De officiële taal van Australië is Engels. Het accent is wel wat anders dan het Brits of het Amerikaans. Australiërs korten graag woorden af en gebruiken soms woorden die in het Brits of Amerikaans niet bekend zijn. De Aboriginals spreken de taal van hun eigen stam, maar in de steden en dorpen spreken zij ook Engels.
Australië heeft geen officiële taal, maar het grootste deel van de bevolking spreekt Australisch-Engels. De Europese nederzetting roeide bijna alle inheemse talen in Australië uit. Enkele inheemse talen overleefden de strijd. Deze worden nog veel gesproken en onderwezen op scholen.
De zogenaamde amerikanisering van het Australisch-Engels - het lenen van woorden, termen en gebruik van het Noord-Amerikaans Engels - begon tijdens de goudkoorts en werd versneld door een grote toevloed van Amerikaans militair personeel tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ongeveer zestig procent van de Australiërs is christelijk. Ongeveer twintig procent van de Australiërs zegt helemaal niet gelovig te zijn. In het dagelijks leven merk je weinig van de religieuze voorkeur van de Australiërs. Aboriginals hebben hun eigen tradities en geloof in een geestelijke wereld.
Australiër = de Australiër zelfst. naamw. (m.) Uitspraak: [ɑus`tralijər] Verbuigingen: Australiër|s (meerv.) de Austra|lische zelfst.
Australië is een zeer welvarend land met een BNP per hoofd van de bevolking van $49.900 per jaar (2017).
De bewoners hebben een 'easy going' mentaliteit en zijn daarom makkelijk in de omgang. Australiërs zijn open, sociale en belangstellende mensen. Als buitenlander kom je makkelijk in contact met de plaatselijke bevolking, dit is een groot voordeel ten opzichte van landen waar de bevolking iets meer gesloten is.
Zes toenmalige Britse koloniën, Nieuw-Zuid-Wales, Tasmanië, Queensland, Victoria, Zuid-Australië en West-Australië werden in een federale staat verenigd. Iedere deelstaat heeft een eigen regering, rechterlijke macht, grondwet en overheid met een eigen gekozen premier.
Over het algemeen gaan Australiërs informeel met elkaar om en hebben ze gevoel voor humor. Het elkaar bij de voornaam noemen is normaal ongeacht leeftijd, status en geslacht. Men begroet elkaar meestal met G'day of G'day mate. Ozzies zijn over het algemeen ongedwongen in de omgang.
Australiërs zullen zichzelf niet snel Australian noemen. Ze zullen eerder Aussie zeggen. Waarom? Om te beginnen is het korter dan het woord Australian.
Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.
De huidige situatie van Aboriginals in Australië
Op dit moment zijn er zo'n 300.000 Aboriginals in Australië, wat 1,5 procent van de gehele bevolking is. Deze Aboriginals leven veelal in armoede en verspreid door het land.
In Tasmanië spreekt men vooral Engels maar er wordt ook nog de aboriginaltaal Wororan gesproken.
Het gemiddelde salaris in Australië is A$ 5,019 (€ 3.207). Het bedrag in euro's schuift natuurlijk wel met de koers. In Nederland is het gemiddelde inkomen zo'n € 2.611. In Australië ligt dit dus een stuk hoger.
Skilled Migrant – Emigreren naar Australië
-, en het eigen vermogen minder dan AUD 800,000. -. In beide gevallen gelden diverse voorwaarden, waaronder het vereiste dat je actief bent in een functie die op de beroepenlijst van Australië staat.
Zorg dat je kwalificaties op Australisch peil zijn, en pas je zo snel mogelijk aan de hier heersende werk cultuur aan. Als je een beroep hebt dat hier gewild is (bouwvakkers, IT-mensen, verpleegsters, artsen e.d.) zul je het waarschijnlijk niet zo moeilijk hebben, maar zorg dat je - positief - opvalt.
Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo'n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!
Luxemburg. Het Groothertogdom Luxemburg is het rijkste land van Europa, met een koopkrachtpariteit van maar liefst 87.101 euro. Slechts één land ter wereld is rijker.
Het rijkste land is de Verenigde Staten met een gemiddeld netto-vermogen van 218.000 euro, gevolgd door Zwitserland (212.000 euro) en Denemarken (149.000 euro). Wereldwijd bedraagt het gemiddelde netto-vermogen 36.000 euro. Amerikanen zijn rijk doordat ze meer dan de helft van hun vermogen belegd hebben.
Voor de kust van Australië leeft het meest giftige dier ter wereld: de box jellyfish. Deze kwal – ook wel bekend als kubuskwal of stinger – heeft vijftien lange tentakels die vol met dodelijk gif zitten.
Iets dat typisch is voor heel Australië is, is de traditionele Australische Kangoeroebiefstuk. Australiërs zijn echte vleeseters en houden veel van barbecueën, de barbie genoemd. Wat drinken betreft kent Australië veel verschillende soorten bier en wijn.
Bijna alle grotere steden liggen aan of bij de kust, de hoofdstad Canberra is de grootste landinwaarts gelegen stad, gevolgd door Toowoomba in Queensland. De enorme oppervlakte van Australië zorgt ervoor dat het één van de dunstbevolkte landen van de wereld is. Grote delen van het binnenland zijn zeer dunbevolkt.