Sambuca Ramazzotti wordt beschouwd als een van de beste op de markt. Er is nog een andere reden waarom Sambuca Ramazzotti in Italië wordt gewaardeerd: de prijs van de fles is meestal lager dan de prijs van Sambuca Molinari, en wordt vaak aangeboden.
Sambuca is ook uitstekend geschikt voor het maken van een cocktail. Iedere cocktail bestaat in normaal gesproken uit een deel sterke drank, een deel likeur en een deel vruchtensap of soda water. Een cocktail met sambuca maak je met bijvoorbeeld jus d'orange, maar ook met ananassap.
Voeg dan eens een scheutje sambuca toe aan je favoriete cocktail. Zeker wanneer je met rum, Baileys of bijvoorbeeld Cointreau aan de slag gaat, dan is het dit het proberen waard. Een mixdrank met bekende frisdrank, zoals Coca-Cola, is natuurlijk ook een optie.
Op Gall.nl vind je een uitgebreid assortiment aan sambuca soorten. Je kunt sambuca heel makkelijk online bestellen.
Sambuca Bianca Likeur 70cl | Aanbieding 9,15 vanaf..
Sambuca is een legendarische zoete Italiaanse likeur op basis van anijs. Je kunt het puur drinken, met drie koffiebonen of mixed in cocktails. Sambuca is een Italiaanse zoete likeur, gemaakt met water, suiker, essentiële oliën van steranijs en natuurlijke kruiden.
Traditioneel wordt een sambuca geserveerd met drie koffiebonen in het glas. Deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. Een sambuca kan even aangestoken worden om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen en om warm en koud tegelijk in de mond te krijgen.
Sambuca - 85 kcal. Rode wijn - 82 kcal. Cognac - 80 kcal.
Zeg je 'sambuca' dan is er altijd wel iemand die zegt: 'ah, met de drie koffiebonen'. Ná de opmerking over de koffiebonen komt vaak de toevoeging dat de drie koffiebonen een betekenis hebben. Namelijk dat ze staan voor het wensen van gezondheid, rijkdom en geluk.
Ouzo is enkel in Griekenland te krijgen, is zoeter van smaak en daarom vergelijkbaarder met bijvoorbeeld de smaak van Italiaanse sambuca of Franse pastis of pernod.
Water is het meest gedronken drankje van Nederland met een aandeel van 26 procent van alle dranken die men op een dag drinkt. Koffie staat op plek twee met een aandeel van 23 procent.
bier (24% wekelijks) de meest gedronken alcoholhoudende drank is, gevolgd door wijn (10% wekelijks), mixdrankjes en shotjes of shooters (beiden 9% wekelijks), premixen (8% wekelijks), sterke drank (7% wekelijks), likeur (6% wekelijks) en cider (4% wekelijks);
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Op een gegeven komt het zo ver dat als je vriezer een lage temperatuur piek heeft, en de alcohol% gezakt is tot rond 35% (dat kan je bijna niet proeven, zeker als je de sambuca heel koud drinkt) krijg je dan ijsvorming.
Steek de sambuca aan met een aansteker of lucifer en laat even flink branden/opwarmen. Doof dan de vlam met een bierviltje o.i.d. Niet meteen drinken want de rand van het glas is heet. Heerlijk en feestelijk bij of na een italiaanse maaltijd, bijvoorbeeld bij tiramisu (zie elders in mijn kookschrift).
Een goed glas sambuca wordt geserveerd met 3 koffiebonen in het glas welke staan voor: Gezondheid, rijkdom en geluk.
Voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 30ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld.
Omschrijving. Antonio Sambuca Nera is een heerlijke smaakvolle zwarte kruidenlikeur. Deze zwarte Sambuca heeft de smaak van anijs, met hinten van zoete kruiden om zo het ideale drankje te creëren. Hij is lekker om te drinken als hij goed gekoeld is met wat ijsklontjes, of als een shot.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd.
Ouzo, Sambuca, maar ook Pastis en Raki zijn bekende anijsdranken uit het middellands zeegebied. De meeste worden koud gedronken, met een klein beetje water óf zoals in Italië met drie koffieboontjes.
Bij Sambuca Sniffen wordt de geserveerde sambuca in brand gestoken waarna het glas met de hand wordt afgesloten. Door het afsluiten van het glas ontstaat een vacuum in het glas waardoor de alcoholdampen boven de sambuca blijven zitten.
Prijs € 11,85.