Mono is een voorvoegsel en betekent "eenledig, enkelvoudig, alleenstaand, simpel".
Mono betekent letterlijk 1, wat in dit geval wil zeggen dat al het geluid via 1 kanaal gedistribueerd wordt en dus ook door 1 luidspreker wordt afgespeeld door de luisteraar thuis.
in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): mono ≠ stereo.
Stereofonie, in het spraakgebruik meestal kortweg stereo, verwijst over het algemeen naar tweekanaals geluidsopname en/of weergave: een opname die gelijktijdig voor twee luidsprekers een signaal bevat, in tegenstelling tot een monoraal geluid, waarvoor één kanaal wordt gebruikt.
tele- uit Griekse bw. tele 'ver weg' en vision 'gesig, (die) sien'.
De Latijnen waren een volk dat vanaf het eerste millennium voor Christus in de streek Latium (het huidige Lazio, Italië) woonde. De naam van de taal is afgeleid van deze streeknaam.
Bron: WikiWoordenboek. (Latijn, letterlijk 'wat niet') wat niet zo is; wat echter niet het geval is Gebruikt als becommentariërend tussenwerpsel na een gedane constatering, vaak aan het eind v... advocatuur: Latijn: hetgeen niet het geval is.
Het 8-nummer staat voor zelfvertrouwen, professionaliteit, materiële vrijheid, gezond verstand, overvloed en welvaart. Het is ook een symbool van zelfredzaamheid, medelevend, stabiel, betrouwbaar en onafhankelijk.
Een systematische elementnaam wordt door het IUPAC gebruikt voor recent gesynthetiseerde elementen, waaraan nog geen naam is toegekend, en voor hypothetische elementen die nog niet gesynthetiseerd zijn. Zowel de naam als het symbool zijn afgeleid van de Latijnse of Griekse telwoorden voor het atoomgetal.
Tussen 5 en 10 maanden worden die lettergrepen duidelijker, met combinaties van medeklinkers en klinkers, zoals 'mamama', 'bababa', 'papapa' … We noemen dit 'canoniek brabbelen'.
45 is 40 plus 5, dit wordt XL en V, dus XLV; 95 is 90 plus 5, dit wordt XC en V, dus XCV; 49 is 40 plus 9, dit wordt XL en IX, dus XLIX; 126 is 100 plus 20 plus 6, dit worden C, XX en VI, dus CXXVI.
De Latijnse taal zal je in het dagelijks leven niet zo veel gebruiken, maar het is een goede basis om andere Romaanse talen makkelijk te leren. Talen als Spaans, Frans, Italiaans en Roemeens zijn allemaal vele malen makkelijker te leren als je de Latijnse taal begrijpt.
Je kunt jezelf Latijn leren zonder de hulp van een leraar, als je er maar je best voor doet. Het enige wat je hoeft te doen is het juiste leerboek vinden, leren van de oefeningen, en het schrijven en lezen in het Latijn oefenen, zo veel als je kunt.
Latijn leren is leren over de geschiedenis van Europa en zal je waarschijnlijk een veel beter idee geven van waarom de landen vandaag de dag zijn zoals ze eruit zien en de moderne taal spreken die ze doen. Als je graag over oude culturen leert, kan Latijn je helpen ze beter te leren kennen!