Selecteer in Wi-Fi-status de optie Eigenschappen van draadloos netwerk. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens het selectievakje Tekens weergeven. Uw Wi-Fi netwerkwachtwoord wordt weergegeven in het vak Netwerkbeveiligingssleutel.
Het wachtwoord van uw wifi verbinding staat vermeld op de achterkant van uw modem. Wilt u het standaard wachtwoord van uw wifi netwerk wijzigen? Kijk dan op deze pagina voor een instructie. Het wifi wachtwoord is het wachtwoord dat uw draadloze netwerk beveiligd.
Wat is de Network Security Key (netwerkbeveiligingssleutel) en wat moet ik als wachtwoord invullen? Er wordt om een netwerkbeveiligingssleutel gevraagd als je een apparaat, zoals een PC, laptop of tablet, wilt verbinden met je netwerk.
Belangrijk voor het delen van je wifi wachtwoord via je Android-telefoon is dat ie op Android 10 draait. Open het instellingen-menu op je Android-telefoon. Ga naar het wifi-menu en klik op het netwerk waarmee je verbonden bent. Klik nu op Delen, boven het QR-code-icoon.
Hoe ziet je netwerknaam eruit? Aan de onderkant van het modem zit een sticker met de originele netwerknaam (het wifi-netwerk waarmee je verbinding maakt) en het standaard wachtwoord.
SSID vinden op Android
Ga naar Instellingen > Verbindingen. 2. De SSID waarmee je verbonden bent wordt onder het kopje 'Wi-Fi' getoond.
U moet precies weten wat de SSID en de beveiligingssleutel zijn. Deze informatie is opgeslagen in de draadloze router en kan worden opgevraagd met een computer die met de draadloze router is verbonden. De precieze methode voor het opvragen van informatie uit de router verschilt per routerfabrikant.
Qr-code op Android maken
Daarvoor open je de app Instellingen. Ga dan naar de optie Verbindingen en tik op Wi-Fi. Tik dan op het tandwiel naast het netwerk waarmee je nu bent verbonden. Onderaan verschijnen dan twee tabbladen: tik op QR-code om de qr-code van het wifi-netwerk weer te geven.
Open Wi-Fi instellingen beheren, vervolgens helemaal naar beneden in het scherm voor Bekende netwerken beheren. Klik op het betreffende netwerk en selecteer Niet onthouden. Als het goed is kun je nu weer verbinding maken met het netwerk en het wachtwoord opnieuw instellen.
Indien mogelijk: zet het access point (of de draadloze router) uit, wacht 30 seconden en zet deze opnieuw aan. Zorg voor de laatste drivers en client software van uw draadloze netwerkkaart. Verwijder de software van uw draadloze netwerkkaart en installeer deze opnieuw.
Als je de naam en het wachtwoord van je wifinetwerk nog nooit hebt gewijzigd, vind je de standaardgegevens van je wifinetwerk op de achterkant van je fibermodem (of in het boekje dat je bij de installatie hebt gekregen).
Controleer of de fysieke Wi-Fi-schakelaar op uw laptop is ingeschakeld. (Meestal wordt met een lampje aangegeven of Wi-Fi is ingeschakeld.) Voer de probleemoplosser voor netwerken uit. De probleemoplosser voor netwerken kan helpen bij het opsporen en oplossen van veelvoorkomende verbindingsproblemen.
De meeste computers hebben standaard geen Wifi aansluiting. Je dient dan een Apparaat aan te schaffen die je computer verbindt met het Wifi netwerk. De goedkoopste methode is een Wifi USB stick. Deze sluit je aan op een USB poort van je computer en dan heb je verbinding met het Wifi netwerk.
Elk modem heeft een reset-knop. Dit is een klein knopje die je met een pen of een paperclip kunt indrukken. Hou de knop een paar seconden ingedrukt. Na een minuut of 7 als je modem weer helemaal is opgestart, kun je het standaard wifi-wachtwoord dat op de sticker staat gebruiken om in te loggen.
Waar vind ik mijn wifi-wachtwoord T Mobile? Log dan in op My T- Mobile Thuis om het wachtwoord eenvoudig te wijzigen. Kies hieronder welk modem je hebt om te bekijken hoe je het Wifi – wachtwoord voor jouw modem wijzigt.
De router benaderen
Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1. Welke dat precies is, lees je in de handleiding van je draadloze router.
Afkorting van 'Wireless LAN', of 'Wireless Local Area Network'. Dit is Engels voor 'draadloos lokaal netwerk'. Een draadloze verbinding tussen verschillende computers of computerapparaten die bij elkaar in de buurt staan.