De Climatronic zorgt voor de temperatuur die naar U wens is. Ook qua ligcomfort is deze zonnebank een aanrader. De zonnebank is verder voorzien van ventilatietoepassingen, nevelsprays en ligvlakkoeling, het speciale aromaprogramma zorgt voor neutralisering van de UV-geur.
De Prestige 1600 is de absolute top en zet een nieuwe maatstaf in de bruiningstechnologie. De unieke combinatie van UV en rood licht maakt een bijzonder mooie en diepe bruine kleur met gelijktijdige huidverzorging mogelijk. Luxe op het hoogste niveau, dat is wat Ergoline biedt.
Met de Ergoline Prestige 1400 kiest u voor de sterkste zonnebank aller tijden. De 1400, het vlaggenschip van de nieuwe luxe klasse van Ergoline. De met alle opties uitgeruste zonnebank inclusief gesloten bruiningstunnel, climatronic+, aquafresch & aroma en 3D sound garanderen een onvergetelijke zon ervaring.
Ergoline Affinity 660
Dit is de lichtste zonnebank die wij hebben. Deze zonnebank is voorzien van 0.3 optimized Performance, waardoor u kunt bijbruinen met minimale kans op verbranding. Zeer geschikt voor de minder ervaren bruiner.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
Beschadiging van de huid
Veel zonnebanken stralen alleen of bijna alleen maar UV-A-licht uit. UV-A leidt tot huidveroudering en tot huidkanker. Juist door UVB-straling ontwikkelt de huid een natuurlijke beschermingsmechanisme tegen UV-straling, doordat de huid zich dikker maakt en dus weerbaarder wordt.
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
Volgens dermatoloog Jorrit Terra van het Universitair Medisch Centrum in Groningen wordt vitamine D aangemaakt door UVB-licht en niet door UVA-licht. Zonnebanken stralen meestal in zijn geheel UVA-licht uit, en soms een klein deel UVB-licht. Onder de zonnebank is er dus (bijna) geen aanmaak vitamine D.
De Ergoline Prestige 1100-s is in positieve zin extreem. De Ergoline 950 Exellence is een ware dieptebruiner.
het verschil tussen een dieptebruiner of een snelbruiner? dieptebruiner heeft meer UVB gehalte een vertraagt effect waardoor de kleur dieper is en langer blijft. Snelbruiner: meer uvA waardoor je directer bruin bent maar niet lang...
Sunday's heeft nu het nieuwste model zonnebank: de Cube+. De sterkste zonnebank in town! Deze zonnebank geeft een 20% beter bruiningsresultaat en is supercomfortabel. Bovendien zit de Cube+ vol met allerlei nieuwe features die zorgen voor de ultieme zonbeleving.
Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker.
Neem je telefoon dus niet mee onder de zonnebank. Je kunt gelukkig wel andere dingen doen. Luister bijvoorbeeld naar de muziek van de zonnestudio zelf. De nieuwste zonnebanken beschikken over bluetooth waar je ook muziek op af kan spelen.
Bouw je kleurtje op
Je huid moet wennen aan zonlicht. Daarom begin je vaak met een instap zonnebank en een korte zontijd. Langzaam aan bouw je dit op. Als je dit verstandig doet, krijg je een mooi kleurtje die veel langer zichtbaar is!
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Onder de zonnebank is het aan te raden een zonnebankcrème of zonnebanklotion te gebruiken. De straling van de zonnebank kan namelijk huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaken. Door speciale zonnebankcrème of lotions te gebruiken bescherm je de huid tegen de zonnebankstralen.
Regelmatig krijgen wij deze vraag, want het gerucht gaat namelijk dat een douche de kleur wegspoelt. We kunnen je geruststellen: je kleurtje ontstaat in je huid, niet erop en kan er dus niet zomaar worden afgewassen. Toch is ons advies om niet te snel onder de douche te springen na het zonnen.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een bronzer dan is het raadzaam 4-5 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor u nog bruiner wordt. Ga je wel direct douchen dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van het zonnen!
Het enige dat werkt om die lelijke witte plek te voorkomen (of te verminderen als je hem al hebt) is namelijk om te bewegen terwijl je onder de zonnebank ligt. Door af en toe te verliggen kunnen er namelijk geen drukpunten ontstaan.