Een matrastopper aerosleep is mat met een speciale 3D honingraatstructuur die een optimale luchtcirculatie mogelijk maakt. Dankzij de ventilatie van de AeroSleep matrastopper blijft de lichaamstemperatuur van je baby goed onder controle en verdampt overtollig vocht moeiteloos.
Met de producten van Aerosleep ben je er zeker van dat je kindje comfortabel en veilig slaapt. Dit komt onder andere door de speciale 3D-structuur. Deze structuur zorgt er namelijk voor dat jouw kleintje zelfs als hij of zij met het neusje ergens tegenaan ligt alsnog goed kan ademen.
Officieel claimt zelfs Aerosleep niet dat het tegen wiegendood helpt, dus laat je hierdoor niet misleiden in de winkel. Alleen adviezen zoals het op de rug laten slapen van het kind hebben een daadwerkelijk effect om de kans op wiegendood te verminderen.
De lucht circulatie moet natuurlijk wel zijn werk kunnen doen; een tricot of jersey hoeslaken over de topper voldoet, maar het beste is om de topper te gebruiken in combinatie met een Aerosleep hoeslaken. Deze hoeslakens zijn voorzien van kleine gaatjes zodat de luchtcirculatie optimaal blijft.
Een normale temperatuur van je baby ligt tussen 36,5°C en 37,5°C. Mocht je een Aerosleep matrasje in het bedje hebben liggen dan moet dit uit het bedje gehaald worden als de baby kruiken nodig heeft. In het uitzonderlijke geval dat de kruiken lekken kan het water niet weg op een Aerosleep.
Het matras voor je kindje moet stevig en minimaal 8 cm dik zijn. Er moet wat ruimte zitten tussen het matras en de binnenkant van het ledikantje. Dit mag niet meer zijn dan 2 cm, anders kan het kindje tussen het matras en de zijkant van het bedje komen.
Aerosleep hoeslakens zijn zacht en hebben een ademende stof wat zorgt voor een optimale luchtcirculatie. De open textuur van het hoeslaken zorgt ervoor dat lucht vrij kan circuleren door de 3D-structuur in combinatie met het Aerosleep matrasdek en matras. Het hoeslaken bestaat in diverse kleuren.
Gebruik een molton hoeslaken of onderlegger ter bescherming tegen transpiratievocht. Gebruik liever geen 'niet-waterdoorlatende molton', dat is te warm voor je baby en als je baby er met zijn gezichtje tegenaan komt, kan het niet goed ademhalen. Leg hier vervolgens een (hoes)laken strak overheen.
Risicofactoren wiegendood
Onveilig beddengoed, door bijvoorbeeld een hoofdkussen voor volwassenen te gebruiken of je baby te diep in het deken in te stoppen. Je kind te warm aankleden of onderstoppen. Meeroken tijdens de zwangerschap: daarom is het zo belangrijk dat ook je partner stopt met roken.
De meeste onderzoeken spreken over het overlijden van een zuigeling voor de leeftijd van 12 maanden, al spreken sommige recente onderzoeken ook over een grens van 18 en zelfs 24 maanden. Wiegendood komt echter vooral voor tijdens de eerste zes maanden na de geboorte en meestal niet vlak na de geboorte.
We spreken van wiegendood of het 'Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)' als je kind onder de leeftijd van één jaar plots onverwacht komt te overlijden, zonder dat je kind duidelijk ziek was of er bij hem/haar een afwijking werd vastgesteld die het overlijden zou kunnen verklaren.
Dé originele 3D Beschermer met AeroSleep® technologie.
Laat je kindje altijd veilig ademen, reguleert de warmte en absorbeert vocht. De originele AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer laat je kindje altijd veilig ademen, reguleert de warmte en absorbeert vocht. Bovendien houdt de Beschermer óók het matras in topconditie.
Op het buikje is niet zo'n veilig manier. In die positie zal je baby namelijk iets minder lucht inademen en kan de bloeddruk minder goed gereguleerd worden, wat kan leiden tot het Sudden Infant Death Syndrome, ofwel wiegendood.
Op de meeste uitzetlijsten staat dat je genoeg hebt aan 3 molton hoeslakens, 3 hoeslakens, 2 dekens met 3 lakens en 2 slaapzakjes.
Je stapt vaak over van wiegje naar ledikant na drie tot zes maanden. Daarna gaan baby's te veel draaien en worden ze te groot. Een wiegje is dan niet meer veilig. Je hebt niet meer nodig dan 2 molton onderleggers, 3 hoeslakens, 4 lakens en 2 dekens.
Ons advies. Gebruik geen dekbedje voordat je kind 2 jaar oud is. Je kunt je kind in een slaapzakje leggen of onder een babydekentje met een laken. Zorg dat het hoofd van je baby onbedekt en vrij blijft.
De standaardmaten voor een babyledikant zijn 60x120 cm. Zorg voor een minimale breedte van 55 cm. De zijkanten van het ledikant hebben spijlen met een tussenruimte van 4,5 tot 6,5 cm.
Bovendien bieden de koudschuim en latex matrassen betere ventilerende eigenschappen dan polyether. De voordelen zijn zeer hoog comfort, zeer goede veerkracht en goede hygiëne. Uw baby zal niet beter slapen dan op één van deze soorten.
Beste uit de Test: IKEA HIMLAVALV 3D
Dit matras van IKEA is 120 x 60 cm groot en 10 cm dik. Het matras is wat duurder, maar daar krijg je wel wat voor terug. Het is van uitstekende kwaliteit en scoort op geen enkel onderdeel een onvoldoende.
Huisstofmijten bijzonder slecht voor uw kindje
De meest favoriete verblijfplaats voor de huisstofmijt is een (slecht onderhouden) matras. Huismijten leggen 4 tot 5 eitjes per dag en zijn binnen drie weken een volwassen mijt. Hierdoor heb je binnen een mum van tijd honderdduizenden mijten in je matras.
In een ledikant kan een kind tot 3-4 jaar slapen. Als je kindje minder dan 20 cm ruimte overhoudt in de lengte, dan is het tijd voor een groter bed. Als je het baby ledikant lang wilt gebruiken is het handig om een ledikant te kopen waarvan de zijwanden neergeklapt kunnen worden.
Alleen bij een pasgeboren baby die moeite heeft om op temperatuur te blijven is een kruik nodig. Bij warm zomerweer bijvoorbeeld is dat voor een gezonde baby niet nodig. Een oudere, zich goed ontwikkelende baby heeft zelden een kruik nodig. Als het koud is, is het wel aangenaam om het babybedje voor te verwarmen.
Het duurt ongeveer tien minuten voordat hij warm is. Als hij op de juiste temperatuur is, stopt hij automatisch met 'opladen'. Handig is dat deze kruik niet kan lekken, maar een nadeel is dat hij iets sneller afkoelt dan een heetwaterkruik.