Leerlingen uit categorie B zijn op grond van de Leerplichtwet geoorloofd afwezig vanwege ziekte. Zij hebben daarom geen maatwerk in onderwijstijd nodig. Wanneer de leerling door de ziekte veel afwezig is, is de kans groot dat de leerling extra ondersteuning nodig heeft.
BE en B+ (code 96): rijbewijs voor auto (B) met aanhanger; C: vrachtwagenrijbewijs; CE: rijbewijs voor vrachtwagen (C) met aanhanger; C1: rijbewijs voor 'lichte' vrachtwagen (gewicht tussen 3.500-7.500 kilo);
Voor welke teams is de O23 categorie B? De O23 categorie B is bedoeld voor teams die in de jeugd of eventueel al in de senioren ook zijn uitgekomen in de categorie B. Teams die in het verleden voornamelijk zijn uitgekomen in de categorie A adviseren we om in te schrijven in de laagste divisie (Divisie 4, categorie A).
De KNVB maakt voor wat betreft de verschillende niveaus een onderscheid tussen klassen waarbij de teams spelen met verplichte promotie en degradatie, de A-categorie en de klassen waarbij dit niet het geval is en waar de teams zich vrij kunnen inschrijven, de B-categorie.
Mannen veldvoetbal standaard Tweede divisie tot en met de vijfde klasse. Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve tweede klasse. Vrouwen veldvoetbal Eredivisie Vrouwen tot en met derde klasse.
Je kunt een verzoek tot overschrijving van categorie B naar categorie A alleen via de nieuwe vereniging aanvragen. De nieuwe vereniging zal via Sportlink Club jouw verzoek indienen. Via Sportlink Club vindt ook de beoordeling en afhandeling van het verzoek plaats.
Lichtingen en vrije inschrijving. Verenigingen kunnen teams vrij inschrijven in alle klassen van de categorie B en in de eerste klasse van de categorie A, maar dienen dit gelijkmatig over de niveaus te verdelen.
Het derde landelijke niveau is de Vierde divisie (vroeger de Hoofdklasse genoemd). Op districtsniveau zijn er de Eerste klasse tot en met de Vijfde klasse.
Landelijk is bepaald dat de volgende elftallen spelen onder categorie A, namelijk het 1e en 2e elftal senioren (standaard elftal, t/m 6e klasse) en de reserve hoofdklasse t/m reserve 4e klasse, bij de jeugd A, B en C (1e divisie t/m de 1e klasse). En ook D (1e divisie t/m hoofdklasse).
Categorie B
* In de leeftijdscategorieën JO15, JO16 en JO17 geldt een maximum van 7 wisselmogelijkheden. Dit betekent dat elk team tijdens de wedstrijd maximaal 7x mag wisselen.
Het Nederlands B voetbalelftal is een team van voetballers die in aanmerking kunnen komen voor het Nederlands voetbalelftal (mannen), maar vanwege diverse redenen geen deel uitmaken hiervan.
Teams die in het seizoen 2023/'24 in de overige klassen (MO13, MO15, MO17 en MO20) spelen behoren tot de categorie B meiden. Hieronder vind je een samenvatting en overzicht van de regelgeving in de categorie A en B meiden. Hierin worden de belangrijkste aspecten toegelicht.
Het betaald voetbal in Nederland bestaat uit de Eredivisie en Eerste divisie.Daaronder zijn er de Tweede divisie, de Derde divisie (zaterdag en zondag), Hoofdklassen, Eerste klassen enzovoort. Competitiemodel Sinds het seizoen 2016/'17 heeft het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm.
Sinds het seizoen 2016/'17 heeft het Nederlands topvoetbal de huidige vorm. Het competitiemodel bestaat uit een Eredivisie, een Eerste divisie, een nieuwe Tweede divisie, twee Derde divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen.
Wanneer je van club wisselt, dien je hiervoor een overschrijving aan te vragen. In de winter is er een overschrijvingsperiode voor internationale overschrijvingen en overschrijvingen voor bij de KNVB geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract).
Categorie A De KNVB biedt voor het seizoen 2021/'22 een dispensatieregeling aan voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd. De dispensatieregeling geldt voor spelers, jongens en meiden, in de categorie A, in de leeftijdscategorieën onder 13 tot en met onder 16 jaar.
Junioren. Na de Onder 13-pupillen stromen jonge voetballers door naar de junioren; naar achtereenvolgens de Onder 14-, Onder 15-, Onder 16-, Onder 17- en Onder 19-categorie. In deze categorieën zijn er zowel gemengde jeugdteams als meidenteams bij de verenigingen.
Vanaf 2022 is de naam Hoofdklasse geschrapt en gaat de competitie door het leven als Vierde Divisie. Sinds het seizoen 2023/24 is er geen scheiding meer tussen zaterdag- en zondagclubs.
Na de tweede fase promoveren de kampioenen van alle Hoofdklassen naar de Divisie. In sommige districten en leeftijdscategorieën promoveren ook de beste nummers 2. Teams die in de eerste fase nog in de eerste klasse speelden, kunnen na de tweede fase promoveren naar de Divisie.
Het onderzoek van RTV Rijnmond wijst uit dat de gemiddelde amateur in de hoofdklasse zo'n 7.000 tot 15.000 euro per jaar kan opstrijken. Er zitten ook uitschieters naar boven tussen. Het betreft dan wel spelers die op een hoger niveau acteren dan de Hoofdklasse.
Maar de eerste klasse is niet het hoogste niveau van Nederland. Na de klasses komt de Hoofdklasse.
Het systeem heeft een hiërarchisch profiel waarin clubs promoveren en degraderen van de ene naar de andere competitie (divisie of klasse). In totaal zijn er ongeveer 170 competities voor standaardteams, verdeeld over 10 niveaus.
De Vierde klasse is met ingang van het seizoen 2016/17 het zevende amateurniveau in het Nederlands amateurvoetbal en het negende voetbalniveau van Nederland.