Borrel I. Arrangement 'Borrel I' is een uitgebreide borrel met een combinatie van een rondgang van koude en warme hapjes. Op tafel presenteren wij brood met huisgemaakte smeersels. Rondgang met combinatie van wraps; vis, vlees en vegetarisch.
De borrel duurt van half 6 tot 8.
Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.
De juiste volgorde
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meedere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Binnenlands gedestilleerd (bier, wijn, fris, jenever,Vieux) kun je gemiddeld rekenen met € 4,- tot € 7,50 per persoon per uur. Buitenlands gedestilleerd (whiskey, gin, Bacardi (rum), etc) kun je gemiddeld rekenenen met € 6,50 tot € 15,- per persoon per uur.
Naast dat ik het altijd weer leuk vind om iets lekker samen te stellen is het ook ideaal omdat je er naar ieders smaak wat op kunt leggen. Ook kun je het makkelijk van tevoren voorbereiden hoef je die dag of avond zelf niet lang in de keuken te staan.
Gebruik nooit harde borstels, krassende materialen, soda houdende, desinfecterende of agressieve middelen voor het reinigen. Een sopje van warm water en een klein beetje afwasmiddel is voldoende om de plank na gebruik weer mooi schoon te krijgen.
snack = •een hartig hapje of tussendoortje.
Zorg voor afwisseling
,,Borrelen kan heel goed een maaltijd vervangen. Eten erna is niet nodig. En het is ook fijn als je erna niet nog de keuken in hoeft. Daarom zorg ik voor afwisseling : iets hartigs, iets zoets, iet met groente, iets voor de kinderen, vlees, vis.”
Borreltijd begint om 17:00 uur. Een paar dingen nog over het woord borrel. Afgeleid van het Middelnederlandse borre / borne (bron, bronwater) betekent dit woord tegenwoordig een glaasje jenever. Maar het is tevens synoniem voor een drankje.
Een wijntje voordat je gaat eten of een biertje voor de maaltijd. Een borrel werkt meestal zo dat je daarna een beetje trek krijgt, dus rond 5 uur borrelen is ideaal! Voordat je gaat tafelen even snel een borreltje drinken om de spijsvertering alvast op te starten en je bent klaar om te gaan.
VrijMiBo betekenis
Voor als je niet weet wat een vrijmibo of een vrijdagmiddagborrel is, de vrijdagmiddagborrel is voor velen het leukste moment van de hele week. Op vrijdagmiddag, meestal na 4 uur, wordt met collega's het glas geheven op de prestaties die in die week zijn neergezet en om aan teambuilding te doen.
Tapas zijn Spaanse voorgerechtjes die je zowel warm al koud kan opdienen. In Spanje kan je ze in de meeste bars krijgen. Bij ons komen ze meer en meer voor... ook als hapje om thuis te eten.
Een tapasplank van Inlands Iepen
De Inlandse iep is een hele fraaie houtsoort met levendige stevige tekeningen. Soms zit er een plank bij met een mooie lichtere kleur. De afwisseling met dit spinthout maakt de plank nog krachtiger in uitstraling.
Duyvis Borrelplankje kaas & mosterd smaak bestellen | ah.nl.
Een medium rode wijn past goed in de Italiaanse en Spaanse keuken. Gerechten met vlees zoals varken, eend, lam, gedroogde ham en worst smaken goed met een medium rode wijn.
Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur. Bij de echte doordrinkers kunt u uitgaan van gemiddeld 5 drankjes per uur. Dit is een gemiddelde!
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.