Een DHA bronzer is een bronzer dat met niet-natuurlijke stoffen is samengesteld en die ervoor zorgt dat het bruiningsproces veilig wordt versneld. Bij House of Tan zijn we dan ook fan van deze cosmetische bronzer.
Waarom een bruiningsversneller? Zonder een bruiningsversneller verliezen we 30 – 40% van de UV-straling, omdat deze niet kan doordringen in een droge huid. De bruining begint zonder een bruiningsversneller na 8 minuten, met een bruiningsversneller al na 3 – 4 minuten!
Bruiningsversnellers stimuleren de pigmentaanmaak. Wanneer je geen zonnebankcrème gebruikt, start het bruiningsproces pas na 8 minuten. Met een crème, begint de pigmentatie van de huid al na 3 à 4 minuten. Alle zonnebankcrèmes van House of Tan bevatten bruiningsversnellers.
Een zonnebrand met bronzer zorgt voor een veel beter resultaat. Want naast het feit dat het jouw huid beschermt tegen schadelijke UV-straling, geeft het jou ook een bruinere teint. Want deze zonbescherming is voorzien van een shimmer en bronzer zodat de huid intenser en dieper bruin wordt.
Bronzers werken op de opperhuid, de bovenste dode huidlaag. Ze gaan daar een verbinding aan met de eiwitten van de huid en geven een extra bruining van buitenaf. De sterkste, snelst werkende bronzer, die zorgt voor een verlenging van de kleur van gemiddeld 2 tot 7 dagen. Een DHA bronzer is transparant van kleur.
Maak je gebruik van diverse zonproducten met een bronzer? Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
Het nadeel van factor 50
Een zonnebrandcrème met SPF 50 zorgt voor schijnveiligheid. Je smeert minder omdat je denkt dat je de hele dag supergoed beschermd bent. Maar er bestaat geen zonnebrandcrème die je de hele dag beschermd als je je 's ochtends hebt ingesmeerd, ook factor 50 niet.
Ga sporten in de zon. Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin.
Australian Gold heeft de beste zonnebankcrèmes (49)
Heel goed dat je de Australian Gold zonnebankcrèmes wilt gebruiken als je onder de zonnebank gaat. Wist je dat dit heel belangrijk is om snel bruin te worden, want een droge huid reflecteert namelijk UV licht en daardoor bruin je veel minder snel.
Bruiningsversneller met 110-voudige DHA bronzer, natuurlijke en cosmetische bronzers. Melatime werkt 8 uur lang door aan je optimale bruiningsresultaat. Hoogwaardige anti-aging ingrediënten verzorgen en hydraterende huid op optimaal niveau.
Dit heeft meerdere voordelen: Onder de zonnebank komt het bruiningsproces na zo'n 8 tot 10 minuten op gang. Het gebruik van een zonnebankcrème versnelt dit proces, waardoor de bruining al na 3 tot 4 minuten op gang komt. Een droge huid reflecteert UV-licht, waardoor je minder snel bruint.
De stoffen zijn zoals te verwachten te herkennen aan de bruine kleur. Onder de zonnebank mogen geen producten worden gebruikt die voor de buitenzon bedoeld zijn. Die producten bevatten namelijk een sun protection factor en beschermen dus je huid. Die zonnebrand moet je dus absoluut niet gebruiken onder de zonnebank.
Kan ik de crème voor de zonnebank gebruiken in de buitenzon? Dit is mogelijk wanneer u eerst een zonnebrandmiddel met een SPF (beschermingsfactor) aanbrengt op uw huid. Daarna kunt u de crème die u gebruikt onder de zonnebank aanbrengen op uw huid.
Onder de zonnebank is het aan te raden een zonnebankcrème of zonnebanklotion te gebruiken. De straling van de zonnebank kan namelijk huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaken. Door speciale zonnebankcrème of lotions te gebruiken bescherm je de huid tegen de zonnebankstralen.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Hoe hoger de factor, hoe langer je beschermd bent. Een hogere factor houdt namelijk meer UV-licht tegen. Toch is factor 50 voor de meeste mensen niet een veel betere keuze dan factor 30, legt dermatoloog Wakkee uit. 'SPF30 geeft ongeveer 97 procent dekking, terwijl SPF50 98 procent bescherming biedt.
Voor dagelijks gebruik adviseren dermatologen een Sun Protection Factor (SPF) 15 zonnebrand. Voor op vakantie een SPF 30. Indien je dit prettiger vindt kun je je natuurlijk ook beschermen met een SPF50.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je goed smeert met zonnebrandcrème. De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet.
Hoe word je snel bruin in je gezicht? Ons antwoord: door zo min mogelijk make-up te dragen. Wanneer er veel make-up, zoals poeder of foundation op je gezicht zit, neemt je huid de zon minder snel op. Met minder of geen make-up op je gezicht word je dus sneller bruin.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Is de zonnebank echt zo slecht? Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht.
De gemiddelde temperatuur die een mobiele telefoon kan hebben is tussen de 0 en 35 graden. Als je onder de zonnebank gaat is er een kans dat je telefoon oververhit kan raken. Als de telefoon oververhit raakt, dan kun je je telefoon een aantal minuten niet meer gebruiken.