Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Gemaakt door Fu Wan uit Taiwan & gemaakt met cacao uit Taiwan. Dat het een bijzondere chocolade is blijkt wel uit de mooie bekroningen. Om er maar even eentje te noemen: bekroond tot beste pure chocolade ter wereld bij de wereldfinale van de International Chocolate Awards 2019 – Best in Competition.
Omdat Belgische chocolade 100% cacaoboter bevat, is het vetgehalte iets hoger dan bij de meeste gemiddelde chocolade . Dit zorgt voor een rijkere en zachtere smaakervaring. Maar er is meer! En het volgende verschil zit in het suikergehalte.
To'ak Chocolate uit Ecuador staat bovenaan de lijst van duurste chocolade ter wereld. De prijs is $685 (ongeveer ₹57.100) voor een reep van 1,5 ounce. Een voormalige Wall Street-handelaar Jerry Toth richtte To'ak op terwijl hij op jacht was naar de beste cacaobonen uit de regenwouden van Ecuador.
Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Meest bekende chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten 2024. Snickers is een van de meest bekende chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten is bekend met Snickers. Hershey's, KitKat, Twix en Reese's waren eveneens bekend onder de Amerikaanse online bevolking.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Rauwe chocolade is gezonder, dat stofje flavonoïde is hier beter behouden door een andere bereiding. Wat betreft de verzadigde vetten, dit zit dus wel meer in pure chocolade. Dit komt door de cacaoboter. En hoe puurder de chocolade, des te minder suikers het bevat.
Japanners (2,2 kilo), Nederlanders (2,9 kilo) en Spanjaarden (3,1 kilo) zijn het minst geneigd chocolade te eten.
Lidl - 7/10
Ik herkende deze ook meteen als Lidl's - of preciezer gezegd een Europees merk genaamd Fin Carre. Het heeft een hele fijne, gebalanceerde smaak, met een prachtige rijkdom die aan het eind doorkomt, niet een miljoen mijl van Dairy Milk zelf. Ik ben een enorme fan van deze chocolade.
Chocolade is er in verschillende smaken en soorten, maar we kennen vooral puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Leonidas is een geregistreerd handelsmerk van het agrovoedingsbedrijf Confiserie Leonidas SA . Het Belgische chocoladebedrijf werd in 1913 opgericht door Leonidas Kestekides. Het bedrijf is ISO 9001 en FSSC 22000 gecertificeerd.
Leonidas garandeert de versheid en de kwaliteit van zijn chocoladebonbons. Ze worden vervaardigd volgens traditionele methodes waarbij enkel de fijnste ingrediënten worden gebruikt. Voor het omhulsel wordt uitsluitend chocolade op basis van pure cacaoboter gebruikt evenals 100% natuurlijk ingrediënten.
Leonidas is nu eigendom van de Grieks-Belgische families Kestekidou en Kestekoglou, die samen plaats 610 innemen op de lijst van rijkste Belgen. In 2016 werd directeur Dimitrios Kestekoglou genoemd in het kader van de Panama Papers.
De prijs, zeggen de oprichters, is te danken aan de beperkte beschikbaarheid van de chocolade, het unieke terroir van de Ecuadoriaanse Andes en het unieke rijpingsproces van het bedrijf . "Ons doel was om chocolade te maken op een manier die nog nooit eerder was gedaan," schrijft Jerry Toth, medeoprichter van To'ak, op de website van het bedrijf.
Maar waar ter wereld verkoopt de meeste chocolade? Het is op Brussels Airport. Buitenlandse toeristen die naar huis terugkeren of Belgen die op bezoek zijn bij familie kopen er jaarlijks meer dan 650 ton chocolade. Voor een totaal van meer dan 32 miljoen euro uitgegeven!
Zwitserland is waarschijnlijk het meest bekend om zijn melkchocolade, waarbij melkchocolade 80% van alle chocolade die in Zwitserland wordt geconsumeerd uitmaakt, en dat is niet voor niets! Zwitserse chocolade bevat meer melk dan de meeste chocolade, wat zorgt voor een uitgesproken zachte en romige smaak en textuur die je nergens anders vindt .
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, handelend onder de naam Lindt, is een Zwitsers chocolatier- en zoetwarenbedrijf dat in 1845 werd opgericht en bekend staat om zijn chocoladetruffels en chocoladerepen, naast andere zoetigheden. Het is gevestigd in Kilchberg, waar de hoofdfabriek en het museum zich bevinden.
Een ander probleem voor verwerkers is dat driekwart van de Belgische cacaobonen uit West-Afrika komt, waarvan 55 procent alleen al in Ivoorkust wordt verbouwd . De boeren in deze landen kampen met financiële problemen door klimaatverandering, verouderende bomen en de verspreiding van ziektes die de kwetsbare economie van cacao bedreigen.