Bij websites met een relatief lage omzet (minder dan €1.000 per maand) is de waardering vaak simpel uit te voeren door middel van een aantal keer de maandomzet. Hoeveel keer de maandomzet hangt af van de groei, stabiliteit van de website, risico's, verdienmodel, marktsegment et cetera.
De lengte van de domeinnaam heeft invloed op de uiteindelijke waarde, langere domeinnamen verliezen snel aan waarde. Hoe korter en krachtiger hoe meer de domeinnaam waard is. Domeinen met weinig (2 tot 4) karakters kunnen al snel behoorlijk in de kosten lopen, al helemaal als het een .com of .
Verreweg de bekendste manier is om te kijken wat deze waard is volgens de balans. Daaruit kun je direct opmaken wat de eigendommen van de webwinkel zijn, minus de schulden die nog openstaan. Tel deze bij elkaar op en je hebt de totale waarde van de webwinkel. Dit wordt ook wel de intrinsieke waarde genoemd.
Je kunt heel eenvoudig jouw website te koop zetten op SiteDeals. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en je kunt al aan de slag. Naast SiteDeals heb je ook nog Websites Te Koop.nl, maar deze vind ik persoonlijk minder fijn werken, en heeft ook niet zo'n grote community als SiteDeals.
nl-domeinnaam kun je te koop aanbieden door een advertentie te maken bij digitale marktkraampjes voor domeinnamen zoals dan.com en sedo.com. Daar zijn doorgaans geen kosten aan verbonden, maar de websites rekenen bij een geslaagde verkoop wel een commissie. Die kan oplopen tot zo'n 20 procent van het verkoopbedrag.
Hoe koop ik een domeinnaam? Je kan een domeinnaam kopen bij een registrar, zoals one.com, die een domein voor jou registreert als deze nog beschikbaar is. Het registreren van een domeinnaam zorgt ervoor dat wanneer iemand je webadres invoert, dit naar jouw website leidt.
U registreert een domeinnaam bij een registrar (hostingprovider). Deze doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor domeinnamen met de extensie . nl is dat de SIDN.
Je kunt vrijwel alles online verkopen wat je ook op straat mag verkopen. Wapens of beschermde diersoorten moet je dus geen handeltje in beginnen. En als je klant jou als bedrijf kan ervaren dan moet je je wel eerst inschrijven bij de KvK.
nl-domein kost rond de tien euro per jaar. De exacte prijs hangt af van de kosten die de provider rekent. Voor een .com-domein ben je ongeveer hetzelfde kwijt. Maar als die eenmaal is vastgelegd, kan niemand anders deze meer registreren.
Een domeinnaam is een unieke naam die op het internet wordt gebruikt, om jouw website of webwinkel te zoeken en te openen. Enkele voorbeelden van domeinnamen zijn NOS.nl, NU.nl, Wehkamp.nl, Zalando.nl en Rijksoverheid.nl. De meeste domeinnamen worden gebruikt voor websites.
Glimlach
Begroet je die klant, vergeet dan niet te glimlachen. Alleen een glimlach zorgt er al voor dat je klant je winkel positiever beoordeelt, eerder in gesprek raakt met een medewerker en sneller terug komt naar je winkel. Lees die laatste zin nu nog eens. Alleen door te glimlachen dus.
Naast de coronaberoepen die nu hot zijn, bieden ICT en techniek nog steeds structureel meer vacatures dan andere vakgebieden. Ook in de bouw, onderwijs, analyse & onderzoek en zorg is blijvend veel vraag naar personeel.
Wat is het meest verkochte product ter wereld? Bovenaan de lijst van meest verkochte producten ter wereld staat speelgoed. De wereldwijde markt voor speelgoed is in de eerste helft van 2021 explosief gegroeid. De speelgoedmarkt heeft nu een waarde die geschat wordt op USD 110,97 miljard (ongeveer EUR 98 miljard).
STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder overbodige extra's en tegen de beste prijs. Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive.
Vaak wordt een gratis domeinnaam gekoppeld aan een betaalde webhosting. Zo geeft onder meer Combell je een domeinnaam gratis als je de webhosting aan hen overlaat. Vaak geldt die promotie enkel voor één jaar.
veel mooier, professioneler en makkelijker te onthouden; het is ook levenslang uw eigendom en u hoeft dus nooit meer van e-mailadres te veranderen. Hoe vaak u ook van internetprovider wisselt, uw e-mailadres blijft altijd behouden!
Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres
Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo'n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.
Hosting is wat een hosting provider aan online ruimte beschikbaar stelt aan zijn klanten. Deze ruimte kun je gebruiken om een website, een webshop of andere bestanden via een domeinnaam op internet bereikbaar te maken. Iedere website is verschillend op het gebied van vormgeving, grootte en technische eisen.