Borgklasse 1 is de laagste risicoklasse, borgklasse 4 de hoogste. De methode om de beveiligingsklasse te bepalen heet VRKI, ofwel Vernieuwde Risico Klasse indeling. Voor elk van deze klassen gelden andere regels.
Borg klasse 2 (of VRKI klasse 2) beveiliging staat voor beveiligingsmaatregelen in verhouding met het risico van diefstal en of inbraak.
Risicoklasse 1 is het laagste risico en klasse 4 is het hoogste risico. De VRKI 2.0 wordt gebruikt voor zowel woningen (paragraaf 2.1) als bedrijven (paragraaf 2.2). De risicoklasse voor woningen wordt in tabel 1 bepaald door de waarde van de attractieve zaken van de inboedel.
Met het BORG-certificaat kun je aantonen dat je bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Een BORG-certificaat wordt alleen verstrekt door een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Bij het verzekeren van jouw pand kan een verzekeraar een BORG-certificaat eisen.
Wanneer u een Borg-certificaat wilt ontvangen moet u een erkend beveiligingsbedrijf uitnodigen. Deze gaat met u samen een risico analyse opstellen op basis van de VRKI Na een risicoanalyse wordt er een intake document ingevuld. Hierop staan alle gegevens welke belangrijk zijn voor een certificaat.
Aan het BORG-certificaat zijn kosten verbonden. Meestal voldoet je woning niet direct aan alle beveiligingseisen om een BORG-certificaat te ontvangen. De beveiligingsmaatregelen die je laat uitvoeren door het beveiligingsbedrijf kosten geld. Afhankelijk van wat er moet gebeuren kan dit bedrag flink oplopen.
Vervolgens wordt u gevraagd om een inschrijvingszekerheid te stellen van minimaal €50.000,- in de vorm van een bankgarantie. Daarna kunt u plannen indienen en verzoeken om certificering van woningen. Hoe lang duurt het voor ik ben ingeschreven? Een indicatie voor de inschrijvingsprocedure is 4 weken.
– BORG E productcertificaat voor het leveren van alarminstallaties. De certificatieschema's BORG-B en BORG-E gaan in op 01-01-2021 en zijn vanaf die datum voor de erkende beveiligingsbedrijven verplicht en voert CIBV alleen nog audits uit op de nieuwe versie.
6.4.1 MINIMALE EISEN INBRAAKSIGNALERINGSSYSTEEM Niveau EL2 wordt gebruikt als basis voor de elektronische inbraaksignaleringssystemen voor woningen en utiliteitsgebouwen. Dit niveau moet te allen tijde op een erkende Particuliere Alarmcentrale (PAC) worden aangesloten.
Tot op heden is de onderneming VERISURE niet INCERT-gecertificeerd als beveiligingsonderneming. De installaties van Verisure voldoen dus niet aan de INCERT-criteria en kunnen niet worden gedekt door een INCERT-conformiteitsverklaring.
Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van de ingebouwde beveiliging, zoals alarmsystemen of voertuigvolgsystemen. Maar het zegt ook iets over de vakkundigheid van het personeel en de wijze waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren.
Organisatorische maatregelen zijn preventieve maatregelen die je kan nemen om de kans op inbraak, diefstal en overal te verkleinen. Veel maatregelen hiervan kan je zelf al nemen. Met behulp van een risico-inventarisatie kan je bepalen wat de meest noodzakelijke en in jouw situatie de meest wenselijke maatregelen zijn.
De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een onafhankelijk meetinstrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventieve maatregelen getroffen moeten worden en van welke zwaarte.
Na de uitvoering van beveiligingsmaatregelen kunnen wij een BORG-certificaat of een BORG-opleveringsbewijs afgeven. Hiermee kunt u als bewoner of ondernemer aantonen dat de inbraakbeveiliging deskundig en betrouwbaar is aangelegd én goed wordt onderhouden.
Partiële beveiliging
Dit is de beveiliging van het gedeelte van het object waar zich concentraties van attractieve goederen bevinden (magazijn/opslag) die door inschaling in een hogere risicoklasse vallen dan het overige deel van het object (kantoren en/of productieruimten).
Wat is schildetectie? Bij schildetectie signaleert het alarmsysteem voertuigen en personen al voordat ze bij de woning zijn. De buitenste schil van uw woning en kavel wordt middels het systeem en zijn elementen beschermd.
Een aansluiting op een transmissienetwerk noemen we een alarmtransmissie pad. Een pad waarover de melding wordt verstuurd. De melding is een gesproken boodschap (bij lage risico objecten) of een gecodeerde melding (bij hoge risico objecten).
Het Woningborg-certificaat
Het kost je dus geen extra geld. De afbouwgarantie van Woningborg is onbeperkt. een herstelwaarborg – als je woning na oplevering bouwkundige gebreken heeft valt dit onder de garantie van de aannemer.
De Vereniging van Eigenaars van een gebouw (VvE) kan, na oplevering van de gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw, een aanvraag indienen voor een certificaat bij Woningborg. De aanvraag moet vergezeld gaan van: het opleveringsrapport van de algemene oplevering.
De Woningborg garantie is een zekerheid die jouw als consument beschermt, zodat je aanzienlijk minder risico loopt. De aannemer die jouw huis gaat bouwen wordt gescreent op financieel, juridisch en technisch gebied door Woningborg NV in Gouda.
De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een beproefd instrument om het inbraakrisico van bedrijfsgebouwen en woningen te bepalen.
OBE maatregelen zijn; Organisatorische, Bouwkundige en Elektronische maatregelen. De combinatie van deze maatregelen zorgen voor een goede beveiliging van uw pand, woning of winkel.
Bij de beveiliging van je pand maak je gebruik van de zogenoemde OBE maatregelen. Een combinatie van deze maatregelen zorgt voor een solide beveiliging en houdt inbrekers buiten de deur. In de wereld van de fysieke beveiliging worden de OBE maatregelen veel gebruikt.
Organisaties moeten moderne techniek gebruiken om persoonsgegevens te beveiligen. Denk hierbij aan antivirus software, firewall, back-ups, veilige wachtwoorden, een beschermde online omgeving, tweefactorauthenticatie, en het versleutelen van data (encryptie).
Overzichten van goedgekeurde beveiligingssystemen kun je opvragen via www.scm.nl.