Kordia en Regina, heerlijke donkere kersen Deze rassen geven de lekkerste kersen. Ze hebben een geweldige, zoete smaak en zitten vol kersenaroma. De kersen zijn relatief groot, zeer donker van kleur (bijna zwart) en lekker knapperig. Het vruchtvlees is diep rood en heerlijk sappig.
Sommige fruitliefhebbers geven de voorkeur aan rode of zwarte kersen, zoals Bing , terwijl anderen dol zijn op de smaak van gele en roze varianten, zoals Rainier. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de kers, hoe intenser de smaak.
Vroege kersen zijn over het algemeen lekker sappig. De rassen in het midden van het seizoen zijn Vanda, Canda Giant en Summit. Dit zijn rassen die starten vanaf week 2/3 van het kersenseizoen. Deze rassen zijn over het algemeen wat steviger en heerlijk van smaak.
En wat u misschien ook wel weet, is dat de kersen uit de Betuwe het lekkerste zijn. Een kersenboom in de tuin geeft in april/mei prachtige bloesem en in juni zoete vruchten. Deze vruchten kan natuurlijk los gegeten worden, maar ook in een monchoutaart zijn ze heerlijk.
De beste kersen om te eten
Sunburst - Zacht donker vruchtvlees met een subtiele zoetheid. Sweetheart - Zoete, hartvormige vrucht. Kordia - Enorme zwarte kersen met een rijke en complexe smaak. Summer Sun - Zoet en dieprood, een goede keuze voor koudere gebieden.
Daarom is het belangrijk om niet te veel kersen te eten. Onze afslanktip: Eet niet meer dan twee porties kersen per dag. Op deze manier krijg je niet te veel fruitsuikers binnen, maar profiteer je wel van de gezondheidsvoordelen.
De meest glanzende, donkerste rode met donkere verzadiging en de groenste stelen zorgen doorgaans voor de meest verse kwaliteit, dus kies een tros die levendig van kleur is . Dikke, stevige kersen zijn lekkerder omdat ze vol zitten met suiker! Kies ook kersen die stevig aanvoelen.
Een groot deel van de kersenproductie is geconcentreerd in Michigan en het noordwesten . Michigan produceert ongeveer 75 procent van de zure kersenoogst. Oregon en Washington oogsten ongeveer 60 procent van de zoete kersenoogst. Andere staten met commerciële kersenoogsten zijn Utah, Wisconsin, New York, Pennsylvania en Californië.
Kordia en Regina, heerlijke donkere kersen
Onze favoriete kersen zijn de Kordia en Regina. Deze rassen geven de lekkerste kersen. Ze hebben een geweldige, zoete smaak en zitten vol kersenaroma. De kersen zijn relatief groot, zeer donker van kleur (bijna zwart) en lekker knapperig.
Zoete kersensoorten, zoals Bing, Rainier en Lapins , zijn het beste om vers te eten vanwege hun zoete en sappige vruchtvlees. Aan de andere kant geven bakkers de voorkeur aan zure kersensoorten, waaronder Montmorency en Morello, voor het maken van taarten en conserven vanwege hun pittige smaak en stevige textuur.
De beste rassen
Onze favoriete kersenbomen in patiovorm zijn de Regina en Kordia. Vanwege hun donkere (bijna zwarte) kersen met knapperig, rood vruchtvlees en een fantastische zoete smaak. Wil je maar één kersenboom aanplanten? Dan moet je ook zeker de Sunburst overwegen.
Kersen verlangen een zonnige standplaats op een luchtige, voedselrijke bodem. Natte standplaatsen worden slecht verdragen. Bomen kunnen zeer oud worden: tot 25-30 jaar maar worden meestal op latere leeftijd aangetast door ziekten.
Kersen zijn gezond voor het hart
Kersen zijn rijk aan mineralen, waaronder kalium. Deze stof houdt de vochtbalans in het menselijk lichaam op peil en verkleint zo de kans op hartritmestoornissen. Bovendien heeft de kers een bloeddrukverlagend effect.
Weers- en groeiomstandigheden kunnen de smaak van kersen aanzienlijk beïnvloeden . Voldoende zonlicht, temperatuur en watervoorziening dragen bij aan de ontwikkeling van suikers en smaakcomponenten in het fruit. Ongunstige weersomstandigheden of suboptimale groeiomstandigheden kunnen de smaak van het fruit beïnvloeden.
WADENOIJEN - Er zijn minder kersen dit jaar en daarom is de prijs hoger. Nachtvorst in maart en april heeft ervoor gezorgd dat de oogst op zo'n 80 procent van normaal ligt. Tegelijkertijd is de vraag juist groter, zegt kersenteler Aart Blom.
Licht hartvormige donkerrode zoete kersen worden voornamelijk aan de westkust gekweekt. De aanduiding "zwart" verwijst naar de mahoniekleur van hun vruchtvlees, slechts enkele variëteiten hebben een bijzonder donkere schil . Er zijn veel variëteiten, waarvan de bekendste Bing is, hierboven afgebeeld.
KORDIA. Kordia, Dit is een echte topper. Dit van oorsprong Tsjechische ras is in Nederland uitgegroeid tot het hoofdras in de kersenteelt. Zeer lekkere, stevige, grote kersen.
Hoe weet ik of de kersen niet goed meer zijn? De kersen zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je door goed te kijken, ruiken of proeven. Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.
Kersen zijn goed tegen diabetes
Kersen bieden ook voordelen voor mensen met diabetes. Dit komt door de bloedglucoseverlagende werking die de kersen met zich mee brengen. De bloedglucoseverlagende werking komt door de polyphenolen die in de kersen zitten.
Washington is de grootste Amerikaanse producent van zoete kersen , appels en peren. Washington, Oregon, Idaho, Montana, Utah en Californië zijn de enige staten die zoete kersen exporteren. De zoete kersenindustrieën van Washington en Oregon bieden werk aan 20.000 mensen.
Wereldwijde productie
Turkije en de Verenigde Staten zijn wereldwijd de grootste kersenproducenten. Turkije is goed voor 22% van de totale productie (689.834 ton) en de VS produceert 343.190 ton.
Bewaar de kersen in de koelkast op vijf á zes graden celcius. Je kunt de kersen vijf minuten tot een kwartier voor consumptie uit de koelkast pakken om ze op kamertemperatuur te laten komen. Als de kersen vers zijn, dan kunnen ze makkelijk drie tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden.
Het is verstandig groenten en fruit onder de kraan te wassen voordat je ze opeet. Goed wassen onder stromend water is voldoende.
Hollandse Kersen bevatten naast vitamines veel vezels. Die bevorderen een goede darmwerking. Als je te veel kersen eet kan het dus zijn dat je vaker naar de wc moet dan normaal. Neem dagelijkse een gezonde portie en ervaar hoe het voor u mag zijn.