Nagelvijl met ruwe of fijne grit? Nagelvijlen met een hele ruwe grit (80-100 grit) zijn vooral geschikt voor nagelverlengingen met acryl. De medium ruwe nagelvijlen (180 grit) gebruik je voor iets minder dikke nagelverlengingen, zoals de meeste tips en om de vrije rand van teennagels in vorm te brengen.
Bij het vijlen van een natuurlijke nagel kun je het beste gebruik maken van de CND™ Kanga vijl, CND™ Koala vijl, ORLY Black Board of de Nailplay vijl. Wanneer je een kunstnagel gaat vijlen kun je ook een grovere vijl gebruiken.
Saffier dossier. Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur.
Keramische vijlen:
Keramische vijlen zijn het beste voor zachte of zwakke nagels. Ze zijn ongelofelijk zacht voor natuurlijke nagels en ze helpen de randen van de nagels te verzegelen tijdens het vijlen. Kies de vijl die het beste bij jou past en vijl je nagels sterk!
Een diamantvijl is een nagelvijl van sterk materiaal, welke toch zacht is voor je nagels. Met deze vijl kun je makkelijk het vuil onder je nagels vandaan halen en je nagels op een goed manier inkorten.
Daarom staan deze Tsjechische glasvijlen goed bekend. De levensduur van Tsjechische glasvijlen is levenslang in tegenstelling tot glazen vijlen uit bijvoorbeeld China. Deze worden enkel aan de oppervlakte geruwd, waardoor ze kunnen slijten.
Ook vijlt hij behoorlijk zacht. Je kunt hem na gebruik inderdaad met water reinigen en je zou hem zelfs in de vaatwasser kunnen doen zo las ik op de website van Herôme.
Hadden jullie al wel eens van een glasvijl gehoord? Eigenlijk is het een gewone vijl, maar hij is gemaakt van glas en heeft een veel fijnere structuur. Een glasvijl is dus beter voor je nagels. Bij een glasvijl is de structuur fijner, waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt.
Een nagelvijl is een puntige vijl vervaardigd uit metaal, karton, glas of hout, die is bedoeld om de nagels te onderhouden. Vuil dat zich onder de nagels bevindt kan met behulp van een nagelvijl worden verwijderd. Ook kunnen de nagelranden ermee glad en in model worden geschuurd.
Vijl de nagels altijd 1 kant op, naar het midden van de nagel, dus niet op en neer. Vijl nooit teveel van de zijkanten weg om te voorkomen dat nagels inscheuren. Gebruik altijd een vijl met een fijne structuur, deze sluit de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed af waardoor splijten wordt voorkomen.
Je kunt wel met een vijl de hoekjes iets minder scherp maken, maar voor je het weet heb je dan al snel een ronde nagelvorm. Voor een vierkante nagelvorm is het belangrijk dat de nagel recht uit de nagelwand komt en niet naar binnen of buiten buigt. Daarna vijl je de bovenkant recht af.
Waar je heel erg op moet letten is dat je een nagelfrees koopt met minimaal 35.000 toeren. Wanneer je alleen gel polish aanbrengt, kun je ook met minder toe; maar vooral met acrylnagels en gelnagels heb je echt die 35.000 toeren wel nodig.
Voor het inkorten van natuurlijke nagels en het in vorm vijlen van de nagels kun je een 180 grit nagelvijl gebruiken. 180 wordt gezien als een gemiddelde grit; niet te grove korrels en niet te fijne korrels. Zijn je nagels erg zwak, dan kun je ook een superfijne 240 grit vijl kiezen.
Een grove vijl veroorzaakt sneller haakjes. – Vijl je nagels altijd één kant op en voorkom dat je de zagende beweging maakt, van links naar rechts, om de nagelplaten gesloten te houden.
Kartonnen vijl
Een kartonnen nagelvijl is een vriendelijke vijl voor de nagel. Kartonnen vijlen zijn er met verschillende korrels, ook wel grit genoemd. Hoe lager het nummer, des te grover de korrel en des te meer je dus van je nagel afvijlt. Kartonnen vijlen zijn makkelijk in gebruik en vormen de nagel goed.
Dunne hoogwaardige vijl om de overtollige gel- en acrylresten aan de zijkanten van de nagel eenvoudig weg te vijlen. Tevens geschikt voor het in model vijlen van de nagels.
Gebruik: Vijl eerst de eelt weg met de grove zijde (korrel 60), werk daarna af met de zachte zijde (korrel 100). De huid wordt onmiddellijk soepel en zacht. Reinig de vijl na ieder gebruik met een borsteltje onder warm stromend water en dep daarna af met een watje gedrenkt in ontsmettingsalcohol.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Het hydrateren van je nagels is belangrijk om droge velletjes te voorkomen. Deze velletjes worden gevormd door een te droge huid, dus hydrateer je nagels door je nagelriemen regelmatig in te smeren met vaseline, handcrème, lippenbalsem of kokosolie.
1) Breng dagelijks handcrème en nagelriemolie aan
Gehydrateerde nagels zijn sterkere nagels! In handcrème zit vaak bestanddelen die je nagels sterker maken. Nagelriem-olie is een andere belangrijke redder in nood, die een boost geeft aan de nagelgroei en stevigheid stimuleert.
Je nagel is opgebouwd uit minuscuul dunne nagellaagjes deze laagjes laten dan los van elkaar met als gevolg breekbare nagels die snel scheuren of splijten. Je nagels vijlen is beter mits goed gevijld.