Het eten afdekken is de juiste manier van opwarmen, volgens het Voedingscentrum. Dit kan met een deksel, een bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan het goed heet worden, schrijven ze op de website. Kies een schaal of bakje dat geschikt is voor de magnetron.
Je kunt alles wat je kookt of stoomt ook klaarmaken in de magnetron. Denk aan groente, aardappelen, vis en kip. Ook handig voor het opwarmen van maaltijden of het ontdooien van diepvriesproducten.
Verhit restjes door en door
Na bereiding is het mogelijk om eten dat je over hebt opnieuw te verwarmen. Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
ð² Tips voor het opwarmen van eten in de magnetron:
Gebruik een deksel, bord of magnetronfolie om het vocht in de maaltijd te behouden tijdens het opwarmen, om te zorgen dat het eten niet droog wordt.
De FDA zegt dat die chemicaliën niet gevaarlijk zijn. Maar uw veiligste gok is om de etiketten zorgvuldig te controleren en alleen plasticfolie en hoezen te gebruiken die specifiek zijn goedgekeurd voor magnetrons. Wilt u een eenvoudigere oplossing? Bedek uw eten met een keramisch bord of met een stuk biologisch afbreekbaar waspapier of keukenpapier .
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Het voedsel moet ten minste 165 °F bereiken op een voedselthermometer wanneer het veilig wordt opgewarmd. In de oven: Plaats het voedsel in de oven die niet lager is ingesteld dan 325 °F. Gebruik een voedselthermometer om te controleren of de interne temperatuur van het voedsel 165 °F bereikt. In de magnetron: Roer, dek af en draai volledig gekookt voedsel om voor gelijkmatige verwarming.
Wil je eten opwarmen en heb je geen haast? Dan is de oven je beste vriend. Hierin kun je namelijk je voedsel voor langere tijd op een lage temperatuur verwarmen. Hierdoor behoud je de textuur en kan eten zelfs een knapperig korstje krijgen.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.
Plaats het eten gewoon in een magnetronbestendige container, voeg een scheutje water toe (of bedek het met een vochtige papieren handdoek) om het vocht vast te houden en zet het een minuut of twee in de magnetron. Restjes soep, stoofschotels, rijst en groenten zijn allemaal uitstekende kandidaten voor de magnetron .
Gerechten die in de oven worden gebakken, zoals gebakken pasta's, enchilada's en andere ovenschotels , zijn prima geschikt om op te warmen. Gefrituurd voedsel daarentegen is niet goed houdbaar of op te warmen.
"Het is het beste om de dikste stukken eten aan de buitenkant te houden, het dichtst bij de magnetronwanden", zegt Lemmen. Het gerecht in het midden van de magnetron omroeren is ook een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het midden gelijkmatig wordt gekookt of opgewarmd.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
400-600 watt: Opwarmen van gerechten zonder te oververhitten.700-900 watt: Snel opwarmen of bereiden van gerechten.900 watt en hoger: Intensief opwarmen en koken; bijvoorbeeld voor soepen of grote porties.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Dat komt omdat hoe langer het eten kookt, hoe meer voedingsstoffen er afgebroken worden, en koken in de magnetron duurt korter. Dus het koken van een gebraad in een oven zorgt waarschijnlijk voor een verlies van voedingsstoffen dan het koken van het gebraad in een magnetron .
Kortom, als je voornamelijk op zoek bent naar een magnetron met extra ovenfuncties, dan is een combi-magnetron de beste keuze. Als je echter voornamelijk op zoek bent naar een oven met extra magnetronfuncties, dan is een combi-oven de beste keuze.
U kunt uw eten ook in stappen in de magnetron zetten en tussendoor roeren , of uw eten op een lagere temperatuur verwarmen gedurende een langere tijd. Door het eten gelijkmatiger over uw bord te verdelen en het eten dichter bij de randen te plaatsen, krijgt u een gelijkmatigere temperatuur. Houd alles plat wanneer dat mogelijk is.
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het op een lage temperatuur te verwarmen, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
De golven die door een magnetron worden geproduceerd, verdwijnen bij binnenkomst in het voedsel, wat betekent dat er geen golven of straling in het voedsel achterblijft. Daarom is het koken van voedsel in een magnetron niet schadelijk voor de gezondheid . Water mag niet in een magnetron worden gekookt. De geproduceerde hitte heeft het potentieel om in het water te blijven zonder over te koken.
Optie 1: Magnetron
Bedek de schaal met een geschikt deksel of een natte papieren handdoek en kook op hoog vuur tot het helemaal heet is. Dit duurt meestal 1-2 minuten per portie .
Nee, niet echt. Kijk, de airfryer is niet zo goed in het snel verwarmen van voedsel zoals een magnetron, vooral volumineus voedsel zal aan de buitenkant heet zijn maar van binnen nog koud.