In Japan is de officiële taal het Japans of Hyojungo, een moeilijke taal met sterke verschillen tussen de dialecten. Het Japans dialect dat wordt gesproken in Tokyo is voor alle Japanners verstaanbaar. Bovendien vertoont Japans qua klank veel overeenkomsten met Maleis-Polynesische talen.
De officiële taal in Japan is het Japans of Hyojungo. Met Engels kunt u op steeds meer plekken terecht, houd er echter rekening mee dat niet iedereen (goed verstaanbaar) Engels spreekt. Japans vertoont qua klank veel overeenkomsten met Maleis-Polynesische talen.
Japanese → Japanse, Japans.
Omdat het weinig gemeen heeft met het Nederlands, wordt Japans vaak gezien als een onoverkomelijke uitdaging. Net als Arabisch, Koreaans, en Mandarijn Chinees, maakt het Japans geen gebruik van het Latijnse alfabet. Het hanteert een eigen schrift, bestaande uit kana, Japanse Kanji, en romaji.
Ondanks dat het een modern land is en ondanks dat veel Japanners gewoon Engels hebben geleerd op school, wordt er in Japan zeer slecht Engels gesproken. Het heeft dan ook vaak geen zin om Engels te praten, want dan kijken ze je met grote ogen aan.
De twee belangrijkste godsdiensten in Japan zijn Shinto en Boeddhisme. Shinto is Japan's inheemse godsdienst en is ontstaan in het verre verleden. Men geloofde in de Kami, geestelijke krachten in bomen, bergen, zee of wind. Het oude volk van Japan eerde deze krachten en leefde in harmonie met de natuur.
Anata is de beleefde vorm en eigenlijk altijd aan te raden. Wil je iets informeler gaan dan kun je kimi (君) gebruiken. Deze wordt meestal door mannen gebruikt. Mensen die een titel dragen spreek je aan met hun titel.
Volgens het Amerikaanse Foreign Service Institute heb je 2200 klasuren nodig om vloeiend Japans te leren spreken.
Het beste antwoord. Dat is Chinees. Het Japans bestaat namelijk uit Chinees plús nog een heleboel (precies aantal is me ontschoten) karakters.
Ondanks de reputatie als duur land zijn de prijzen in Japan de afgelopen jaren gedaald. Als je je reis een beetje voorbereid hoeft je budget voor Japan helemaal niet zo groot te zijn. Voor€65 tot €80 kom je al een heel eind. Die bedragen zijn wel voor de echte budget reizigers.
De Japanners (Japans: 日本人, Nihon-jin) zijn een volk dat de Japanse archipel bewoont. De Japanners vertegenwoordigen 98,5% van de bevolking van Japan. Wereldwijd zijn er zo'n 129 miljoen mensen met Japanse afkomst, waarvan er 125 miljoen in Japan verblijven.
De meest voorkomende vertaling voor hallo is konnichiwa. Net zoals we in het Nederlands naast hallo ook goedendag, dag, goedemorgen en zelfs hé zeggen is dat net zo in het Japans.
Tegenwoordig worden Hiragana en Katakana nog steeds gebruikt, naast Kanji, als de drie alfabetten van de Japanse taal. Kanji gebruikt volledig de Chinese karakters. Overigens betekent dit alles niet dat Chinezen Japans kunnen lezen of andersom.
De schrijfrichting van het Japans is van oudsher van boven naar beneden en van rechts naar links. Japanse boeken worden voor het gevoel van een westerling van achter naar voren gelezen. Op computers wordt Japanse tekst horizontaal van links naar rechts geschreven.
De drie Japanse alfabetten zijn het katakana, het hiragana en de kanji. De kanji zijn de ideogrammen die ooit vanuit het Chinees zijn geïmporteerd.
Drinken in Japan: Kraanwater is overal goed drinkbaar hoewel het wat naar chloor kan smaken. Verder wordt er in Japan veel thee gedronken en dan met name in de variant 'groene thee'. Sake is wellicht de meest bekende drank van Japan, maar er wordt toch vooral veel bier gedronken.
De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk bestaande uit verschillende lagen kleding. Er zit meestal een grote variatie aan stoffen zoals zijde en katoen in de kimono gecombineerd met kleurrijke patronen. Tegenwoordig dragen de meeste Japanners alleen nog een kimono tijdens officiële aangelegenheden.
Bij het eten in Japan kiest men vaak voor water, groene thee, saké of bier. Het drinken van frisdranken zoals cola bij het eten is lang niet zo gebruikelijk als hier.
Japanners zullen elkaar bij het begroeten nooit een hand geven. Zij maken een buiging, waarbij er heel exact gekeken wordt dat de laagste in rang ook de diepste buiging maakt. Als buitenlander hoeft men zich hier niet aan te houden, of men doet niets of men volstaat met een lichte buiging.
Buigen is de Japanse manier van een begroeting. Het is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Naast het feit dat het een begroeting is, is het ook een manier om respect en dankbaarheid te uiten. Voor Japanners is het buigen vanzelfsprekend aangezien zij het al vanaf jongs af aan aanleren.