Misschien vraag je je af waarom het dragen van katoenen ondergoed de beste keuze is. Dit komt voornamelijk omdat katoen veel lucht doorlaat. Hierdoor blijven nare luchtjes weg en blijf je overal fris ruiken. Dit is niet de enige reden waarom katoen zo goed is, het voorkomt namelijk ook irritatie van de huid.
De beste stof voor ondergoed is voor iedereen anders. Ondergoed van katoen is slijtvast en comfortabel en daardoor erg populair. Materialen als bamboe, modal en lyocell zijn extra zacht en luxe. Het beste materiaal ondergoed tijdens het sporten is microfiber.
Maar polyester is wel vochtdoorlatend, stretchy, licht van gewicht en het laat geen lijnen achter onder je kleding: daarom is polyester sportondergoed zo fijn. Polyester damesondergoed is vaak voorzien van een katoenen kruisje voor extra hygiëne. Dat polyester ondergoed slecht zou zijn, is nooit officieel bewezen.
Een van de voordelen van katoenen ondergoed is dat het duurzamer is dan bamboe ondergoed. Katoen is een sterke vezel en gaat langer mee dan bamboe. Daarnaast is katoenen ondergoed meestal goedkoper dan bamboe ondergoed. Een van de nadelen van katoenen ondergoed is dat het minder zacht en soepel is dan bamboe ondergoed.
Katoenen ondergoed is al jaren een populaire keuze vanwege de ademende en zachte eigenschappen. Katoenen boxershorts zijn licht en luchtig, kunnen vocht goed opnemen en zijn zeer comfortabel om te dragen.
Het is belangrijk om te zoeken naar ademende stoffen (zoals bamboe en katoen), vochtregulerende stoffen, zweetbestendig ondergoed (microfiber kan goed tegen zweten, maar het gaat zweten niet tegen), naadloos ondergoed en ondergoed met mesh-panelen om de beste optie te vinden die bij jou past.
De CO2 voetafdruk van bamboe ondergoed is wel 63% minder dan katoen. Er wordt tot wel 64% minder water verbruikt, bamboe heeft geen pesticiden en insecticiden nodig om te groeien en bamboe groeit 30x sneller dan katoen. Dus met het dragen van Bamboo Basics ben je meer duurzaam bezig!
Slapen zonder onderbroek kan wrijving en irritatie van de huid voorkomen. Volgens dokters koelt je lichaam beter af wanneer je zonder ondergoed slaapt. Hierdoor slaap je beter. Een goede nachtrust is natuurlijk altijd een groot voordeel!
Nylon is goed bestand tegen invloeden van buitenaf en dat maakt deze stof uitermate geschikt voor panty's en regenjassen. Nylon is echter minder geschikt voor ondergoed en wordt hier niet voor gebruikt.
Slips. Voor de wat vollere dames is een slip de best passende onderbroek. Een slip is een onderbroek zonder pijpjes en is kort, maar bedekt toch de billen. Vrouwen met een wat ronder figuur zullen merken dat de slip heel mooi aansluit op het lichaam en daardoor ook comfortabel zit.
Katoen biedt natuurlijk comfort, ademend vermogen en hypoallergene eigenschappen, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik en een gevoelige huid. Polyester biedt duurzaamheid, bescherming tegen de zon, onderhoudsgemak en veelzijdigheid voor verschillende kledingstijlen en activiteiten.
Polyamide is bijzonder duurzaam en daardoor duurder materiaal dan polyester. Het is iets gevoeliger voor warmte dan polyester. Je wast het dus op een lagere temperatuur. Stoffen met een toevoeging van polyamide zijn van betere kwaliteit en gaan langer mee dan stoffen met polyester.
Polyester is een synthetische vezel.Synthetisch is een ander woord voor 'kunstmatig'. Good to know: 100% polyester is eigenlijk gewoon polyester gemengd met andere stoffen zoals katoen. Daarnaast zorgt deze mix voor een kreukherstellend vermogen.
Een string van katoen is een goede keuze omdat deze stof het meest ademt en het minst infectiegevoelig is. Wil je een lekker rekbare string die er ook nog mooi uitziet, dan is een kanten string een goede optie.
Het ademend ondergoed plukt als het ware het zweet van je lichaam en werkt dit weg naar de buitenkant van het ondergoed. Hier wordt het opgepakt door een tweede laag, of verdampt het in de buitenlucht. Het gevolg is dat je lichaam droger aanvoelt, zelfs wanneer je maximaal aan het sporten bent.
Katoen is een ademende stof, neemt snel vocht op en verstikt de boel niet, waardoor het lekker luchtig blijft en geurtjes wegblijven. Ideaal dus voor deze warme temperaturen.
Hele lichte en hele donkere kleuren verbergen zweetplekken het beste. De meest veilige keuzes zijn dus wit en zwart. Maar ook kleuren die daar dichtbij liggen – zoals poederroze, marineblauw an antraciet – doen het goed. Stoffen met patroontjes zijn ook goed in staat zweetplekken te verhullen.
Polyamide wordt ook wel het zusje van polyester genoemd, vanwege de vergelijkbare eigenschappen. Polyamide is echter van andere polymeren gemaakt en duurzamer (en duurder) dan polyester. Polyamide staat beter bekend onder de merknaam Nylon, maar heeft naast de bekende nylonkousen nog veel meer toepassingen.
De klassieker is katoen ondergoed dat bijna altijd goed is. Het is een natuurvezel en plantaardig. Doordat katoen ademt en ventileert, raakt je huid minder geïrriteerd dan bij andere stoffen. Bovendien kan je het gemakkelijk wassen.
Doordat je geen ondergoed draagt, bestaat er ook geen barrière meer. Hierdoor zal je dus juist weer meer last krijgen van irritaties. Ook zul je nu opmerken, dat je sneller onfris ruikt tijdens het sporten. Je zult je natte kleren dus meteen moeten uittrekken na een work-out.
Als je er zeker van wil zijn dat jouw onderbroeken helemaal hygiënisch schoon worden, kun je ervoor kiezen om ze één keer per maand op 60 graden te wassen. De rest van de tijd is op 30 graden voldoende.
TENCEL™ is een sensationeel zachte stof, maar bamboe komt aardig in de buurt. Bamboe is namelijk het jongere zusje van TENCEL™: bijna net zo zacht, nagenoeg net zo ademend en net zo oogstrelend mooi. Bamboe is een van de snelst groeiende gewassen waar textiel van gemaakt wordt.
De bamboe zelf is een duurzaam materiaal ten opzichte van katoen. Dat komt omdat bamboe weinig water nodig heeft en pesticiden zijn overbodig. Het enige dat bamboe écht nodig heeft om te groeien is zonlicht. In één dag groeit een bamboestengel wel een meter de lucht in!
De meeste stof van bamboe is namelijk viscose, een verwerkingsmethode waarbij de vezels in een badje van chemicaliën worden geweekt. Zo bezien is bamboe hetzelfde als rayon, kunstzijde.