WEP staat voor werkervaringsplek. Dit is een tijdelijke arbeidsplaats voor werknemers die voor een korte periode – minimaal 1 tot 3 maanden – werkervaring willen opdoen bij een (andere) werkgever. Op deze manier kan hij of zij nieuwe dingen leren en zichzelf ontwikkelen.
De in 1997 geïntroduceerde Wired Equivalent Privacy (WEP) was de eerste poging tot draadloze beveiliging. Het doel was om draadloze netwerken te beveiligen door gegevens te versleutelen.
WEP staat voor Wired Equivalent Privacy, and WPA staat voor Wireless Protected Access. WPA2 is de tweede versie van de WPA-standaard. Het gebruik van enige versleuteling is altijd beter dan geen, maar WEP is de minst veilige van deze standaarden; gebruik deze niet als u het kunt vermijden.
Klik op een draadloos netwerk. Je computer vraagt vervolgens om een wachtwoord. Hier zie je hoe het draadloze netwerk is beveiligd doordat er wordt gevraagd om een WEP of WPA wachtwoord. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen WPA of WPA2.
WPA2 is de beproefde standaard voor Wi-Fi-versleuteling en zal ook in de toekomst een hoog beveiligingsniveau blijven bieden. WPA3 maakt gebruik van moderne versleutelingsmethoden (SAE) en zorgt onder andere voor een verhoogde beveiliging tegen zogenaamde 'woordenboekaanvallen'.
WPA2 is op dit moment de meest gebruikte manier van wifi-beveiliging ter wereld. Alle wifi-modems en wifi-routers van Ziggo maken hier sowieso gebruik van.
Klik op geavanceerde instellingen. Klik op draadloos. Klik op beveiliging. verander op het 2.4 en 5ghz netwerk wpa/wpa2 naar wpa2.
WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.
WPA3 - persoonlijk is het nieuwste, veiligste protocol dat momenteel beschikbaar is voor wifi-apparaten. Het werkt met alle apparaten die Wi-Fi 6 (802.11ax) ondersteunen, en sommige oudere apparaten.
TKIP is ontwikkeld voor WPA en is gemakkelijk te hacken, waardoor dit veel minder veilig is dan AES. Hoewel TKIP-versleuteling beter is dan de versleuteling met een statische sleutel van WEP (een ouder protocol voor draadloze beveiliging), is WPA2-AES de beste versleutelingsinstelling.
Er zijn verschillende vormen van wifi-beveiliging. De veiligste vorm is WPA3. Als je router dit niet ondersteunt, dan is WPA2 ook een goede optie. Bij beide is het belangrijk om een sterk wachtwoord te gebruiken.
Zakelijke netwerknaam en beveiligingssleutel wijzigen
We adviseren je de zakelijke netwerknaam (SSID, ook wel gebruikersnaam) en beveiligingssleutel (WPA2) van jouw modem uit veiligheidsoverwegingen altijd te veranderen na de installatie van het modem.
WPA2-PSK (TKIP/AES) - redelijk veilig : Deze optie activeert zowel WPA alsook WPA2 met TKIP alsmede AES. Dit geeft maximum compatibiliteit met oudere apparaten die u misschien gebruikt, maar het impliceert wel dat een hacker via de sleutel met de laagste beveiligingsgraad (WPA) uw netwerk kan binnendringen.
Mijn Telenet > Algemeen > Mijn Internet > Draadloze Instellingen > bij Beveiligingsconfiguratie onder Naam draadloos netwerk kan u uw SSID vinden. Onder WPA Instellingen bij Netwerk WPA-Key kan u uw wachtwoord vinden.
Een IP-adresconflict ontstaat als degene die de statische IP-adressen heeft toegewezen, de adressen die ze hebben gebruikt, over het hoofd heeft gezien en vergelijkbare adressen aan meerdere apparaten heeft gegeven.
Er zijn volgens schattingen wereldwijd meer dan 9 miljard apparaten die gebruik maken van Wi-Fi. Dat maakt ze een interessant doelwit voor hackers. WPA3 moet dit voorkomen, door niet alleen je Wi-Fi-verbinding veiliger te maken, maar ook door je te beschermen tegen nalatigheid van gebruikers.
Dit kan ervoor zorgen dat het signaal van uw wifi wordt verstoord. Zeker als de apparaten op dezelfde frequentie zitten. Dit kunnen uw smartphone, smart-tv, chromecast, babyfoon, bluetooth apparaten, een draadloze deurbel en sommige magnetrons zijn. Zelfs led-verlichting kan de oorzaak zijn van uw slechte verbinding.
Zoek op uw router naar het productlabel. Dit bevindt zich meestal aan de onderkant of zijkant. Zoek het wachtwoord onder of naast de naam van het draadloze netwerk of SSID.
De makkelijkste manier om je wifiwachtwoord te achterhalen is door naar je router of modem te kijken.Daarop staat standaard het wachtwoord.Op de achterkant. Zoek naar dingen als Wifi-wachtwoord, WPA-wachtwoordzin, Draadloze veiligheidssleutel of Standaard wachtwoord.
Routers zijn vaak voorzien van de functie WPS (Wi-Fi Protected Setup). Deze functie is bedoeld om de procedure van het verbinden met een beveiligd draadloos netwerk vanaf een computer of een ander apparaat te vergemakkelijken.
Een SSID-code bestaat uit maximaal 32 karakters. Er is geen beperking voor het minimaal aantal karakters, dus een SSID kan lang of kort zijn. Meestal maken internetproviders standaard SSID's aan door de naam van hun bedrijf te combineren met willekeurige cijfers of letters.
SSID staat voor “Service Set Identifier”. Het is de unieke naam die aan een draadloos netwerk wordt toegewezen wanneer het wordt opgezet. Dankzij de SSID kunnen apparaten een specifiek netwerk vinden en ermee verbinden. Elk wifi-netwerk heeft zijn eigen SSID, die kan bestaan uit letters, cijfers en speciale tekens.
Beheer van de router gaat altijd via de browser. Start de browser en typ in de adresbalk het IP-adres van de standaardgateway, bijvoorbeeld http://192.168.1.1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Anders dan de apparaten in het thuisnetwerk, heeft een router niet één, maar twee IP-adressen.
Je wachtwoord vergeten? Als je nooit een eigen wachtwoord hebt ingesteld, vind je het standaard wachtwoord op de sticker of het kaartje op of bij je modem. Je vindt het ook terug in de SmartWifi app en in SmartWifi web. En je kunt inloggen op je modem.