Die allereerste site is nog altijd te bezoeken. De Britse bedenker van het World Wide Web (WWW), Tim Berners-Lee, publiceerde op 6 augustus 1991 een link naar de eerste website in een online-discussiegroep. De eerste website was die van het Europese onderzoeksinstituut CERN in Genève, waar Berners-Lee werkte.
De allereerste website werd op 6 augustus 1991 gepubliceerd door de Britse wetenschapper Tim Berners-Lee. De website vormde de basis voor het world wide web (www) dat we dertig jaar later nog steeds gebruiken. Berners-Lee staat inmiddels bekend als de grondlegger van het www.
De naam World Wide Web is uitgevonden door Tim Berners-Lee, en werd voor het eerst gebruikt (aan elkaar geschreven) in een intern CERN-memo in 1990, en doorgezet ondanks de protesten van de projectmanager, Robert Cailliau, die zei dat de Engelstalige afkorting 'WWW' (in het Engels uitgesproken als double-u double-u ...
Aantal websites in 2021
In 2021 zijn er over de hele wereld meer dan 1,83 miljard websites.
World Wide Web (het wereldwijde web), (afgekort: WWW) is het systeem waarmee je pagina's met informatie kunt vinden via URL's. Hyperlinks verbinden de verschillende pagina's. De HTTP-techniek zorgt ervoor dat de informatie via het wereldwijde web worden verstuurd.
Het is vandaag exact dertig jaar geleden dat de eerste website online kwam. Het gaat om een pagina van CERN, het Europese instituut voor kernfysica in Zwitserland, die door internetuitvinder Tim Berners-Lee op 6 augustus 1991 werd gepubliceerd. De website in kwestie bestaat nog steeds.
Timothy John (Tim) Berners-Lee (Londen, 8 juni 1955) is samen met zijn toenmalig manager, de Belg Robert Cailliau, de bedenker en grondlegger van de technologie en verzameling afspraken die het world wide web of wereldwijde web (www) mogelijk maakten.
1990-1999. 1990: In 1989 stelden de Belg Robert Cailliau en Brit Tim Berners-Lee onafhankelijk een hypertextsysteem voor als toegang tot de CERN-documentatie. Dit leidde tot een gezamenlijk voorstel in 1990 en daarna tot het World Wide Web.
Het World Wide Web (www), ook wel het wereldwijde web genoemd, maar meestal kortweg het web, is een aantal technische afspraken voor het wereldwijd over het internet aanbieden en verbinden van allerhande documenten en computertoepassingen.
Internet is begonnen als ARPANET. Dit was een militair netwerk, dat in 1969 in de Verenigde staten is gebouwd. In eerste instantie was dit netwerk alleen beschikbaar voor de overheid en voor het onderwijs.
Het programma Usenet liet in 1979 als eerste hun gebruikers berichten en bestanden met elkaar uitwisselen. Dit resulteerde in discussies over sport, wetenschap, literatuur en muziek. Het eerste echte social media kanaal zoals we dat nu kennen is het zakelijke LinkedIn, wat werd opgericht in 2003.
De Colossus was zo'n apparaat en werd gezien als de eerste elektronische computer. Hij werd in Engeland gebouwd in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Colossus werd gebruikt om geheime codes te ontcijferen. De Colossus (de naam zegt het al) was kolossaal groot.
Noord-Amerika wordt gevolgd door Europa (88.2%), Latijns-Amerika/Caribisch gebied (75.6%), het Midden-Oosten (74.9%) en Australië/Oceanië (69.9%). Hoeveel websites zijn er in 2022? Op 31 december 2021 waren er meer dan 1.9 miljard websites op internet.
Internetgebruik van Nederlanders neemt toe. In 2018 maakt 96,5% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gebruik van internet. 86% hiervan is dagelijks online. 6% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar hebben nog nooit geïnternet.
Onder social media verstaan we websites en andere platformen via het internet waar gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud en waar mogelijkheden worden geboden voor gebruikers om onderlinge contacten te onderhouden. Voorbeelden van sociale media zijn Facebook, Twitter en LinkedIn.
De eerste vorm van social media komt al uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Toen werd het namelijk mogelijk om via de zogenaamde fora mee te praten over interessante onderwerpen. Voor de echte opkomst van social media moeten we echter verder in de tijd; zo rond de jaren '90.
Uit onderzoek blijkt dat social media verslavend zijn doordat ze gebruikers continu belonen. Mensen krijgen waardering in de vorm van likes en volgers en hun nieuwsgierigheid wordt steeds weer gevoed. Hierdoor komt het beloningshormoon vrij in het brein en dat zorgt voor de verslavende werking.
Eind 19e eeuw construeerde Herman Hollerith telmachines die werkten op basis van invoer met ponskaarten. Aan de telmachines werden sorteermachines verbonden, eenvoudige bewerkingen op bestanden met grote hoeveelheden gegevens werden zo mogelijk gemaakt. Pas in 1938 werd de eerste computer gebouwd door Konrad Zuse.
Wifi is een draadloze verbinding waarmee je op je pc, laptop, smartphone en tablet kunt internetten zonder een internetkabel te gebruiken. Het internetsignaal komt via de kabel je huis of je bedrijf binnen en het wifi-modem zorgt er dan voor dat je kunt internetten.
T staat voor transgender, een transgenderpersoon.
De letter kan verwijzen naar: In de natuurkunde. T of T0, referentietijdstip of tijdvak waarin eerdere en/of latere worden uitgedrukt: beoogde tijd van lancering van een raket, vandaar T minus 4 minutes and 49 seconds voor het tijdstip dat 4 minuten and 49 seconden eerder is.