Een onderbroek is een broek die men als ondergoed rechtstreeks op de huid draagt. Een onderbroek bedekt minstens de bilspleet en de schaamstreek en meestal ook (delen van) de heup, de billen en de bovenbenen. Mensen dragen onderbroeken uit praktische, hygiënische, morele en/of religieuze redenen.
Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen.
Boxershorts beschermen
Het ondergoed diende om de edele delen van mannen te beschermen, dat was dus de eerste functie van de onderbroek. Ondergoed was er toen echt alleen voor mannen, in die tijd bestond vrouwenondergoed nog niet. Het mannenondergoed heeft nogal wat transformaties doorgemaakt.
Het eerste ondergoed werd duizenden jaren geleden al gedragen: de lendendoek. Het is niet bekend wie als eerste een stuk stof om de heupen bond. Wel is bekend dat de lendendoek gebruikt werd door holbewoners, als bovenkleding maar ook als ondergoed, en nadien ook door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen.
Dit 'zakje' zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan 'ademen'. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.
♥ De meeste vrouwen droegen vroeger (rond 1890) ondergoed met een open kruis. Niet omdat het sexy was, maar omdat het gebruikelijk was voor vrouwen. Alleen mannen droegen gesloten ondergoed. Vrouwen droegen een wijde driekwart onderbroek met een laaghangend open kruis zodat zij makkelijk naar de wc konden gaan.
De gulp in je boxershorts is bewust zo gemaakt. Als je netjes gekleed bent en boxershorts zonder gulp draagt, kan het frustrerend zijn om je broek omlaag te doen. Als je een boxer met gulp draagt, kun je je shirt netjes in je broek laten zitten, waardoor een bezoek aan het toilet veel eenvoudiger wordt.
De string (ook wel 'thong' of 'tangaslip') heeft een zeer dunne strook stof op de achterkant en wordt enkel verbonden door de tailleband.
Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki. De Nederlandse Stringtest wijst echter uit dat maar 5% van de Hollandse mannen wel eens een string zou willen dragen.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Verreweg de meeste vrouwen zien hun man het liefst in een strakke boxershort. De voornaamste reden die hiervoor aangedragen werd, laat zich raden: vrouwen vinden het mooi en sexy om de contouren van de man te zien. Strakke boxershorts worden gezien als lingerie voor mannen.
De voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen
Allereerst zorgt een wijde zwembroek vaak niet voor genoeg ondersteuning van het mannelijke geslachtsdeel. Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Uit hun onderzoek blijkt dat de stof van de onderbroek een belangrijke invloed heeft op de gezondheid van een man. Polyester is uit den boze. Weinig absorberende stoffen zoals zijde, lycra en nylon doen daarnaast een man harder zweten, wat kan leiden tot schimmels, eczeem en andere huidinfecties.
Met zo'n string kan je bijna niet mis gaan, zij zitten altijd lekker. Dit komt door de elastische pasvorm, die net dat stukje bescherming en steun geven dat je nodig hebt.
Waarom een string dragen? Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
De meeste mannen vinden dat een bilpartij daarin goed uitkomt. En ook vinden ze het comfortabel staan en dat staat ook wel zo mooi. De strings staan op een mooie 2e plaats met 34% van de stemmen. En de 3e plek is voor g-strings: dat zijn strings met van die hele dunne touwtjes.
Welke lingerie vinden mannen mooi? Een zwart kanten setje, dat is waar mannen helemaal van smelten. Mannen vinden de kleur zwart het beste uitkomen op een vrouwelijk lichaam, maar de kleur rood valt ook goed in de smaak.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Wat strings betreft is de stelregel dat je het beste kunt zoeken naar strings die van katoen gemaakt zijn, omdat deze stof het meeste ademt. Strings van kant, zijde of satijn zijn echter goede alternatieven. Kanten strings zitten fijn omdat ze goed rekken en er goed uitzien.
De voornaamste reden is dat vrouwen die strikjes vaak leuk vinden staan. Ze hebben iets vrouwelijks en charmants. Enerzijds stralen ze onschuld uit, zoals de strikjes die meisjes in hun haar hebben. Maar ze zijn ook sexy: zo'n strik kan suggereren dat je iets kunt lostrekken, een cadeautje dat je kunt uitpakken.
Een gulp maakt de broek aan de bovenkant wijder als deze wordt geopend. Dit zorgt ervoor dat de broek gemakkelijker aan- en uitgetrokken kan worden. Ook gebruiken mannen hun gulp vaak bij het plassen. Ze hoeven dan alleen de gulp te openen, en niet hun broek (deels) uit te trekken.
Een hipster is nog iets breder aan de zijkanten dan een standaard bikinislip. De hipster bedekt een groter deel van de bovenbenen, maar niet zoveel als een boyshort; een hipster heeft namelijk geen pijpjes. De hipster begint op de heupen of taille en verhult meestal de hele billen.