Ware liefde bestaat uit twee personen met hun eigen passies, interesses en wereldperspectieven, die ervoor KIEZEN om samen te zijn. Niet omdat ze iets van de ander nodig hebben, maar omdat ze hun eigen leven met de ander willen delen.
Je deelt lief en leed met elkaar en hecht sterk waarde aan de mening van de ander. Ook als het gaat om moeilijke en grote beslissingen. Wanneer er volgens Orbuch sprake is van ware liefde, dan deel graag goed én slecht nieuws met elkaar.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
Wanneer mensen lange tijd verliefd zijn, ontstaat er liefde of de verliefdheid dooft uit. Het komt maar weinig voor dat mensen jarenlang verliefd blijven op elkaar. De heftigheid van dat gevoel is op lange termijn gewoon niet goed vol te houden. Relaties ontstaan pas wanneer er ook sprake is van een verbintenis.
Verliefdheid wordt door de wetenschap vaak gezien als een 'middel' dat door de natuur is ontwikkeld om twee mensen sneller bij elkaar te brengen en te laten hechten waarna ze zich kunnen voortplanten. Ook is bekend dat er chemische stoffen vrijkomen in ons lichaam wanneer we verliefd worden.
Hij voelt jou haarfijn aan. Hij weet het wanneer je nerveus en oncomfortabel bent en hij weet het wanneer je blij en gelukkig bent. Zijn intuïtieve vermogen zorgt ervoor dat hij meer dan anderen moeite in je wil blijven steken. Hij merkt op in welke situaties jij jezelf goed voelt en speelt daarop in.
Je eerste liefde is niet altijd de ware.
Zo jammer, maar vaak helaas heel erg waar. Je eerste echte relatie voelt als de allerbeste liefde op aarde, maar helaas kan het uiteindelijk toch nog stuklopen. Maar dat is helemaal niet erg.
Als die persoon zijn diepste gevoelens met je deelt en zich hierbij op zijn gemak voelt, is dat ware liefde. Als die persoon het prima vindt als hij er niet perfect uitziet, of als hij struikelt of een beetje eten tussen zijn tanden heeft, voelt hij zich zodanig op zijn gemak bij je dat je hem helemaal mag zien.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Je vindt het prima als hij uit gaat met zijn vrienden. Jullie laten elkaar ook jullie eigen hobbies en interesses hebben. 14 Je hebt het gevoel dat zij jou een beter persoon maakt. Ze geeft je het gevoel dat je slim, grappig, aantrekkelijk en creatief bent.
Recent onderzoek wijst uit dat we tijdens onze levensloop slechts drie keer verliefd worden, en telkens ook op een andere manier.
Sommige mensen geloven dat je in je leven slechts één grote liefde kunt hebben, terwijl de ander elk jaar een nieuwe partner heeft. Uit onderzoek is gebleken dat je in je leven op drie mensen écht verliefd wordt. Tijdens die drie keer dat we verliefd worden, worden we telkens op een andere manier verliefd.
Wanneer je dus iemand vindt die je actief aanmoedigt om te leren en te groeien en die je inspireert om de beste versie van jezelf te zijn, is het grote liefde. Hij is tenslotte zeker over jullie relatie en weet dat hij ook een beter mens wordt omdat jullie elkaar hebben gevonden!
Je inspireert elkaar
De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.
Er bestaan een aantal symptomen waaraan je verliefdheid kan herkennen: Concentratiestoornissen: je bent afgeleid. Je zit veel te dromen en kan je aandacht nog moeilijk op andere zaken richten. Lichamelijke aantrekking: de geliefde voortdurend willen aanraken, kussen…
Onderzoeken tonen aan dat mensen in het algemeen 6 tot 18 maanden nodig hebben om over een relatiebreuk heen te komen. Het is onmogelijk om die oude liefde te vergeten. Dat komt omdat je geen controle hebt over je eigen herinneringen. Wat je echter wel kan doen, is de emotionele impact beheersen.
Het is het voelen en herkennen van de alomvattende universele liefde: van thuiskomen. Het grootste doel van het ontmoeten van je tweelingziel is spirituele groei. Daarom is er vaak een sterke aantrekken en afstoten energie. Want groei gaat meestal gepaard met groeipijn, angsten en weerstand.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
De ontmoeting met jouw tweelingziel is een enorme, heftige en intense ervaring. Het haalt je helemaal uit balans. Als je bij jouw tweelingziel in de buurt bent, voelt het helemaal compleet alsof je thuis komt. Vaak ken je elkaar uit een vorig leven en verlang je terug naar dit stuk.
Als een man op je verliefd is dan zul je dat al snel merken. Hij kan met zijn ogen niet van je afblijven. En dan niet alleen je lichaam, maar vooral je gezicht, je lach, je ogen en hoe jij je beweegt. Zoekt hij steeds oogcontact met je?
Normaliter stijgt oxytocine langzaam, op één moment na: Het moment dat een vrouw tijdens de seks een orgasme krijgt. Als een vrouw klaarkomt is het level van oxytocine sky high. Om het proces van verliefd worden te versnellen moet je een vrouw dus naar een hoogtepunt brengen, want goede seks maakt vrouwen verliefd.
Signaal 2: Hij/zij wil je steeds vaker zien
Een van de manieren waarop je een relatie verder brengt, is door elkaar vaker te zien. In diegene zijn hoofd is er hoop dat je tijd en zin hebt om af te spreken. Hiernaast is er ook de hoop dat als jullie elkaar meer zien, dat er meer gevoelens komen.