De dieren vormen een rijk van meercellige levende wezens die tot de eukaryoten behoren. Dieren zijn een zeer diverse groep levensvormen die zich voeden met organisch materiaal, zuurstof ademen, en zich in de regel geslachtelijk voortplanten.
Met de iNaturalist-app kunt u zowel planten als dieren identificeren. Na het aanmaken van een account kunt u met een eigen gemaakte foto bekijken om welke plant of welk dier het gaat. U krijgt vervolgens een 10-tal suggesties te zien, die het meest overeenkomen met de betreffende foto en locatie.
Met de gratis te downloaden app ObsIdentify is het eenvoudig om dieren en planten te herkennen. Je maakt een foto van het betreffende insect/dier of plant en de app geeft binnen enkele seconden uitsluitsel om welke soort het gaat. De app herkent inmiddels al meer dan 22.000 soorten.
Ratten. De meeste mensen zijn bang voor ratten. Deze dieren hebben scherpe tanden en kunnen ziektes overbrengen. Ratten zijn knaagdieren, net als muizen en konijnen.
Teken zijn kleine spinachtige beestjes. Teken zitten in het bos of in het gras. Ze kunnen zich vastbijten aan mensen of dieren.
Wezels leven bij voorkeur in open, droge natuur- en cultuurlandschap (Rd) maar verder in veel verschillende biotopen (zoals bossen, duinen, wei- en akkerland. Meestal in droger gebied dan de hermelijn. Echter overal waar woelmuizen ontbreken, ontbreekt ook de wezel.
Fazant. Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de fazant.
Ook zijn er enorm veel beestjes die erg op een teek lijken, denk aan de larven van lieveheersbeestjes, kleine spinnetjes, zogenaamde springstaartjes, mijten, bladluizen en ga zo maar door. De meeste van deze beestjes zijn onschuldig.
Verder zegt het uiterlijk van de beet ook wat over door welk insect je bent gebeten. Bij een bijensteek zie je bijvoorbeeld soms de angel in de huid zitten. Een tekenbeet herken je aan een zwart of bruin bolletje op de huid (dat is namelijk de teek zelf). Een mierenbeet herken je aan een klein rood vlekje.
De beet van een bedwants voel je niet. Op de plek van de beet ontstaat een klein bultje. Dit lijkt op een muggenbeet. Vaak zitten er een paar bultjes op een rij of dicht bij elkaar.
iNaturalist is een gratis app die helpt planten en dieren te identificeren. Het gebruikt een grote database om suggesties voor identificatie te doen. Gebruikers kunnen foto's delen met andere gebruikers en de app geeft suggesties voor plant het kan zijn. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen.
PlantSnap is gratis voor Android en iOS.
Google Lens
Deze app geeft jou de mogelijkheid om direct erachter te komen hoe een bloem en/of plant heet. Richt de camera van jouw telefoon op de bloem of plant, druk op de zoekknop en je hebt weer iets nieuws geleerd.
Insecten hebben altijd zes poten en dat is onder andere een reden waarom spinnen niet onder de insecten vallen: zij hebben er acht. Bijna alle insecten hebben vleugels, alhoewel ze niet door elk insect ook daadwerkelijk gebruikt worden. Sommige vleugels zijn niet (meer) geschikt om mee te vliegen.
Herten. Herten zijn prachtige dieren. Veel mensen zijn gevoelig voor hun schoonheid. De kleine herten vertederen en de grote maken indruk met hun soepele bewegingen en de snelheid waarmee ze uit het zicht rennen.
De wezel kan uitstekend zwemmen en klimmen. De territoriumgrootte varieert, afhankelijk van voedselaanbod en jaargetijde, van minder dan een tot wel tien hectare. Mannetjes hebben een groter leefgebied dan vrouwtjes.
Herken de wezel
De wezel wordt regelmatig verward met de hermelijn, maar de wezel is veel kleiner en heeft geen zwarte punt aan zijn staart. Daarnaast is de scheidingslijn tussen de bruine rug en witte buik kronkelig terwijl die bij de hermelijn recht is.
De steenmarter beweegt zich galopperend voort, kan goed klimmen en hij kan sprongen maken van anderhalve meter. Hoewel hij kan zwemmen, probeert hij dat te vermijden. De steenmarter eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Hij heeft een veelzijdig menu.
Heb je last van bedwantsen in je slaapkamer? Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood.