Dr.Frank Faber vestigde zich als Algemeen orthopedisch chirurg in oktober 1995 in het Leyenburg Ziekenhuis. Sinds 2007 heeft hij zich volledig toegelegd op de behandeling van voet- en enkel afwijkingen. Hij is daarmee een van de weinige full time voet/enkel chirurgen in Nederland.
Hoogste score Elsevier klinieken test
Orthoparc kliniek voor innovatieve orthopedie is 748 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.
SJG Weert behoort tot de beste ziekenhuizen en klinieken van Nederland als het gaat om knieprotheses. Dat blijkt uit het jaarlijkse zorgonderzoek van Elsevier Weekblad en SiRM. Het ziekenhuis behaalde de maximale score voor deze orthopedische behandeling. De orthopedisch chirurgen zijn blij met de erkenning.
De Sint Maartenskliniek heeft orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van klachten aan de bovenste extremiteiten (schouder tot en met hand). Voor deze behandelingen kunt u terecht in Nijmegen, Woerden en Boxmeer. De operaties gebeuren op onze locaties in Nijmegen en Boxmeer.
Jaarlijks worden er in Nederland veel patiënten behandeld vanwege schouderklachten. In een groot deel van de gevallen gaat het om een scheur in de pees van een van de schouderspieren (rotator cuff). Deze scheuren kunnen via een kijkoperatie in de schouder met behulp van hechtingen of kleine ankers worden hersteld.
Het kan komen door zwaar werk, door werken met uw armen boven uw hoofd of door steeds dezelfde beweging te maken. Vaak weten we niet waardoor het komt. Uw schouder kan stijf worden, als u uw arm te weinig gebruikt.
De orthopeed kan u helpen bij: Klachten aan gewrichten: bijvoorbeeld slijtage (artrose) of pijn van uw meniscus. Klachten aan uw gewrichtsprothese: bijvoorbeeld pijn, stijfheid of instabiliteit. Pijn in spieren en pezen: bijvoorbeeld een spierscheurtje of sportblessure.
Een orthopedisch chirurg (of orthopeed) is een specialist werkzaam in het ziekenhuis. Een orthopedisch chirurg is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. Hieronder vallen botten, gewrichten, spieren en pezen.
De Sint Maartenskliniek biedt verschillende behandelmethoden bij een scheefstand van de grote teen (hallux valgus). Bij de operatie aan de voorvoet zijn verschillende nabehandelingen mogelijk. Hier leest u alles over de nabehandeling met gips.
Bij een versleten knie is het aan te raden om zwaar belastende activiteiten, zoals langdurig staan of zware dingen tillen, te vermijden. U kunt de klachten namelijk veel erger maken. Hierbij is het wel aan te raden om te blijven bewegen, aanzien beweging juist de knieën soepeler maken.
Dus als je voor je vijftigste een nieuwe knie krijgt, is de kans groot dat die op latere leeftijd één of twee keer vervangen moeten worden. De gemiddelde leeftijd waarop een knieprothese wordt geplaatst is zeventig jaar. Maar in principe kun je zowel op jonge als oudere leeftijd een kunstknie krijgen.
Het orthopedisch team behandelt zowel chronische klachten als specifieke sportletsels aan de knie. Alle klachten en afwijkingen aan de knie worden met state-of-the-art behandeld. Van kinesitherapie tot een kijkoperatie of het plaatsen van een volledige of halve knieprothese.
Bergman Clinics is een door het ministerie van VWS erkende instelling voor medische specialistische zorg en is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande en toonaangevende ketens van zelfstandige klinieken in Nederland.
De Sint Maartenskliniek heeft orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van heup-, bekken- en bovenbeenproblematiek. Voor deze behandeling kunt u terecht op onze locaties in Woerden, Nijmegen en Boxmeer. De operaties voeren we uit in Nijmegen en Boxmeer.
Je kunt zonder verwijzing naar een specialist gaan. De kosten van dit bezoek moet je dan zelf betalen. Voor vergoeding van de kosten is altijd een verwijzing van een arts of huisarts nodig.
De huisarts kan de diagnose stellen en je verwijzen naar een fysio- of oefentherapeut, een ergotherapeut of een podotherapeut. Soms verwijst de huisarts je naar een reumatoloog, bijvoorbeeld om uit te laten sluiten dat jouw klachten niet door iets anders dan artrose worden veroorzaakt.
Adviezen bij artrose
Beweging is belangrijk om de klachten te verminderen. Bewegen voorkomt ook dat klachten terugkomen of verergeren. Geoefende spieren geven het gewricht stevigheid, waardoor het meer kan verdragen en minder pijn doet. Maar overdrijf het oefenen niet; voorkom dat u uw gewrichten overbelast.
Symptomen. Bij beginnende artrose is vooral het bewegen van een gewricht pijnlijk. In een later stadium zijn gewrichten vaak stijver en ontstaat er ook pijn in rust.
Zuivelproducten, eieren, vlees en suiker staan erom bekend bij sommige artrosepatiënten de gewrichtsklachten te verergeren. Wees hier bij klachten in ieder geval behoudend mee. Een verhoogde inname van vitamine C leidt tot een verminderde kans op achteruitgang van het kraakbeen en pijn in de gewrichten.
Artrose van de schouder begint met stijfheid en/of pijn bij bewegen. Ook als u de schouder extra zwaar of extra lang belast voelt u pijn. Ook 's nachts kan uw schouder pijn doen, bijvoorbeeld als u op uw schouder ligt. Het kan zijn dat u de schouder voelt schuren of kraken als u met uw schouder beweegt.
Probeer daarom zoveel mogelijk op uw rug te slapen. Het is ook beter om met de armen langs het lichaam te slapen. Als u met uw armen omhoog slaapt, kan dit de bloedsomloop afknellen.
Bij een ontsteking of spierscheur door langdurig verkeerd gebruik of overbelasting van de schouder is het enkel aangewezen om je schouder tijdelijk te laten rusten als ook kleine bewegingen zeer pijnlijk zijn. Maar probeer dan toch een paar keer per dag je arm in meerdere richtingen te bewegen.