo dik is.
Een gerstekorrel is niet hetzelfde als een mee-eter of een puistje. Je kunt gerstekorrels niet uitknijpen, net zoals mee-eters of puistjes, omdat ze dieper in je huid liggen. Wij raden je af om zelf gerstekorrels te verwijderen om onnodige ontstekingen en zelfs littekens als gevolg van de ontstekingen te voorkomen.
In feite is een gerstekorrel een met keratine-gevulde cyste die onder de huid vormt. Het ziet eruit als een wit, soms gelig bultje onder het huidoppervlak. Milia, ofwel gerstekorrels in het gezicht, wordt vaak geassocieerd met pasgeboren baby's maar het kan ook ontstaan bij kinderen en volwassenen.
Wel is het zo dat je huidverzorging meer is dan alleen maar hydrateren. En dan kom je er niet met alleen petrolatum (vaseline). Bovendien is vaseline nou niet echt een prettig product om op je gezicht te smeren…. Maar tijdelijk, bijvoorbeeld bij een erg droge huid, kan vaseline heel veel goed doen.
Piëzogene papels zijn kleine bultjes op de hiel, aan de zijkanten van de hiel, die tevoorschijn komen door druk/belasting. Ze zijn zichtbaar bij het staan en verdwijnen als de voet niet belast wordt. Het zijn uitstulpingen van vetweefsel naar buiten.
Waarom wordt het dan milia? Gerstekorrels kunnen ontstaan door een vochttekort. De droge huidcellen op het oppervlak raken dan gevangen. Gerstekorrels zijn een soort witte pitjes onder de huid en talg (zoals bij pukkeltjes) heeft hier niks mee te maken.
Gerstekorrels zijn pijnloos en kunnen geen kwaad, maar u bent ze wellicht toch liever kwijt dan rijk. Hoe sneller u erbij bent, des te gemakkelijker gaat het. Op den duur gaat het steeds lastiger. Probeer het bultje in elk geval niet uit te knijpen.
Misschien een inkopper, maar kies als eerste project alsjeblieft een sjaal. Een sjaal is rechttoe-rechtaan, is relatief snel klaar en je kunt altijd wel een nieuwe sjaal gebruiken. Ik raad je aan om een sjaal te beginnen in ribbelsteek (Engels: garter stitch). Dit betekent alleen maar recht breien.
Tricotsteek breien
Je breit tricot door rechte steken heen en averechte steken terug breien. Dus de ene naald brei je helemaal met rechte steken, dan keer je je breiwerk om en breit de hele naald averechte steken. Bij de averechte steek houd je de draad tussen het brei werk en jezelf.
Leren breien is op zich niet moeilijk en als je de basis eenmaal onder de knie hebt, dan kun je jezelf allerlei andere technieken aanleren, waardoor je binnen de kortste keren de mooiste dingen breit!
KETTINGSTEEK RAND
De kettingrand vormt een heel mooie zelfkant, met een perfecte rand voor het opnemen van steken of voor het omstikken van naden. Maar als je een onzichtbare naad wil is deze manier niet ideaal. Goede kant: haal de eerste steek recht af zonder te breien en brei de laatste steek van de rij recht.
De rand van je breiwerk kan er soms rommelig uitzien. Dat komt doordat de eerste en laatste steken maar aan één steek vastzitten. Omdat de kant er dus rommelig uit kan zien, leren we vaak om de eerste steek af te halen. Dan krijg je een nette zijkant en we wennen onszelf aan om altijd de eerste steek af te halen.