Een boekbeschrijving is de beschrijving die je gebruikt op boekmarketingplatforms, zoals Bol of Amazon en andere. Het is een cruciaal detail dat auteurs vaak over het hoofd zien.
Tijdens een boekbespreking vertellen de kinderen over een door hun gekozen boek. Dit moet een boek zijn wat ze helemaal gelezen hebben of waar ze nog mee bezig zijn. Over dit boek moeten zij allerlei vragen beantwoorden zoals 'Wie is de schrijver? ' en 'Wie is de hoofdpersoon?
Je boekbespreking mag ongeveer 10 tot 15 minuten duren.
Als je 250 woorden per minuut leest dan kost je dat iets meer dan 3,5 uur tijd. Als je 500 woorden per minuut leest ben je 1 uur en 50 minuten aan het lezen. Als je echt snel kunt lezen en met 600 woorden per minuut door de tekst heen gaat ben je anderhalf uur aan het lezen.
Het organiseren van een boekpresentatie begint met het zoeken én vinden van een geschikte locatie. De locatie is bepalend voor bijna alle andere keuzes die je met betrekking tot je boekpresentatie moet maken en daarom is het verstandig om zo vroeg mogelijk met zoeken te beginnen.
Begin elk boekverslag met de feitelijke gegevens. Dit zijn de gegevens die te vinden zijn op of in het boek, maar waarvoor je de inhoud van het boek nog niet hoeft te lezen. De feitelijke gegevens die je in ieder geval moet vermelden zijn de titel, de schrijver, de uitgeverij, jaar van uitgave en het genre.
Je kind komt thuis met de opdracht om een boekverslag te maken. Dit gebeurt meestal in groep 6, groep 7 of groep 8. Eerst leest je kind op school of thuis een boek en daarna mag hij aan de slag met het verslag.
Een verhaal speelt zich af op een bepaald moment in de geschiedenis: in de Tweede Wereldoorlog, in 1999, in de jaren vijftig of in 2012, bijvoorbeeld. Soms wordt er een jaartal genoemd, soms krijg je 'hints' waardoor je weet in welke tijd het verhaal zich afspeelt.
Iedereen kan een boek schrijven, maar als het niks voorstelt wil niemand het lezen. En zelfs bij een goed boek is er geen garantie op een succesvolle verkoop. Een voordeel: het is een stuk makkelijker om een goed non-fictieboek te schrijven dan een goede roman.
Kan echt iedereen een eigen boek uitgeven? Jazeker!Iedereen mag een eigen boek uitgeven. Selfpublishing, noemen we dat ook wel.
Een synopsis schrijf je voor de uitgever, de flaptekst voor de lezer. Waar je in een flaptekst de lezer vooral wilt prikkelen om verder te lezen zonder te veel weg te geven, verklap je in een synopsis wél de clue.
De presentatie van het boek
1. Je begint je boekbespreking met het laten zien van je boek. 2. vervolgens vertel je wat de titel is, wie de schrijver is, wie de illustrator is, in welk jaar het boek is verschenen en wie de uitgever is.
U kiest zelf hoe u het intro vormgeeft, als het maar pakkend en nieuwsgierig makend is. Hierdoor worden lezers nieuwsgierig naar wat ervoor en erna gebeurde. Met een citaat wekt u de interesse van de lezer of overtuigt u de lezer van de kwaliteit van het boek.
In de inleiding wordt het onderwerp geïntroduceerd en vertel je hoe het boek is opgebouwd, zodat de lezer weet wat die kan verwachten. Heel veel meer is de inleiding niet. Dat kan algemeen, dat kan hoofdstuk per hoofdstuk: kies wat past bij het boek.
Kies je leestijd
Neem een gemiddeld boek: dat bevat zo'n 250 tot 300 pagina's. Indien je dagelijks zo'n 40 bladzijden leest, heb je dat binnen een week uit. Dat is geeneens zo gek. Zeker niet wanneer je ervan uitgaat dat je gemiddeld ook zo'n 40 bladzijden per uur leest.
En niet alleen verbeter je zo je geheugen, lezen helpt je ook beter analytisch nadenken.Je wordt er dus werkelijk slimmer van. Doordat je je ook maar op één ding tegelijk kunt focussen, versterkt lezen jouw concentratiespanne. Je kunt je langer en beter concentreren.