De ketting is een dunne, pezige strook vlees die langs de zijkant van de haas loopt. Het wordt vaak van de haas verwijderd en apart verkocht als een stuk vlees. De ketting wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle delen van de ossenhaas, hoewel hij taai kan zijn als hij niet goed wordt bereid.
De ossenhaas ligt tegen de rugwervel van het rund aan en wordt gescheiden van de entrecote door een “T-vormig” bot, beter bekend als de T-bone. Deze korte spier heeft vrij weinig hoeven te bewegen en is daardoor supermals en heeft een optimale vleessmaak.
Ossenhaas is een mals stuk vlees dat afkomstig is van de lende van het rund. Het ligt aan de binnenkant van de ribben, onder de rug van het rund, en is een spier die relatief weinig werk verricht. Vanwege deze ligging is het vlees zeer zacht en heeft het een fijne structuur.
Ossenhaas aan 1 stuk (1 kilo) De ossenhaas is het malste deel van een rund. Dit is hét stuk waar ook de tournedos ofwel biefstuk van de haas uit gesneden worden. In totaal weegt een ossenhaas 2-5 kilo en is afkomstig uit de lende op de rug van het rund.
Er is geen verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas.Het zijn twee benamingen voor hetzelfde stuk rundvlees.
De ossenhaas is het duurste stuk vlees van de koe. Het gewicht is afhankelijk van het soort dier dat je gebruikt. en varieert van 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden, maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende stukken haasbiefstukken (tournedos).
De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.
De koning van de malsheid zal altijd de ossenhaas zijn. Dit lange stuk rundvlees wordt gesneden uit de langwerpige spier (psoas major) en door het gebrek aan beweging tijdens het leven van de koe is dit stuk vlees zo mals als maar kan.
Tournedos, ofwel biefstuk van de haas, is en mooie steak uit de ossenhaas. Dit is, naast de diamanthaas, het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Tournedos is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund.
Een ossenhaas, ook wel bekend als tournedos, is een biefstuk afkomstig van de haas van het rund. Het is het mooiste en malste stuk van het rund. De ossenhaas bevindt zich halverwege de rug van het rund en staat bekend om de zeer fijne structuur en de goede smaak.
Over het algemeen wordt ribeye vaak beschouwd als malser dan veel andere biefstuksoorten vanwege zijn marmering en oorsprong uit een minder bewogen deel van het rund. Echter, hoogwaardige biefstuksneden zoals tournedos of ossenhaas kunnen net zo mals zijn als ribeye.
De Runderhaas, ook wel bekend als ossenhaas of tournedos, is een biefstuk afkomstig van de haas van het rund. Het is het mooiste en malste stuk van het rund. De ossenhaas bevindt zich halverwege de rug van het rund en staat bekend om de zeer fijne structuur en de goede smaak.
Lomo al trapo ossenhaas
Ossenhaas (of runderhaas) is een prachtig mals en zacht stuk vlees. De ossenhaas is door de fijne structuur en weinig bindweefsel het mooiste stuk vlees van het rund. Voor dit recept kun je voor een gehele Ossenhaas gaan of een deel er van.
Het geheim van de perfecte steak: Bestrooi de steak ruim met grof zeezout en laat het 1 uur intrekken buiten de koelkast. Doordat het zout het vlees intrekt breken de eiwitten af en verbeterd de structuur. Voordat de steak de pan in gaat uiteraard eerst het zout van de steak afhalen.
Ossenhaas is op allerlei manieren te eten, afhankelijk van hoe je het snijdt. Denk aan tournedos (biefstuk van de haas), spiesjes (de puntjes), rauw als carpaccio, tartaar, in een wokgerecht en op nog veel meer smaakvolle manieren.
De ossenhaas bestaat eigenlijk uit een drietal delen; de kop, oftewel chateaubriand, het middenstuk, oftewel tournedos, en de punt. Deze punt noemt men de Filet Mignon en wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes.
Dus Wagyu A5 is de hoogste kwaliteit en daarbij ook het duurste vlees. De bijzondere marmering van dit vlees wordt gewaardeerd op een BMS score tussen de 1 en de 12. Hierbij is een score van 12 de hoogst haalbare.
De diamanthaas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas 'ossenhaas voor de Joden' genoemd. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad.
€35.00 Per Kilo
Een verpakking ossenhaas is gemiddeld 2 kg.
De Ossenhaas zit aan de binnenzijde van deze grote rugspier en wel aan de achterzijde , meer tegen de bil aan waar ook de Entrecote zit. Feitelijk hangt hij onder de Entrecote. De Ossenhaas is een ronde, langwerpige spier die aan de zijde van de bil een dik zijstuk heeft wat de kophaas wordt genoemd.
Ossenhaas kun je rare, medium-rare, medium of doorbakken eten. Het is net wat je lekker vindt. Bij een rare tot medium bereiding haal je de meeste smaak uit het vlees.
Bij elke koe is de haas – ook wel de ossenhaas – het meest malse en meest geprezen onderdeel. Dit is omdat de haas een spier is die de koe niet gebruikt. Het vlees heeft daardoor vrijwel geen zogenaamd bindweefsel en een heel fijne structuur wat het zeer mals maakt.
Wagyu vlees kopen
Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld. Wagyu is zo zeldzaam omdat de Wagyu bloedlijnen nauw bewaakt worden. Er zijn buiten Japan maar weinig boeren die de koeien houden.
Argentijns rundvlees | Grass-Fed | Premium quality
Zuid-Amerikaans rundvlees staat bekend als het beste vlees ter wereld. Het staat bekend als mals en rijk van smaak.
Zo ook de ossenhaas: elke ossenhaas is biefstuk, lang niet elke biefstuk is ossenhaas. De ossenhaas is een vrij klein stuk in de koe, en in elk beestje zitten er maar 2 (links en rechts van de wervelkolom).