De naam van het park is afgeleid van het Masai woord “Siringet” wat “eindeloze vlakte” betekent. Het Serengeti ecosysteem wordt bepaald door een oude migratieroute, die jaarlijks door ongeveer twee miljoen dieren wordt gevolgd.
De Serengeti, de naam is afgeleid van de Maasai-taal (Siringet), en betekent letterlijk eindeloze vlaktes, is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania.
De Serengeti staat wereldwijd bekend om the great migration, de trek van tweeënhalf miljoen grazende dieren over de eindeloze grasvlaktes. Daarnaast is dit het thuis van de leeuw, het luipaard, het jachtluipaard, buffels en vele andere dieren. Kortom dé nummer één attractie van Afrika!
In het Serengeti National Park leven grote populaties van de Afrikaanse wilde dieren die op de uitgestrekte vlaktes leven. U spot hier onder andere buffels, giraffen, wrattenzwijnen en een breed scala van antilopen zoals impala's, bushbuck, waterbokken, dik dik, en de enorme elanden.
Tanzania ligt in het Oosten van Afrika en deelt de landsgrenzen met Kenia, Mozambique, Malawi, Zambia, Congo, Burundi, Rwanda en Uganda. Het land wordt omringd door grote wateren.
Sigaretten zijn goedkoper in Tanzania dan in Nederland. De gemiddelde kosten van een pakje lokale sigaretten is 1.40 EUR (3,200 TZS). Voor meer bekende merken zoals: Marlboro, Kent, Lucky Strike moet je betalen over 1.70 EUR (3,900 TZS).
Hoe lang is het vliegen naar Tanzania? Je vlucht vanaf Amsterdam naar Noord Tanzania (Kilimanjaro / Arusha) duurt ongeveer 8,5 uur. Je vlucht vanaf Amsterdam naar Oost Tanzania (Dar es Salaam) duurt ongeveer 10 uur. Je vlucht vanaf Amsterdam naar Zanzibar Eiland (Stone Town) duurt ongeveer 9 uur.
De Serengeti (afgeleid van het Masai Siringet; letterlijk: eindeloze vlaktes) is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania.
Natuurlijk komen de meeste mensen naar Zuid-Afrika omdat je hier op safari de grootste kans hebt om de 'Big Five' te spotten: neushoorn, buffel, olifant, luipaard en de leeuw. De drie grootste dieren ter wereld leven hier: de Afrikaanse olifant, witte neushoorn, en het nijlpaard.
Je vindt er olifanten, giraffes, nijlpaarden, buffels, zebra's, leeuwen, hyena's en vele verschillende soorten (roof)vogels. Als je goed zoekt en een beetje geluk hebt, sta je oog in oog met een cheetah of een luipaard.
Een bezoek aan de Serengeti is minimaal twee à drie dagen maar zeker meer dagen de moeite waard. Het hangt er ook van af of je er via de Ngorongoro Krater heen rijdt of dat je met een fly-in safari komt. Vanwege de afstanden heb je een dag nodig om er heen te rijden en weer een dag om er uit te gaan.
'De Serengeti van Tasmanië', of te wel Narawntapu National Park is een van de rijkste gebieden van Tasmanië, op het gebied van flora en fauna welteverstaan! Waar u in de echte Serengeti leeuwen, olifanten en giraffen tegenkomt, ziet u hier kangoeroes, wallabies, wombats en de legendarische Tasmaanse duivel.
Buffels zijn de enigen van de Big 5 die niet bedreigd zijn, ze zijn wijdverspreid en goed vertegenwoordigd. De kwetsbare dieren zijn leeuwen en luipaarden. Bij deze soorten nemen de aantallen sterk af en lopen ze het risico om bedreigd te worden. Ook de olifant is erg kwetsbaar.
De Afrikaanse olifant is waarschijnlijk het meest bekende dier van Afrika.
De Big Five staat voor de 5 machtigste zoogdieren die u tijdens een safari of gamedrive kunt zien. Het zijn de heersers in het dierenrijk: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard.
In heel Tanzania bestaat een risico op gewelddadige berovingen en overvallen. Vooral in Dar es Salaam en in de Arusha-regio, maar ook op andere plekken in het land. Beroving van hand- en schoudertassen vindt regelmatig plaats, onder andere vanuit rijdende auto's en motoren.
Conclusie: Zanzibar hoeft niet duur te zijn
Maar het relatief goedkope leven op het eiland, trekt dat wel weer recht. Een vakantie naar Zanzibar kan dus best betaalbaar zijn, maar kan ook krankzinnig duur worden. Dat ligt vooral aan het hotel wat je kiest. Wat ons betreft was het absoluut de moeite waard.
Het is verboden om schelpen, schilden, huiden, koraal en ivoor mee te nemen uit Tanzania. Meer informatie over wat je wel en niet mee mag nemen, vind je op de website van de douane.
Het grootste deel van Australië, het centrum, heeft een warm woestijnklimaat en is omringd door een grote zone met een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch savanneklimaat, ook wel een subtropisch klimaat genoemd. Het zuiden en oosten van Australië hebben een zeeklimaat.
Australië heeft het allemaal. En de Aussies koesteren deze natuur. Er zijn namelijk meer dan vijfhonderd nationale parken Down Under. Het oprichten van deze beschermde gebieden begon al in 1879, als tweede land ter wereld na Amerika.
Het Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa (Engels: Uluṟu-Kata Tjuṯa National Park) ligt in het Australische Noordelijk Territorium, in een gebied in het centrum van het land dat ook wel het Rode Centrum genoemd wordt. Het is vooral bekend vanwege de aanwezigheid van de rots Uluṟu (vroeger bekend als Ayers Rock).