Naar mijn mening moet een inbouwreservoir niet dieper zijn dan 14 à 15 centimeter (die van mij is 12 cm diep). Er bestaan ook inbouwreservoirs met een diepte onder de 10 cm. Het viel mij op dat sommige complete en compacte sets wel een compact toilet bevatten, maar geen inbouwreservoir met een diepte onder deze 10 cm.
Een compact hangtoilet heeft meestal een diepte van 47 tot 49 centimeter en zorgt hiermee voor meer beenruimte. Standaard: heeft u meer ruimte voor een toilet? Dan is een standaard toilet een goede keus.
Omdat je ook wat ruimte nodig hebt om op de wc te kunnen zitten moet je minstens 60cm breed rekenen. Reken daarbij 50 cm op voor je benen en om voor de wc te kunnen staan (voor de staande plassers onder ons). Zo kom je uit op een plaatsruimte + gebruiksruimte van 60 x 120 cm voor een wc-pot.
Diepte toiletpot
Een compact of verkort toilet heeft een diepte van 47 tot 49 cm. Het verlengstuk aan de achterkant van het wc is hier niet zo lang. Ideaal wanneer je toiletruimte vrij klein is en je meer beenruimte wilt. Een standaardtoilet heeft een diepte van 53 centimeter.
inbouwreservoir voor hangend toilet, afmetingen 112x50x12 cm.
Geberit Duofix UP720 inbouwreservoir ruimtebesparend (sigma 8 cm) De Geberit up720 is het bekende ruimtebesparende reservoir van Geberit. Deze is geschikt voor bijna alle toiletten (h.o.h afstand wandcloset 18 of 23 cm). door zijn minimale diepte (8 cm) is dit het beste reservoir voor in een compacte ruimte.
Het UP720 inbouwreservoir is minder diep dan de UP320. Hier zit ook het verschil tussen de twee in. Doordat de UP720 minder diep is, kun je het toilet alleen via een wandaansluiting aansluiten. Het voordeel is wel dat je met dit reservoir in een klein toilet een paar centimeter kan winnen.
Naar mijn mening moet een inbouwreservoir niet dieper zijn dan 14 à 15 centimeter (die van mij is 12 cm diep). Er bestaan ook inbouwreservoirs met een diepte onder de 10 cm. Het viel mij op dat sommige complete en compacte sets wel een compact toilet bevatten, maar geen inbouwreservoir met een diepte onder deze 10 cm.
Een verkort toilet heeft een totale diepte van 47 - 49 cm en dat is zo'n 5 cm korter dan een standaard hangtoilet. De extra ruimte wordt in het toilet gewonnen in de bevestiging en niet in het zitcomfort, waardoor het zitcomfort niet wordt aangetast.
Aan weerskanten van een toilet heb je minimaal twintig centimeter nodig om er comfortabel op te kunnen zitten. Reken voor het formaat van je toilet dus veertig centimeter extra in de breedte. Wat betreft de voorzijde van het toilet: reken hier nog 50 centimeter ruimte.
Kies voor een verkorte toiletpot. Deze zijn vaak net zo confortabel, maar veel minder diep. Het loont de moeite eens goed rond te kijken naar de diverse verkorte modellen. Gemiddeld is een toiletpot 50-52 cm diep, maar een verkorte pot is er tussen de 46 en 49 cem.
De voorgeboorde P5 spaanplaat gebruik je als achterwand voor je hangtoilet.
Werk het inbouwreservoir weg
Maak de voorplaat van een dubbele laag watervaste gipsplaat (Talentboard), Fermacell plaat (18 mm) of watervast multiplex.
Deze mat is van een soort schuim en is los verkrijgbaar. Dit wordt een isolatiemat genoemd en zorgt ervoor dat de pot niet tegen de tegels zit en bij enige werking niet zal beschadigen.
Specialist Bouw/Sanitair. De ombouw van het inbouwreservoir, kun je het beste maken, van gasbeton blokken, van 5 cm dik. Als dat te dik is, kun je wedi plaat pakken, of een soortgelijk ander merk plaat. Als je een voorzet wand moet maken, in het natte douche gedeelte, kun je hiervoor het beste gasbeton blokken nemen.
Een verkort toilet voert de waterspoeling net zo perfect uit als bij een standaard toilet. Dat is te danken aan de vormgeving van de keramiek die in een efficiënte waterspoeling voorziet. Bovendien zorgt het design ervoor dat water bij het doorspoelen van een compacte wc niet over de rand spettert.
De gemiddelde badkamer in Nederland beslaat ongeveer 8,5 m² en dat is best een aardig formaat. Op dat vloeroppervlak kun je een douche, los bad, wastafel en wc kwijt en dan is er ook nog voldoende opbergruimte en een radiator.
Een toilet zonder spoelrand houdt in dat er geen rand aanwezig is waar vuil en restjes zich achter kunnen verschuilen als je doorspoelt. In het toilet wordt een functionele waterverdeler verwerkt waardoor het water direct de afvoer in gaat.
Voor een staand toilet inclusief reservoir ben je gemiddeld tussen de 150 en de 500 euro kwijt. Voor een wandcloset inclusief inbouwreservoir bent je gemiddeld tussen de 300 en 600 euro kwijt.
Het verschil tussen de UP100 en de UP320 is kwaliteit en comfort. Zo is een UP100 niet voorzien van geluidsisolatie en is het stalen frame afgewerkt met kunststof onderdelen. Daarnaast heb je bij een UP100 de keuze uit een aantal basisdrukplaten.
De klassieker van de moderne badkamerinstallatie
Elk reservoir wordt voor de aflevering op dichtheid getest. De gegarandeerde leverbaarheid van onderdelen gedurende 25 jaar zorgt voor zekerheid op lange termijn. Met het Geberit Sigma inbouwreservoir 12 cm laat zich de spoelwaterhoeveelheid beperken tot 4,5 liter.
- Geberit sanitair heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Uitstekende kwaliteit sanitair producten voor een redelijke prijs. - Bij elk product van Geberit zit een uitgebreide know-how handleiding. En zijn er tevens op internet verschillende instructievideo's te vinden.
De betaalbare, stijlvolle Plieger Zano is het beste toilet uit onze test. Dit toilet is net zo goed als concurrerende toiletpotten van Villeroy en Boch, maar dan tegen een veel lagere prijs. De Plieger Zano is een modern hangend toilet, dat ook nog eens randloos is.
Geberit Duofix is het complete assortiment met universeel toepasbare en zelfdragende installatie elementen in de droogbouw. Het systeem is geschikt voor scheidingswandinstallaties, inbouwinstallaties in systeemwanden en deel- en ruimtehoge voorzetwandinstallaties en wordt bij nieuwbouw en bij renovatie toegepast.