De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw.
Symboliek en trouwringen
Een ring is rond en oneindig en staat symbool voor eeuwigheid zonder begin en eind. De symboliek is die van eeuwig durende verbondenheid tussen de gehuwden. In leven en dood, in voor- en tegenspoed.
1) De vorm van trouwringen
De cirkel gold in de oude culturen al als ultiem symbool van heelheid en perfectie (zie de afbeelding links: 'Spiritual Sunbirds' van Clemence Wescoupe). De cirkelvorm werd beschouwd als de perfecte belichaming van de begrippen eenheid, eeuwigheid en onveranderlijkheid.
De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger direct met het hart in verbinding staat. Een ander verhaal vertelt juist weer dat het rechts dragen van trouwringen voorkomt uit een symbolische betekenis van links en rechts. Rechts staat voor het goede en links voor het slechte.
De eerste trouwringen zijn gevonden langs de oevers van de Nijl in Egypte. Deze waren niet van edelmetaal maar gemaakt van simpele rietstengels. Hier is de traditie van de trouwring dus ontstaan, waarschijnlijk door een boerenjongen die een zelfgemaakte ring van riet om de vinger van zijn geliefde schoof.
Overigens komt de traditie vanuit de Oude Egyptenaren, zij droegen de trouwring aan de linkerhand. Zij geloofden dat de linker ringvinger de enige vinger is die direct in verbinding staat met je hart. Dit wordt de 'ader der liefde' of de 'vena amoris' genoemd.
Het veiligste antwoord is om zowel de bruid als de bruidegom samen hun eigen ringen te laten kiezen. Dit zorgt ervoor dat beide partijen blij zijn met de ring die ze de rest van hun huwelijksleven zullen dragen.
U kunt uw trouwring of ander sieraad blijven dragen tot u overlijd om er vervolgens een erfstuk van te maken na uw overlijden. Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om bij leven een bijzondere herinneringssieraad te laten maken van hun trouwring die als erfstuk wordt weggegeven na het overlijden.
Voor vrouwen die de verlovingsring na de bruiloft willen dragen, wordt de verlovingsring een trouwring. Bij de huwelijksceremonie zet de bruidegom de ring van links naar rechts om de ringvinger van de bruid, die deze daar ook draagt na de bruiloft.
Ring om je duim
Dan staat dat voor onafhankelijkheid, kracht en doelgerichtheid. Mensen die een ring om hun duim dragen zijn vaak krachtige en zelfverzekerde mensen die weten wat ze willen.
Gemiddelde uitgaven trouwring
Veel mensen kiezen voor iets speciaals, want dat is het huwelijk, je trouwt maar één keer met in jouw ogen het meest bijzondere mens ter wereld. Dat verdient een mooie ring! Gemiddeld kost een set trouwringen in Nederland zo'n 1500 euro.
Toch is het goed om ongeveer 3 maanden van tevoren de trouwringen uit te kiezen. Als jullie de trouwringen hebben uitgekozen moeten deze eerst op maat gemaakt worden en gegraveerd. Dit kan ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Hoe de ringen gegraveerd kunnen worden bespreek je van tevoren met de juwelier.
we nemen jullie mee in de wereld van trouwringen. Nederlanders geven gemiddeld zo'n 1500 euro aan trouwringen uit. In Amerika is dat bedrag nog vele malen hoger. Het is een flinke uitgave en zeker ook een belangrijke.
Als twee ringen met elkaar verbonden zijn, dan staat dat symbool voor de verbondenheid aan elkaar. Daarnaast staat het ook symbool voor hemel en aarde en daardoor voor oneindige eeuwigheid. Twee ringen in elkaar betekent dat de verbondenheid ook in het hiernamaals zal doorgaan.
Hoeveel ringen je draagt, ligt helemaal aan jouw stijl en het moment. Zelf zijn wij groot fan van meerdere ringen combineren. Wil je meerdere ringen dragen en het toch subtiel houden, draag dan bijvoorbeeld aan de ene hand twee ringen (ringvinger en middelvinger) en aan de andere hand één ring (ringvinger).
Wat is de betekenis van een zwarte trouwring? Jouw liefde is kostbaarder dan platina of goud. Zwarte verlovings- en trouwringen zijn vrij modern. Zwart kan staan voor kracht en sterkte.
Traditioneel worden trouwringen vaak gegraveerd met de trouwdatum en de naam van de echtgenoot of echtgenote. Als je liever iets anders wilt, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooie spreuk, een bepaald motto of een gezegde.
Elke ring kan dus een trouwring zijn.
Verlovingsringen zijn er al vanaf 300 Euro. De gemiddelde prijs van een verlovingsring ligt echter wel wat hoger. De gemiddelde prijs schommelt ergens rond de 1.000 tot 1.500 Euro. Een trouwring is vervolgens doorgaans wat duurder.
Het weduwschap is de toestand van iemand wier of wiens huwelijkspartner is overleden. Een weduwe is een vrouw wier huwelijkspartner is overleden; een weduwnaar is een man wiens huwelijkspartner is overleden.
Het bedrag waar je aan moet denken varieert dan ook van 100 euro (voor kleine “ingrepen” ) tot 4.000 euro (en soms meer) voor een volledig nieuw ontwerp met diamant(en).
Mensen die hun ring links dragen zijn weduwe, weduwnaar of gescheiden. De keuze om de ring links of rechts te dragen heeft dus een lange geschiedenis per geloof en land. Sommige mensen kiezen voor de hand die ze het minst gebruiken in verband met de praktische rol die dit met zich meebrengt.
In het traditionele huwelijk is het de bruidsfamilie die betaalt voor de jurk en de accessoires van de bruid, evenals het haar, de make-up, de outfits van kinderen en bruidsmeisjes, de bloemendecoratie en de kosten van het trouwfeest.
Ouders van bruidegom dekken extra kosten
Dit is geen verplichte taak, ze hoeven alleen mee te betalen als ze dat willen en/of kunnen. Sommige kosten van de bruiloft worden vanuit traditie vergoed door de ouders van de bruidegom, zoals het bruidsboeket of de corsages, drank voor het avondfeest of de huwelijksreis.
Wie betaalt het trouwfeest? Volgens de tradities, betalen de ouders van de bruid het trouwfeest. Tijden veranderen natuurlijk – en gelukkig maar voor de ouders van de kersverse bruid ;). Tegenwoordig wordt het kostenplaatje gedeeld tussen het bruidspaar zelf en de ouders ervan.