De Prestige 1600 is de absolute top en zet een nieuwe maatstaf in de bruiningstechnologie. De unieke combinatie van UV en rood licht maakt een bijzonder mooie en diepe bruine kleur met gelijktijdige huidverzorging mogelijk. Luxe op het hoogste niveau, dat is wat Ergoline biedt.
De Cube+ is ons krachtigste model zonnebank.
De Ergoline Prestige 1100-s is in positieve zin extreem. De Ergoline 950 Exellence is een ware dieptebruiner.
Zonnebanken hebben grotendeels dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht. Het belangrijkste verschil is dat zonnebanken vooral UVA uitstralen en een heel klein beetje of zelfs geen UVB. Doordat met name UVA licht diep in de huid dringt is dit een van de belangrijkste oorzaken van versnelde huidveroudering.
Ergoline Affinity 660
Dit is de lichtste zonnebank die wij hebben. Deze zonnebank is voorzien van 0.3 optimized Performance, waardoor u kunt bijbruinen met minimale kans op verbranding. Zeer geschikt voor de minder ervaren bruiner.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Zonnebankcrème met bronzer
DHA is een kunstmatige suiker die de huid bruiner maakt. Gebruik je een zonnebankcrème met bronzer, dan word je huid nog bruiner onder de zonnebank dan wanneer je geen bronzer zou gebruiken.
Level 2: Sensitive sterkte zonnebank. Level 3: Medium sterkte zonnebank. Level 4: Intensive sterkte zonnebank.
het verschil tussen een dieptebruiner of een snelbruiner? dieptebruiner heeft meer UVB gehalte een vertraagt effect waardoor de kleur dieper is en langer blijft. Snelbruiner: meer uvA waardoor je directer bruin bent maar niet lang...
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
Bouw je kleurtje op
Je huid moet wennen aan zonlicht. Daarom begin je vaak met een instap zonnebank en een korte zontijd. Langzaam aan bouw je dit op. Als je dit verstandig doet, krijg je een mooi kleurtje die veel langer zichtbaar is!
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Een aanrader zijn de Bruining pillen (nu €5,99) van De Tuinen. Deze bevatten een combinatie van het aminozuur L-Tyrosine, B-vitamine PABA en het mineraal koper voor een gezonde, natuurlijke gepigmenteerde huid. Let wel op dat je kiest voor een pil op basis van natuurlijke ingrediënten.
Regelmatig krijgen wij deze vraag, want het gerucht gaat namelijk dat een douche de kleur wegspoelt. We kunnen je geruststellen: je kleurtje ontstaat in je huid, niet erop en kan er dus niet zomaar worden afgewassen. Toch is ons advies om niet te snel onder de douche te springen na het zonnen.
Scheren na het zonnen kan ook gewoon. Houd er dan wel rekening mee dat je misschien iets van je bruine tint wegscheert, waar je net zo hard voor hebt gewerkt. Als je toch iets té lang in de zon hebt gelegen en een beetje verbrand bent, is het wel verstandig je huid wat rust te geven.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een bronzer dan is het raadzaam 4-5 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor u nog bruiner wordt. Ga je wel direct douchen dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van het zonnen!
Neem je telefoon dus niet mee onder de zonnebank. Je kunt gelukkig wel andere dingen doen. Luister bijvoorbeeld naar de muziek van de zonnestudio zelf. De nieuwste zonnebanken beschikken over bluetooth waar je ook muziek op af kan spelen.
Zonnebanken leveren een hoge dosis uv-straling in een korte tijd. Dit is een extra risico op het verbanden van de huid en het krijgen van huidkanker. Ga niet onder de zonnebank voor de aanmaak van vitamine D. Overleg bij een vitamine D-tekort liever met de huisarts wat de beste manier is om dit aan te pakken.
Beschadiging van de huid
Veel zonnebanken stralen alleen of bijna alleen maar UV-A-licht uit. UV-A leidt tot huidveroudering en tot huidkanker. Juist door UVB-straling ontwikkelt de huid een natuurlijke beschermingsmechanisme tegen UV-straling, doordat de huid zich dikker maakt en dus weerbaarder wordt.