Wat is de beste antivirus voor Android? Van de 10 apps die we getest hebben, bleken Norton Mobile Security en Kaspersky Internet Security de beste antivirus-apps voor Android. Elk heeft echter zijn unieke kwaliteiten. Norton heeft bijvoorbeeld een onbeperkte VPN, maar Kaspersky heeft anti-diefstal tools.
Virusscanner Android
De Consumentenbond adviseert Androidgebruikers om een virusscanner te installeren, net zoals je gewend bent op Windows. Maar in zijn advies gaat de bond helaas zelf de mist in: gebruik een betaalde antivirus-app, want die zijn beter in het herkennen van malafide apps en phishingsites.
Android bevat overigens wel standaard bescherming tegen malware. Google Play Protect controleert apps bij installatie en scant geregeld je apparaat. Bovendien geeft de functie Safe Browsing in de Chrome-browser waarschuwingen voor websites die mogelijk gevaarlijk zijn.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.
Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Perfect om malware en virussen op je telefoon op te sporen.
SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Malwarebytes Beveiliging. Meer van dit soort apps staan in de Play Store.
Gebruikers kunnen de virusscanner activeren via Instellingen > Apparaatonderhoud > Apparaatbeveiliging. Gebruikers kunnen eventueel de app uitschakelen. Echter zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de virusscanner voor Android.
Laten we meteen vaststellen dat Android, als besturingssysteem, zeer veilig is. Het beschikt over meerdere beveiligingslagen om malware op afstand te houden en zaken die je gegevens of het systeem zelf in gevaar zouden kunnen brengen zijn alleen uitvoerbaar na je specifieke toestemming.
Avira biedt een krachtige cloudgebaseerde antivirusscanner en een breed scala aan echt goede aanvullende beveiligingstools voor Windows, macOS, Android en iOS-gebruikers, allemaal voor een uitstekende prijs.
Beveilig uw telefoon met een wachtwoord. Dat klinkt misschien logisch, maar er zijn nog steeds genoeg mensen die het niet doen. Op Android-smartphones komen meerdere vormen van beveiliging voor: een pincode, een wachtwoord, een patroon en, afhankelijk van het model telefoon, soms een vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Avast heeft één van de beste beschermingen die je vandaag kan vinden. De gratis antivirustool blokkeerde tijdens de meest recente test alle 0-day-aanvallen en hield maar liefst 99,9 procent van de duizenden malwaresamples tegen. Dat is ruim meer dan het gemiddelde van 99 procent.
Avast Free Antivirus is helemaal gratis en biedt alle beveiliging die u nodig hebt.
Sommige gratis virusscanners presteren bijna even goed als betaalde. Maar er zijn wel nadelen zoals reclame, ongewenste browseruitbreidingen en een extra privacyrisico.
Samsung heeft zijn webpagina met de lijst van Android-smartphones die nog beveiligingsupdates ontvangen bijgewerkt. Het blijkt dat bijna de gehele Galaxy S8-serie uit de lijst is gehaald.
Wat is de nieuwste Android versie? De nieuwste Android versie is Android 11. De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
Om ze bijvoorbeeld te beschermen tegen bepaalde websites of om gebruikstijden in de stellen kun je software voor ouderlijk toezicht (parental controls) gebruiken. Bij McAfee heet dit Safe Family. Helaas heeft McAfee geen gratis versie meer, alleen een probeerversie.
Het is technisch niet mogelijk een simkaart te hacken en op andermans kosten te bellen. Wel is het zo dat smartphones tegenwoordig dezelfde mogelijkheden hebben als 'gewone' computers. Helaas betekent dat ook dat ze slachtoffer kunnen worden van kwaadaardige software (malware), net als 'gewone' computers.